samoprijava je bila... nisem si želel FURS specialcev na domu in hišne preiskave.
Po moje je bila kar redna prijava, ker so sedaj šele te odločbe pošiljali. Samoprijava pomeni nekaj drugega
eDavki - Samoprijava

samoprijava je bila... nisem si želel FURS specialcev na domu in hišne preiskave.
A je sigurno na N26 do 1000 EUR brez obresti?Jaz zdaj prestavila na n26. 2,8% klasicen depozit (4% na metal računu), ce sem se prav izrazila za varianto, ko se tretira kot klasicen varčevalni racun z 1000 obrestmi brez davka, potem pa dalje. Obresti se pripisujejo mesecno.
Zdaj bom spet kregana, ker vlacim neko drugo neobanko notri, ampak mislim, da v tabelice sodi tudi tale varianta.
Vem, da ne pače tukaj, pa vseeno. Jaz imam denar tukaj: https://www.nekster.com/en/
Obresti med 5% in 7% p.a. Sedaj že skoraj dve leti, nikoli nobenih težav, naložbe zavarovane pri zavarovalnici. Davek od odbresti odvedejo oni.
In koliko imaš gor?
A je sigurno na N26 do 1000 EUR brez obresti?
Ker na Revolut Savings sem na 158 eur obresti plačal 40 eur davka.
Enako tudi na TR ...
Očitno ne, obresti so bile < 1000 EUR, obračunan davek 25%,Kar vem imaš 1000€ skupno od vseh računov v dobrem, da ne plačaš davkov.
Potem je 3.08% obresti na Revolut - 25% davek na kapitalski dobiček = cca 2.25% neto obresti. Ali lahko potrdiš, da za N26 v letu 2023 ni bilo davka?Revolut se davci kot skladi, n26 je kot varcevalni racun. TR ne vem, ker nimam...
yep, na koncu oz. začetka mesca dobiš.Za TR bom odprl račun. Oni izplacujejo na mesec? Sem prav razumel…