Rastlinjak /mnenje

raners

Guru
4. mar 2008
3.056
624
113
Gonzo , kako se reče temu fižolu in kje si dobil seme? Je dober potem za jest (zrestan) in ali je fejst nitast?

raners

Guru
4. mar 2008
3.056
624
113
Pa lahko verjetno potem to fižolo skuhaš in potem "zrestaš", podobno kot drugo SLO fižolo? In je podobnega okusa?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.197
216
63
rad bi kupil vrtni rastlinjak.... širina 2-2,5m, dolžina cca 3-4m.

Na kaj moram biti pozoren? Kakšen predlog?
Hvala!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.917
3.179
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Moja si je zaželela rastlinjak. sem šel v akcijo in tale rastlinjak mi izgleda ok, pa tudi cenovno je kar ok. Kaj mislite o tem, priporočate kaj boljšega oziroma cenejšega? Mi je pa ena od stvari, ki jo rabim tudi montaža, saj se zaradi zdravja pač ne morem tega lotiti sam. Lahko pa mi ločeno priporočite koga, ki bi mi rastlinjak tudi posta vil.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.062
80
63
Moja si je zaželela rastlinjak. sem šel v akcijo in tale rastlinjak mi izgleda ok, pa tudi cenovno je kar ok. Kaj mislite o tem, priporočate kaj boljšega oziroma cenejšega? Mi je pa ena od stvari, ki jo rabim tudi montaža, saj se zaradi zdravja pač ne morem tega lotiti sam. Lahko pa mi ločeno priporočite koga, ki bi mi rastlinjak tudi posta vil.
Ali se ti ne zdi malo preterana cena 694€ za rastlinjak 3x4 m? Jaz sem si pred kratkim nabavil 2x 3,5m za 80€.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.171
18.913
113
Ali se ti ne zdi malo preterana cena 694€ za rastlinjak 3x4 m? Jaz sem si pred kratkim nabavil 2x 3,5m za 80€.
Glede na material je ta cena za trd rastlinjak takih dimenzij dejansko še kar ugodna. 2x3,5m za 80€ za rastlinjak iz folije je pa čisto drug nivo, veliko nižji seveda, tisti ta najbolj osnovni, lahko rečemo tudi vstopni razred v svet rastlinjakov. Jaz recimo se zdaj spogledujem s trdimi rastlinjaki iz polikarbonata v velikosti 4mx4m za 1.500+ €, z dodatno opremo brez problema prebijem tudi 2.000€ ampak taka reč ima tudi okna na avtomatsko odpiranje, konkretne temelje, ravne stene za več prostora za pridelavo, obstojno streho s kar nekaj nosilnosti itd. itd. Iz vidika obstojnosti oz. igre na dolgi rok je to čisto druga stvar potem pa seveda vsakomur svoje. Za nezahtevno hobi vrtičkanje in igranje s kakšnim paradižnikom in solato bo seveda tudi tak za (par) sto €€€ v redu ampak tudi to ne za dolgo temveč za zgolj par let. Sonce in UV žarki pač naredijo svoje na foliji, zadrgah, mrežicah itd.

• Všeč mi je
Reactions: Car

Car

POSTman
4. avg 2007
8.917
3.179
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Dejansko me bo ta rastlinjak prišel okoli 1.400€. Imel bo 6mm polikarbonat, zavarovanje za 1 leto, dve dodatni okni, polico, en avtomat za zapiranje okna, pa tudi postavili mi ga bodo, ker sam pač tega ne zmorem. Tvoj je iz precej slabšega materiala, tudi sam sem gledal nekaj podobnega, ampak sem se na koncu odločil ta tega. Verjamem, da sem se pravilno odločil, res pa je, da bi ga najbrž v tujini dobil ceneje, ampak tukaj sem lahko naročil tudi montažo, kar mi je zelo pomembno!
Sicer pa sem kupil tudi take visoke grede. Ima kdo kaj izkušenj z njimi? Prva je prišla ok, sestava je bila precej dolga zaradi full šraufkov, ki jih je bilo potrebno privijaćiti, ampak izgleda super. Ne vem pa, koliko je kaj rok trajanja tega materiala?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

raners

Guru
4. mar 2008
3.056
624
113
Folija na tem rastlinjaku bo zdržala natanko slabe 2 leti.. Povem iz izkušenj.. Montirali takega pri stricu.. Po 2 letih fuč.. Pri tašči rastlinjak od Gajšek (podobne cene kot sta pisala Car in Matey ) stoji 12. leto in je enak kot prvi dan (razen umazanije.. ;)) Folija cela, skratka kot nov.. Zato pa je precej dražji.. ;) Tudi pri montaži obeh bi tudi slep vido, zakaj takšna razlika v ceni.. ;)

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.690
694
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.171
18.913
113
Za morebitno primerjavo - tile "ta trdi" rastlinjaki, ki jih gledava jaz in Car imajo nosilnosti med 100 in 200kg/kv.m. oziroma to velja bolj za "moje" z navpičnimi stenami in klasično streho, "carjeva" oblika pa je še močnejša in imajo nosilnosti tudi do 250kg/kv.m. Pa s take lokaste strehe sneg tudi lažje zdrsne dol.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.171
18.913
113
Tole mene mika:

mcn

Majstr
3. sep 2007
2.083
325
83
Slovenija
Kako pa je s temi polikarbonatnimi stekli, kako dolgo to zdrži preden rata motno? Sosed pri nas ima steklenega z alu ohišjem že 10+ let, pa izgleda kot včeraj postavljen.