[PRIROČNIK]Kako uporabljati Mapsource; za telebane

rasin

Pripravnik
21. sep 2009
72
7
8
Glej problem je ker je pri meni bila karta že naložena.Zraven ni bilo nobenega cd-ja ali dvd-ja.Prek garmin strani pa lahko samo updat-aš in če poskušam update mi napiše :prejšnje namestitve programske opreme mapsource ni bilo mogoče najti.Namestitev se bo zdaj končala
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je.
Garmin že nekaj časa "več" ne prilaga DVDja s kartami (mislim da samo pri Zumotih še daje), tako da karto z Mapsourcom dobiš le še preko posodobitve karte preko neta (npr. Nuvi Lifetime), možno pa je tudi naročiti DVD = nakup karte
smile-1.gif


Najlažje, da prideš do Mapsourca je, da snameš karto, npr. Adriaroute, čisto legalno, ki ti bo namestila tudi Mapsource, nakar ga boš lahko updejtal.

http://garmin.com.hr/Download....1_CD_update.exe

Al pa da po netu poiščeš Evropo.
 

IzyGo

Zelenc'
15. nov 2010
14
0
1
Je že kdo imel tak problem: ko v map source delam ruto, mi po Sloveniji lepo naredi, od meje naprej pa potegne samo ravno črto??? Map source je 6.15.11 (patched), AR je 3.11.
 
I

Izbrisan uporabnik #488

To je normalno, ker AR nima tujine, je samo za Jugo.

Moraš do meje naredit ali pa v celoti v City Navigator karti.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.302
2.403
113
še v SLO - ampak komaj
Do bilo katere točke na HR ali samo do določenih?

Ker če je do določenih potem le tista mogoče nima "stika" s "cesto" (če se ne motim je to nekaj časa bilo z točko letališča Pleso).
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.324
658
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Verjetno je že bilo kje omenjeneno, pa vseeno. Torej na PC-ju imam zadnjo verzijo MS 6.16.3 ki seveda ne odklene novejših zemljevidov, recimo CNE 2011.32. Zemljevid seveda s keygenom odklenem a pod stanjem zemljevida mi še vedno piše "nepreverjeno". Vem, da je za te primere potrebno imeti specialno vezijo, in jo tudi imam (MapSource.61603beta.patch) a ko prepišem .exe, potem mi ob zagonu MS javi napako "incorrect language dll file. Please reinstall Mapsource". Kaj narediti?
 

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
39
Bled
Fantje imam vprašanje, na nokio e52 pedenam garmin in vse ostalo. Karte sem uspešno odklenil AR in CN, sedaj bi pa rad par zemljevidov iz enega in par zemljevidov iz drugega. Ko dam, da mi shrani na napravo izbrane zemljevide iz AR dela vse vredu, ko pa potem uvozim na napravo še zemljevide iz CN mi le ta povozi prejšne AR zemljevide. Kako narediti, da imam oboje, da v garminu samo izbiram katere zemljevide bi uporabil ali AR ali CN?

Hvala

P.S. mi je uspelo
cheer.gif
samo označim še ostale karte in se vse shranijo pod eno... Bo kakšen problem, ker imam dvakrat Slovenijo na CN in AR sem jo označil, bo prišlo do prekrivanja ali kaj podobnega?
 
Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Vedno imej vklopljeno samo 1 karto, ker res lahko pride do (ne)pokrivanja cest , drugače pa ni nič narobe,

LP
 

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Mene pa zanima ali je v Mapsource možno uvoziti več poti-rad bi namreč vse moje poti imel skupaj v eni datoteki.

Eno pot recimo imam shranjeno, ko preko mapsourca hočem iz Garmina uvoziti novo pot mi prej odprto pot zapre-torej ne morem združiti več poti skupaj.

Je slučajno možno na kakšen način združiti več že prevoženih poti skupaj?
 

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
copy/paste
wink-1.gif
Odpri En nov svez mapsource in not copy/paste vse rute ki jih odpiras v drugem mapsource.

LP
 

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
copy/paste
wink-1.gif
Odpri En nov svez mapsource in not copy/paste vse rute ki jih odpiras v drugem mapsource.

LP

Hvala nisem vedel, da je tako zelo, zelo enostavno.

Čeprav pa še vseeno ne razumem zakaj je Mapsource narejen tako glupo, da se ne da združiti poti enostavno kar v enem samem odprtem oknu?

Ravnotako ne razumem zakaj ti sam Garmin ne shranjuje vseh poti skupaj ampak ti na vsake toliko vrže stare poti v arhiv(še dobro, da ti jih vsaj ne zbriše).

Sedaj bom končno lahko po mili volji združeval poti.

Je pa zanimivo, da sem že kot majhen otrok vedno risal na enem zemljevidu vse poti kjer smo že bili, sedaj pa bo to početje z Mapsourcem prava pravljica,...
 

bacio

Zelenc'
25. nov 2010
4
0
1
najprej pozdravček vsem!
imam en velik problem po nažalost svoji krivdi, katerega pa sedaj ne znam rešiti in upam na vašo pomoč.
in sicer: po pomoti sem iz svoje garmin naprave (garmin nuvie 250W) pobrisal kartografijo city navigator 2008 nt in tudi adria rute imam pa novejše verzije na kartici, ki pa so img datoteke - se pravi že pripravljene in odklenjene, to je vse lepo in prav saj jih naprava prepozna in v nastavitvah pod kartami so tudi vpisane in obkljukane, ko pa želim poiskati oz. napravo pripravit za navigacijsko vodenje pa naletim na težavo saj ko želim vpisati destinacijo mi ne najde nobene države. Mislim da je težava v tem da sem pobrisal glavno karto - kako pa lahko pridem spet do nje saj sem napravo kupil na kateri je že bila prednaložena karta city nav.2008 nt, in nimam CD-ja itd... Ali je se da kaj urediti, mogoče potegnit karto z neta in jo vstavit preko mapsecura ali podobno.
Prosimmmm za pomoč in nasvet, navodila,....in podobno.
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem.
 

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Ne vem morda piše prav v tej temi pa nisem zasledil ( če pa je se oproščam) ampak nekaj mi ne štima z MS, pa čeprav sem do sedaj vedno uspel vse poinštalirat in je funkcioniralo kot treba !!
PROBLEM;
MS verzija 6.16.3. Naložil sem ADRIO 3.20 pa imam "samo osnovni zemljevid" čeprav mi v upravitelju zemljevidov napiše "zaklepanje ni mogoče" .... ZAKAJ ??? kako si pomagat ??
Imam tudi CNE 2011.4 kjer je isti problem samo da piše "nepreverjeno" in samo osnovni zemljevid.
In ja , vse sem probal odklenit pa vseeno nekaj mi ne funkcionira
rolleyes-1.gif
....
Do sedaj mi je vse delalo kot treba , sedaj pa
confused-1.gif
, pa ravno ko si nameravam splanirati turo po Črni Gori... POMOČ ....
 

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
vse zbrisal , dal gor AR 3.20, lepo piše da je zemljevid ODKLENJEN, v kotu odspodaj pa "samo osnovni zemljevid" .. ZAKAJ ???