Referendum

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
kaka mobilzacija.. zdrav razum... kdor dela naj "je". Dela je za enkrat še dovolj.

Še vedno pravim, da je to generacijsko. Če so starši lenuhi, bodo po po vsej verjetnosti tudi otroci. Me pa skrbi kako boš zdaj takega lenuha pripravil, da bo spsosben delat 8 ur brez da naredi več škode kot koristi.

1. => gremo zjebat socialce lenuhe" - če je samo en taki, naj se spravi delat.
2. => Tistih o katerih pa ti govoriš, da ne obstajajo, pa jih imamo cela naselja :)

Do sedaj nisem še 1 dan bil na socialki, če pa bom pa bom naredil vse da tam ne ostanem. Nevem zakaj bi vlekel socialko, če lahk odelam...ni mi jasno.
Lohk te življenje potisne tja, pazi da se ne naješ besed ki si jih stresel, znajo bolet.

Za rešitev 2. pa ne rabimo referenduma, samo izvajat je treba obstoječo zakonodajo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

D_K

Guru
24. sep 2007
3.275
1.039
113
Lohk te življenje potisne tja, pazi da se ne naješ besed ki si jih stresel, znajo bolet.

Za rešitev 2. pa ne rabimo referenduma, samo izvajat je treba obstoječo zakonodajo.
Zdaj to pomeni, da moram jas futrat cigane in migrante zato ker bom jaz mogoče enkrat na socialni ?
Glede na stanje, ki ga imamo trenutno, kjer ni problem dobit šihta mislim, da mi nebi bilo hudega in bom z veselejm te besede požrl. Če sem zdrav in nočem delat, sem si pa hebeno kriv sam ali ne ?

Daj mi najdi en primer koga bi tak zakon zahebal ?
Daj me teroretično pahni tja kjer ti misliš, da mi bo ta zakon škodil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
Zdaj to pomeni, da moram jas futrat cigane in migrante zato ker bom jaz mogoče enkrat na socialni ?
Glede na stanje, ki ga imamo trenutno, kjer ni problem dobit šihta mislim, da mi nebi bilo hudega in bom z veselejm te besede požrl. Če sem zdrav in nočem delat, sem si pa hebeno kriv sam ali ne ?

Daj mi najdi en primer koga bi tak zakon zahebal ?
Daj me teroretično pahni tja kjer ti misliš, da mi bo ta zakon škodil.
Ne to definitivno ne pomeni da morš ti cigane in migrante futrat. Za uredit cigane imamo že zakone, ki jih ne izvajamo, migrantske politike se pa to vprašanje sploh ne dotika

Težko rečem koga bi zahebal tak zakon, ker zakona še ni, je zgolj bebavo referendumsko vprašanje, zadeva pa samo namenjena mešanju megle v stilu Aleksandra Reberška.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
Ne rabim!, samo se mi je smrdeča tuna ponujala, da bi mi rit brisala. Če si to tako zelo želiš, ti pa ustrežem, da boš srečen vsaj malo, saj levuharji ste po naravi nesrečni.
Človek s tvojimi možgani je težko srečen. Si že naštudiral gluposti ki si jih pisal samo z namenom zajebavanja, ali rabiš pomoč pri izpolnjevanju pol za neprofino najemnino, al boš dalje sral?

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
Dokler boš srečen z brisanjem riti, bom! Nekaj velikega je osrečiti človeka, pa čeprav levuharja. Neprofitna najemnina delovnim ne pripada!
Velik sanjaš od dreka in pokakanih riti, glej Safetko, če ti je to fetiš, prosim, izvoli, druge pa v miru pusti. Drugi del je pa navadna laž.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.275
1.039
113
Ne to definitivno ne pomeni da morš ti cigane in migrante futrat. Za uredit cigane imamo že zakone, ki jih ne izvajamo, migrantske politike se pa to vprašanje sploh ne dotika

Težko rečem koga bi zahebal tak zakon, ker zakona še ni, je zgolj bebavo referendumsko vprašanje, zadeva pa samo namenjena mešanju megle v stilu Aleksandra Reberška.
Torej nedelovnih prejemnikov socialnih pomoči pri nas sploh nimamo ?

in daj mi še ta primer prosim, kako bo mene življenje potisnilo nekam da me bodo moje besede bolele.

"Lohk te življenje potisne tja, pazi da se ne naješ besed ki si jih stresel, znajo bolet."

Mislim, da je večji problem tukaj, da se fiktivno ustvarja neke boge ljudi in igra na struno, "tudi tebi se lahko zgodi".
No zdaj pa me zanima kaj se mi lahko zgodi, da bom zdrav in doma ?

