Da. Najcenejše kar sem našel so bile nekaj nad 900 kron, potem pa koliko si prilagodljiv.
V vsakem primeru pa bi na ravni EU bilo potrebno povedati, da take cene ne bojo nikoli pritegnile ljudi k železniškemu prevozu, ker je z letalom in marsikdaj tudi s kakšnemim starejšim avtom preprosto ceneje.
Maribor - Gradec z dvema postankoma se meni zdi kar hitro.....Škoda da mora stati na meji 17 minut.Nisem prilagodljiv, more to biti v dobrih 6 urah. Leta nazaj sem že šel v Prago z vlakom iz MB. Malo se vleklo do Graza, potem je bilo hitro...
Saj nikoli ne stoji več kot 2 minuti, ostalo je pridelana zamuda MB - Šentilj....Škoda da mora stati na meji 17 minut.
Vsak mesec se peljem v Gradec pa še nikoli vlak ni imel zamuden na relaciji Ljubljana Gradec. Je pa res da se peljem ob sobotah in vedno stojimo na Šentilju 17 minut. Vlak Stadler ob 10.15 iz Ljubljane.Saj nikoli ne stoji več kot 2 minuti, ostalo je pridelana zamuda MB - Šentilj.![]()
kot vem Paternoster že lep čas ni dostopen turistom.Ride a Paternoster
Ja, če kupiš karto kakšne tri tedne prej je precej ugodna cena. Maribor - Gradec je povratna 9.80 evra. Polna cena pa je cca 25 evrov.Hm, malo sem se sedaj igral z OBB routeplanerjem in dejansko bi na določene datume uspel celo dobiti karto za 66 EUR v eno smer za 2 odrasla in otroka. Tole je pa že kar ugodna ponudba. Za razmisliti.
poglej od Spielfeld strass rajši.Obetajo se tudi novi direktni vlaki, ki bojo šli čez Gradec. Torej bo potrebno samo priti do tja. Mimogrede, a kdo ve kako je s parkiranjem na železniški postaji Gradec?
State-of-the-art ComfortJets Now Servicing Lines to Austria | České dráhy, a.s.
České dráhy in cooperation with the Austrian carrier ÖBB has started to deploy the most advanced long-distance ComfortJet trainsets on the Vindobona line Prague – Vienna – Graz.www.ceskedrahy.cz
So pa cene rahlo "visoke" 271 EUR za dva odrasla in otrok do 9 let Graz - Praga. Mogoče je ceneje, če kupiš nekoliko vnaprej.