Revolut bančni račun

erikson

Guru
25. avg 2007
23.876
7.537
113
Za primerjavo: NLB Skupina 514,6 milijona evrov čistega dobička v letu 2024.

Revolut ima več kot 60 milijonov strank in je lani povečal prihodke za 72 odstotkov, na štiri milijarde dolarjev, s čimer je eno največjih podjetij s področja finančnih tehnologij (fintech, angl.). Čisti dobiček je znašal milijardo dolarjev, več kot dvakrat toliko kot v letu 2023. Po poročanju Bloomberga po evropski širitvi ciljajo tudi na ameriški trg, kjer naj bi skušali pridobiti bančno licenco.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in sajkek

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.540
1.060
113
Revolut 60 milijonov strank in milijardo dobička, NLB skupina pravi 2,9 milijonov strank in malo več kot pol milijarde dobička. Skratka, NLB dobro ožema stranke.
Res ne, je pa primerjava nekorektna, ker NLB ponuja cel kup storitev, ki jih Revolut ne (in jih nikoli ne bo), prav tako fizične poslovalnice stanejo. Pa da ne boš narobe razumel, imam Revolut od leta 2018 in ga dnevno uporabljam.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
444
142
43
Strošek poslovalnic je že vštet pri izračunu čistega dobička; dopuščam sicer možnost, da NLB ustvari večino dobička s storitvami, ki jih Revolut ne ponuja, se mi pa ne zdi ravno verjetna...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.540
1.060
113
že to da vsakmu ki ima tam račun kr sprve ukradejo cca 10€ na mesec je že nekaj.
Jaz sem na to začel gledati drugače. Po tvoje ukradejo 10 EUR na mesec. O.K. Ko boš rabil kredit za stanovanje, bančno ganacijo za podjetje, revolving kredit, ipd. jih boš rabil. Takrat boš pač to plačal. Sem komitent NLB že leta in imam cel kup pripomb na njih zato uporabljam dnevno Revolut. Vseeno pa ne Revolutu nimam več kot cca. 30k z ETFji vred. Ostalo imam na slovenskih bankah. Ja vem, 100k jamstvena shema, ipd. Realnost supporta pa druga.

Ampak večina vsa ***** čez NLB, kako so dragi, ipd. Jaz sem naredil drugače. Kupil sem delnice NLB, rastejo lepo, devidendni donos je super... Tako da, NLB kar delaj tako, kot delaš. :cool:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.341
21
38
MB
Zdravo
Tudi jaz razmišljam, da bi celotno finačno poslovanje prenesel na Revolut. Imam pa en zadržek. In to je dedovanje. Predvidevam, da je dosti težje dedičem priti do denarja na Revolut računu kot pri SLO bankah?
Se motim? Že ima kdo kakšne izkušnje?
Hvala

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.145
2.188
113
Jaz sem na to začel gledati drugače. Po tvoje ukradejo 10 EUR na mesec. O.K. Ko boš rabil kredit za stanovanje, bančno ganacijo za podjetje, revolving kredit, ipd. jih boš rabil. Takrat boš pač to plačal. Sem komitent NLB že leta in imam cel kup pripomb na njih zato uporabljam dnevno Revolut. Vseeno pa ne Revolutu nimam več kot cca. 30k z ETFji vred. Ostalo imam na slovenskih bankah. Ja vem, 100k jamstvena shema, ipd. Realnost supporta pa druga.

Ampak večina vsa ***** čez NLB, kako so dragi, ipd. Jaz sem naredil drugače. Kupil sem delnice NLB, rastejo lepo, devidendni donos je super... Tako da, NLB kar delaj tako, kot delaš. :cool:

Tudi če bi rabil kredit, se prej stegnejo za nove stranke kot za obstoječe.

Support Revoluta je po mojih izkušnjah boljši od večine slo bank. Predvsem pa hitrejši in vedno na voljo. Od kar imajo na 1. nivoju umetno inteligenco že ta reši večino problemov, človeka na 2. nivoju pa še prej dobiš, ker se ne rabi ukvarjati z bedarijami.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.662
4.481
113
Zdravo
Tudi jaz razmišljam, da bi celotno finačno poslovanje prenesel na Revolut. Imam pa en zadržek. In to je dedovanje. Predvidevam, da je dosti težje dedičem priti do denarja na Revolut računu kot pri SLO bankah?
Se motim? Že ima kdo kakšne izkušnje?
Hvala

Sej velja isto kot za naše banke. Imajo celo cel topic napisan na to temo What happens if the Revolut account holder passes away?

Načeloma pa dostaviš mrliški list in banka ukine poslovanje komitenta (ukine račun, kartice, ...) in zadrži denar (v teh neobankah je tudi pomembno dejstvo da se "vezan" denar in razne kriptovalute, delnice ipd. v tej točki prodajo in kanaliziirajo na krovni račun pokojnika). Potem pa glede na sklepe o dedovanju se ta denar prenese na zakonite dediče.

• Všeč mi je
Reactions: Jodlarcek

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.892
2.282
113
Revolut je za vsakdanje, nezahtevne produkte, kot so medsebojna nakazila, plačevanje položnic in računov, popolnoma ok.
Za kaj več v tem trenutku vsaj meni niso primerni, saj podpora šepa oz. temelji na botih, kar je nesprejemljivo v primerih, ko se odločilo za blokado računa na osnovi "sumljivih aktivnosti". Pri navadni banki je to sicer možno, vendar pred takšno blokado stopijo v stik s komitentom. Tudi odsotnost fizičnih poslovalnic zna biti preveč omejujoča.
Sam uporabljam oboje, NLB in Revolut.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi in Vojnik

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.145
2.188
113
Sej velja isto kot za naše banke. Imajo celo cel topic napisan na to temo What happens if the Revolut account holder passes away?

Načeloma pa dostaviš mrliški list in banka ukine poslovanje komitenta (ukine račun, kartice, ...) in zadrži denar (v teh neobankah je tudi pomembno dejstvo da se "vezan" denar in razne kriptovalute, delnice ipd. v tej točki prodajo in kanaliziirajo na krovni račun pokojnika). Potem pa glede na sklepe o dedovanju se ta denar prenese na zakonite dediče.
To res piše na Revolut strani ampak kaj če bi dedič raje prenos delnic na svoj delniški račun ali drugo borzo? Pri prodaji moraš še davek plačati.