Edit:
"migrantske politike" :) imamo mi dosti "slovenkskih" migrantov, ki vlečejo socialo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
Torej nedelovnih prejemnikov socialnih pomoči pri nas sploh nimamo ?
Kje sem to napisal? Trdim da ni tako pravljično kot je Safetko opisal in kor Reberšek sanja.
in daj mi še ta primer prosim, kako bo mene življenje potisnilo nekam da me bodo moje besede bolele.

"Lohk te življenje potisne tja, pazi da se ne naješ besed ki si jih stresel, znajo bolet."
Marsikaj se ti lahko zgodi, lohk se ti opremakne v piskru, lohk te bolezen zdela ni da ni je primerov.
Mislim, da je večji problem tukaj, da se fiktivno ustvarja neke boge ljudi in igra na struno, "tudi tebi se lahko zgodi".
No zdaj pa me zanima kaj se mi lahko zgodi, da bom zdrav in doma ?
Ali obratno, da se fiktivno ustvarja pravljice o izobilju na socialni.
Edit:
"migrantske politike" :) imamo mi dosti "slovenkskih" migrantov, ki vlečejo socialo.
A zdej smo že pri slovenskih migrantih. Je še kej novega?

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.470
11.664
113
Pa ti od posranega kolega se v mene spuščaš. Safetko je tvoj prijatelj ali očka? Aja, ti se delaš da delaš in neprofitno kraljuješ v nepremičnini?
Ne miško zlati, živim v lastni nepremičnini. Ti trdiš, da ima kolega, katerega redno diskreditirate zaradi neprofitne najemnine, kar je že mal bolano, privilegij pred tabo, kar seveda ni res, torej si se ti v nekoga spustil. Vsak ki izpolnjuje pogoje lahko dobi neprofitno stanovanje, meje pa niso tako zelo nizke, da bi moral bit par z dvema otrokoma ravno na minimalcu. Tako da Safete dragi, tudi ti imaš popolnoma enake možnosti kot on, če želiš seveda.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.762
7.518
113
se približujemo Švici, vsaj po številu referendumov:

Referendum o ukinitvi DZ in vlade?
Ali o plačevanje prispevkov župnikom (Vatikanska banka je polna).
Saj itak počnejo samo neumnosti.

Vlada predlaga referendume še o nižjem DDV-ju
Odhodke povečujejo, dohodke pa bi "zmanjševali". A znajo pojasnit ta čudežni stroj, ki je tega sposoben? Kje bodo vzeli ali ukradli?

Val populizma se nadaljuje.

Namesto njih imamo itak zda in nemško ambasado, ki pove, kaj moramo narediti.

In sedaj chat-gpt, Grok in Claude.

Bolj ne morejo fantazirati kot DZ in vlada.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.706
-2.053
63
Ne miško zlati, živim v lastni nepremičnini. Ti trdiš, da ima kolega, katerega redno diskreditirate zaradi neprofitne najemnine, kar je že mal bolano, privilegij pred tabo, kar seveda ni res, torej si se ti v nekoga spustil. Vsak ki izpolnjuje pogoje lahko dobi neprofitno stanovanje, meje pa niso tako zelo nizke, da bi moral bit par z dvema otrokoma ravno na minimalcu. Tako da Safete dragi, tudi ti imaš popolnoma enake možnosti kot on, če želiš seveda.
Sem ti mislil dati prav in palec gor, ampak si se spet spustil na levuharski nivo s Safet in ti moram reči, ti smrdljiva tuna kalbo.

• Objave ne odobravam
Reactions: Sonny_Chiba

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.762
7.518
113
Shiptar:

"So situacije, ko je gospodarska kriza, pa dela dejansko ni, in so situacije, ko je dela polno, ko lahko vsak dela, če hoče, in zdaj smo v takšni situaciji, zato tudi ta predlog na posvetovalnem referendumu," pa je dejal glede referenduma o pogojevanju socialne pomoči z družbenokoristnim delom. Po njegovih besedah je prav, da se prejemniki socialne pomoči vključijo v javna dela in da se področje sistemsko uredi. "Tako da tudi ne bo potem očitkov, da nekateri lenarijo," je pristavil.

Shiptar še vedno ne ve, kakšna razlika je med družbeno koristnim delom in javnimi deli. Tole postaja že moteče. Dejte no, naj ga že en poduči kaj so to javna dela in kaj je družbeno koristno delo. Seveda obstaja možnost, da pred refendumi spet zavaja, kot so zavajali pred volitvami z javnimi deli. Ki so po volitvah takoj postala družbenokoristna, isto zna bit takoj po referendumih.

Vse kaže, da smo vrgli stran pol leta, v katerem nova vlada ni naredila prav nič koristnega.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.399
9.692
113
Kako da ne. Za gorivo je sprejela ukinitev dajatev (med cenejšimi v eu), rebalans proračuna in prevetritev dolgotrajne oskrbe. Za interventni zakon pa se bo moralo na referendum - ker bomo zaradi bogatašev bankrotirali.