To misliš Trnovce?cigansko naselje na hrvaški strani
To misliš Trnovce?cigansko naselje na hrvaški strani
Poznam te krajeDa, Trnovec malo čez mejo v Središču. Že desetletja se nisem tam peljal in ne vem, kako to danes zgleda.
Seveda je to bilo še v SFRJ. Mislim, da smo tja hodili samo po mivko. Vsaj enkrat vem, da sem tam vzel zraven dva mladeniča, da sta mi za neko plačilo pomagala naložiti prikolico. Smo z lopatami nametali gor.Je moglo biti pa res že dolgo nazaj. Kar pomnim smo hodili v dravo samo tukaj lokalno, pod naselji, čez parag pa nikoli.

Poletja, sonca in morja res ne zamenjam za nič na svetu, današnji dan, ko je vse belo, mraz in svež zrak je pa vseeno boljši od novembrske sivine. Prav tako imam dosti raje mraz in sneg, kot pa 8 stopinj in dež.Kdor ima ta sneg, zmrzal, kaos na cesti, naplužen sneg na dvorišču, zvine gležnjev raje od poletja, sonca in morja je res ubrisan.![]()
nice, koliko pa kurita? A je to na uro, al m3Poletja, sonca in morja res ne zamenjam za nič na svetu, današnji dan, ko je vse belo, mraz in svež zrak je pa vseeno boljši od novembrske sivine. Prav tako imam dosti raje mraz in sneg, kot pa 8 stopinj in dež.
PS: Imam dve snežni frezi, eno letnik 2005, drugo 2009 ki delata na vsebino hladilnika, pa ni hudega z napluženim snegom![]()
Vem, imam enake težave, mal se hecam, ampak se ne dajo motit. Men so nekaj let nazaj tko zabil ograjo, da sva s tastom rabla eno uro, da sva ven prišla. On je sicer po svoji stari navadi vrgel lopato proti rendom plugu, jest sem pa poklical vodjo na Komunalo. Pol je blo ene dvakrat boljš, pol pa spet ista pesem. Najbolj priročno je obrnt kiblo na notri. Če greš na komunalo grem takoj s tabo.Boljše kot ljubljanska megla je, definitivno. Plužim že, sem pa jezen na komunalo, ker mi zjutraj in pol še ob pluženju pločnika zabijejo dovoz. Morem it samo še po kramp, da razbijem tisto gmoto na dvorišču.
Kurta enako, al frezata al pa nenice, koliko pa kurita? A je to na uro, al m3![]()
Sem skapiral ...Kurta enako, al frezata al pa ne![]()
Meni se kaj posebno mrzlo današnje jutro ni zdelo, avto je bil mnenja, da je med -10 in -13, odvisno od lokacije.
Plug, freza, frezo, lopata na pol oslovske moči pogona, ni važno.Sem skapiral ...
Ena "freza" je stara 20 let, druga pa 16
Sam pomoje se jima reče "frezo", ne "freza", ali?
Ka si ti nor.![]()
Anže Urankar on Instagram: "Winter training in Ljubljana ⛷️❄️ #training #crosscountryskiing #snow #slovenia"
61K likes, 343 comments - anzeurankar7 on January 6, 2026: "Winter training in Ljubljana ⛷️❄️ #training #crosscountryskiing #snow #slovenia".www.instagram.com
sem mislil bolj na spol teh frezPlug, freza, frezo, lopata na pol oslovske moči pogona, ni važno.