prijatelj ima apartma v apartmajskem naselju, ki naj bi bilo pokrito s skupno WLAN mrežo. problem je, ker je v njegovem apartmaju tako slab signal, da ga za silo lovi le v dnevni sobi, medtem ko po drugih prostorih, niti na terasi, ga ne. pa še to mora uporabljati prenosnik z zunanjo WLAN kartico z veliko anteno, postavljeno nekam pod strop. mobilni telefoni in tablice nikakor ne dobijo signala. drug problem je, da vsak lastnik apartmaja dobi vsak leto novo geslo, ki pa je omejeno le na eno napravo. WLAN omrežje je namreč odklenjeno, ko pa se povežeš na omrežje, te preveže na neko spletno stran, kamor vneseš svoje geslo. očitno si strežnik ob prvi uporabi gesla zapomni podatke o napravi (MAC adresa?) in potem zaklene geslo na to napravo, saj ko smo s tem geslom poskusili na drugi napravi, je napisalo, da je geslo že uporabljeno.
zdaj pa sem jaz razmišljal, če bi kolega nabavil kakšen router, ki bi sprejel signal iz skupnega WLAN omrežja in potem ustvaril novo, lokalno WLAN omrežje samo za njegov apartma. ker bi novo geslo prvič registrirali preko tega routerja, bi si strežnik zapomnil podatke o routerju, medte ko naprave zadaj za našim ruterjem ne bi bile vidne strežniku in bi tako lahko dostopali do interneta z večih naprav. bi bilo kaj takega izvedljivo?
zdaj pa sem jaz razmišljal, če bi kolega nabavil kakšen router, ki bi sprejel signal iz skupnega WLAN omrežja in potem ustvaril novo, lokalno WLAN omrežje samo za njegov apartma. ker bi novo geslo prvič registrirali preko tega routerja, bi si strežnik zapomnil podatke o routerju, medte ko naprave zadaj za našim ruterjem ne bi bile vidne strežniku in bi tako lahko dostopali do interneta z večih naprav. bi bilo kaj takega izvedljivo?