Skandinavija 2024 Simon Reeve

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Tretji del govori dosti o imigracijah na Švedskem in Danskem. Od 43' dalje je obrazloženo bistvo integracije na Danskem in kako se jo "prostovoljno pod prisilo" izvrši. Tudi mora biti vsakemu jasno da če od 7 leta živiš tam in si sedaj star recimo 50+ let, ter te okolica ne sprejema, je del krivde tudi na tebi: brada, pokrivalo,...

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.411
2.163
113
Se strinjam. Ta Simon zna pokazati vse aspekte, dobre in slabe. In zna potegnit črto, zadane bistvo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jello

Guru
22. sep 2008
11.255
4.434
113
Poučen del o finski vojski in pojmovanju zaupanja v državo, njene institucije in odnosu do dolžnosti do države (od pošiljanja otrok v vrtec dalje).

Sicer pa berem njegovo knjigo, o odraščanju in poti od internega poštarja s končano oš na sunday times do novinarja na bbc.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Saj včeraj je ob zaključku rekel: v Skandinaviji se vse vrti okoli zaupanja, v družini, ožji okolici, kraju, v birokracijo, vlado, državo na sploh, tudi v varuhinje v vrtcu in učitelje vseh vrst.
In za primer še enkrat pokaže cvetličarno ponoči, kjer lahko vzameš šopek,... in ga plačaš v škatlo. Pove, da bi v GB to zropali v par minutah.

Nazadnje urejeno:

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.912
4.061
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Čista klasika v Skandinaviji. Ob cesti maš štante, vzameš, plačaš (ah, ni kartice) in uživaš...

Priponke

• 1.jpg
    1.jpg
    363,9 KB · Ogledi: 90
22. jul 2007
14.975
2.552
113
125
No zdaj so vendarle ugotovili po 10 letih na Švedskem in Danskem, da se bodo šli integracijo na hard način.

Piton

Guru
11. apr 2022
2.032
99
113
Tretji del govori dosti o imigracijah na Švedskem in Danskem. Od 43' dalje je obrazloženo bistvo integracije na Danskem in kako se jo "prostovoljno pod prisilo" izvrši. Tudi mora biti vsakemu jasno da če od 7 leta živiš tam in si sedaj star recimo 50+ let, ter te okolica ne sprejema, je del krivde tudi na tebi: brada, pokrivalo,...

ta del z Dansko je bil superb, še posebej je blo hecno, ker so omenli, da imajo levo vlado
in jim dam čist prav, pravila u danski jebivukovini so takintaka, če muhamedu ne paše, naj gre kam drugam špilat sroto jerico.

Pa una z javno objavo podatkov, kolk kdo kriminala zganja. Bunijo se sam uni, ki ga. Pr nas bi to zarad men komot objavli, mene nič ne boli, če mi kdo u faco vrže da nas 1% "belcev" dela pizdarije. Če jih je takih 30% cigotov in to objavmo, koga potem to moti? Mene ne.

Point je tud v tem, da je recmo na danskem več rodov bogato vplačvalo v sistem, ki pol nudi free zdravstvo, free šolstvo, socialo in tko naprej.
Mehmed ni evra dal v ta sistem, pršu je včeri, pol bi bil pa še pameten, kako je treba in kaj vse mu pripada.
Kot bi jest uletu h enmu privatniku, ki ma firmo že 20 let, pa bi hotu bit solastnik in kasirat dobiček, brez da dam evro v firmo. Kr tko od dons naprej, ker se men tko zdi.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Medmed je gori cca 40-50 let. Raje govori dansko kot angleško, sinovi so odvetnik, gradbeni inženir in socialni delavec. Tako da težko rečeš, da ne prispeva. Je pa seveda jokica, ker so ga preselili in to zamerim Simonu, da ni povedal kam. ;)