Evo, ti še 400€ ostane za servis:Iščem rabljen dizel karavan, od l. 2013 naprej.
Širina karavana z ogledali max 2000 mm.
Nezahteven za vzdrževanje (manj tovarniških napak) , po možnosti manjša poraba.
Srednja klasa....Opel, Golf, ipd.
Do 4000 €
Te nadgradnje večina ni naredila, ker je bilo znano da so potem stalno problemi zaradi povišanja števila regeneracij. Drugače so 1,6tdi motorji BP, vsaj kar se tiče letnika od 2011/12. Poznam par primerov preko350k km s prvimi šobami, turbo in dpf.Ne vem kaksne različice motorjev je ford tlacil v karavane in enoprostorce, lahko dam kapo dol 2.0 dizlu 130 ps v transit custom letnik 17.
270kkm ima, na 30kkm delamo servis, vse je se original "zasravfano". Razen zavorni cilinder so menjal na vpoklic.
Se aku je original!
zato pa 1.4 turbo bencinaMotor je buletpruf, vse kar je v radiju pol metra okoli motorja pa crap, zaradi katerega si kralj odstavnega pasu.
Za kaj več je treba egr, sesalne lopute v kolektorju in dpf vržt ven in par "popravkov" cevi okrog interkulerja narest.
Buletpruf mašina. Dokler je v garaži na paleti.
Varianta tega motorja je bila tudi v oplih. Ampak to je vseeno že precej staro. Dvomim, da se je po 2010 to še prodajalo. Mi smo imeli to v zafiri, kjer malo več dela kot v kakem lažjem avtu. Dočakal je 370 k, potem smo prodali. Crknila jermenica alternatorja in originalni EGR. Oboje pred 150 k. Rezervni deli so zdržali, dokler smo avto imeli. Vztrajniku bi tudi koristila menjava, ampak s tem se je ukvarjal novi lastnik, če se je.jaz bi pogledal tudi še za kakimi fiati/alfaromeo/lancia z 1,9 JTDm motorji to so tudi buletpruf mašine
Če se voziš vsak dan 100 km po AC, gre tudi reno Clio 1.5 dizel do +500k km brez težav.Te nadgradnje večina ni naredila, ker je bilo znano da so potem stalno problemi zaradi povišanja števila regeneracij. Drugače so 1,6tdi motorji BP, vsaj kar se tiče letnika od 2011/12. Poznam par primerov preko350k km s prvimi šobami, turbo in dpf.
Kaj je FL ?Za Octavio bi jaz takoj dal glas.
Bi se pa izognil FL verzije, saj hudo bolj gnijejo kot pred FL.
Moja 2007 ni bil recimo nič gnila, ko gledaš zadnje haube letnika 2009 so pa vse po vrsti mehurjaste.
Glede rje ne bom brihtoliral ampak kar se pa širine tiče si pa napisal "Širina karavana z ogledali max 2000 mm" in stare octavie izpolnjujejo ta pogoj.Če Škoda gnije potem to ni ker šminka ne zdrži dolgo. Pa še malo preširoke so Octavie.
Face lift, model 2 itd. poglej si letnik 2007 in pa letnik 2009. Sprememba so bile pa sprednje luci, malenkosti v notranjosti pa verjetno se kaj.Kaj je FL ?
Bluemotion vw TDI motorji so tudi 'veselica' za mehanike.