Po cesti se boš razsul tudi, če se pelješ turistično s 15 km / h in ti nekdo odpre vrata na avtu v napačnem trenutku. Krivda je seveda v tistem ki je odprl. Žal v življenju pride n - situacij, ko bom mogoče lahko jaz tisti, ki bom to nekomu naredil, čeprav mislim, da vedno pogledam. Ko sem sopotnik zadaj, je že vprašanje kaj v resnici sploh lahko vidim v sodobnem avtu, ki zadnje šipa skoraj več nima.
V Portorožu so pač naredili tako, da s kolesarsko stezo predvsem zaščitijo osebe v vozilih, da ne stopijo pred drugo vozilo, temveč na območje za kolesarje. Če bi kolesarsko stezo umestili desno, za kolesarja ne bi bilo bistveno varneje. Sopotniki desno so pri odpiranju vrat še bistveno manj pozorni na dogajanje za vozilom kot voznik. Ne bi pa kolesar padel pod vozilo, ki se premika.
Na obstoječem prostoru je težko narediti čudež, čeprav se meni zdi hudo nevarno. Vprašanje pa je, če je smisel vsako dosedanje krožišče smiselno pretvoriti v mini krožišče in potem kolesarja peljati nekam na pločnik ter ga po krožišču spet vrniti na vozišče. Zdi se mi bolje, če bi krožišče bilo vsaj večje in kolesar ostane na istem nivoju kot avto. Klasično križišče, kjer se s kamero preverja, če je kaj prometa s stranske smeri in se semafor krmili s temi podatki, pa ima včasih po mojem tudi prednost pred krožiščem. Če me spomin ne vara, je tam eno krožišče, kjer je promet bolj ali manj samo od hotela. To se meni ne zdi smiselno.