Primerjava avtomobilskih asistenc

sad

Guru
24. avg 2007
22.108
10.807
113
Saj jo bo odprl. Za 100 eur in bo miren. Ali spet ni ok in je edino prav, da odpre denarnico za par jurjev?
Vidim, da si sedaj še strokovnjak za odnose otrok-starš postal.

• Haha
Reactions: nemenabijat

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.042
1.840
113
Ne vem kako vi računate, ampak meni pač ne jemljejo zavarovalnice za 7 let star avto 1.000€ za kasko, ker je bil nov pač malo dražji. Mam delne kaske za luči, divjad in stekla, konec. Za tele asistence je pa edina in prava AMZS, pa še družino imaš turistično zavarovano dodatno po celem svet, ni važno ali greš smučat ali se pa na morju v skalo cabneš. Vse to za 145€ na leto.

In pa velja za vsa tvoja vozila, tudi če vozilo najameš ali si ga izposodiš.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in aljoman

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
792
86
28
Ja sevede. Servisi so povsod in šlep do servisa je krit z vsako asistenco.
Ker se pa špara pa naj stane kar hoče, se pol rešuje z nekimi dodatki k polici. Če bi v štartu zbral zavarovalnico, ki pokrije tudi take primere nebi bilo problema sploh.
Drugače pa pravijo pokriješ se lahko toliko, kolikor je odeja dolga.
No ja no ja….se ne spara…avto ma max paket z vsem tud asistenco…pa je 3ji avto doma ki je delal 5k na leto….je pa zdaj prislo tako da gre pac na morje z njim…in ja gledam kaj dat da bo vsaj v osnovi mir…

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
792
86
28
Pa čisto hipotetično recimo, da pride do prometne in avto ni več vozen. Kam ga boš šlepal? Domov ali do bližnjega servisa?

In kaj dela Palcek? Kaj pa, če ima recimo fulla ugodno zavarovanje in neke hude asistence ne potrebuje, sedaj je pač ''izredna'' situacija in bi to zadevo rešil z drugo asistenco? Ali je samo tvoj način edini pravi?
Tak da, meni res ni jasno, zakaj nekateri morate biti pametni.
Bravo !

oby

Fizikalc
20. jul 2008
411
144
43
Jaz imam zaradi na avtu s katerim smo največ naokoli (trenutno smo recimo v Latviji) zaradi tega Triglav comfort. Če bo avto nevozen, naj mi dajo nadomestni avto, pa pol avion za domov, oni naj pa avto pripeljejo nazaj. Res ne mislim sekirati okoli tega.

Vidim tam pri avtovleki čepov vsako poletje malo morje švabskih avtov, večinoma bi bli za slovence vozni ;) oni pa mirno pokličejo zavarovalnico, dobijo drug avto, njihov pa na šleper pa domov; sej ne hodi posamična avtovleka po avto...
Včasih preveč kompliciramo imho.

V tvojem primeru bi vzel AMZS, ker je to pač en tretji avto, s tem pokriješ 99% problemov, če bo pa res totalka boš pa organiziru prevoz. Pred časom je nekdo iz grčije hidroavion pripelju, ne mi rečt da se ene razbitine ne da :D

Kar ti lahko povem iz lastnih izkušenj je, da če se karkoli zgodi, asistence morajo peljat na najbližji servis. V tem trenutku naj dete stisne unmu vozniku 50 eur, da ga pelje do nekega večjega servisa :D
To sem se jaz naučil ko mi je pred 7 leti crknil avto na skrajnem zahodu bretanije, in so me odvlekli v eno malo pooblaščeno delavnico, kjer so mel enega mehanika, pa teto ki zna anglešk za polovični čas, un je mel pa še 10 drugih avtov vmes... pa je trajal. Če bi me odvleku do Bresta, ko je bil že naložen, je bil vsaj servis s 10 mehankarji :)

• Všeč mi je
Reactions: Palcek

oby

Fizikalc
20. jul 2008
411
144
43
eh, zdej sem še enkrat bral, če že imaš kasko razširi na zavarovalnici asistenco in je. ker pol ti je vseen lažje ker se pregovarjaš s svojo zavarovalnico in njihovim support centrom, pa če maš še svojega agenta lohk tut on njim teži, in ne s tretjo partnersko pomočjo.