Pozabil prometno. Kaj zdaj?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.931
1.302
113
A je kak big deal če se z avtom vozim brez prometne par dni in me ustavijo ob npr. kontroli prometa? Sem jo namreč pozabil na drugi strani države in jo dobim šele v petek.
Kakšne so kaj kazni?
Avto je moj, torej prometna je na moje ime.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Imaš zavarovanje od avta pri sebi?
Mogoče ti spregledajo in upoštevajo zavarovanje...
Pomoje je vse odvisno od tega, na kakega policaja naletiš... Kak starejši bi te vrjetno spustil, mlajši te jo hebal...

Če imaš možnost, reči tistemu, ki ima prometno, naj ti naredi sken prometne (obeh strani). Nebo kot prava prometna, ampak bo več možnosti, da ti ne napišejo kazni (moja mt ima skopirano prometno v avtu, pa ji za 1x še niso nekej velik težil).

Generik

Guru
14. maj 2011
3.931
1.302
113
Dobra ideja, bom rekel za scan. Vse info o zavarovanju in vozilu so v prometni. Kar mam je izpit za avto. That's it. :S

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Hitra pošta Pošte Slovenije: danes do 10h dvignejo, in danes do 18h imaš pri sebi - cena: cca. 6 eur (do 1 kg).
Pri nas to stalno prakticiramo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.374
1.984
113
Ni panike.

Če se ti to zgodi nekej na meji bogu iza leđama..pa zna bit (sodelavka..se vračali iz Črne gore, suhi ko poper (s cekini)...in jih crnogorac en malčk bolj čudnop ogleda...alfa, pa njej tip zgleda ko cigo (pa še dobr zapečen od sonca
aplauz.gif
).

a na splošno..ob redno kontroli prometa...ne bojo težili...sa jprekontrolira stanje...če si normalen so ponavadi tudi policaji.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.931
1.302
113
Citat:
Uporabnik peters pravi:
Hitra pošta Pošte Slovenije: danes do 10h dvignejo, in danes do 18h imaš pri sebi - cena: cca. 6 eur (do 1 kg).
Pri nas to stalno prakticiramo...

Zaradi okoliščin ni možno danes dati zadeve na pošto pred 16h. Je pa potem praktično vseeno če počakam do petka.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Stopiš nekam kjer imajo fax in ti nekdo od tvojih faxira kopijo prometne. V petih minutah imaš urejeno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.565
4.410
113
Kopija prometne je policistu ravno toliko kot WC papir. e želi lahko s klicem na centralo preveri lastnika in če je ta enak kot lastnik vozniške (voznik) potem načeloma ne bo sile. Če lastnik ni isti (sploh če ni neke logične povezave z voznikom, recimo enak priimek, enak kraj bivanja, ...) je pa itak vedno lahko problem!

Sam še nikoli nisem pokazal prometne policistu, enostavno zato ker jo imam spravljeno v avtu na takem mestu da rabim pol ure da pridem do nje. Ko začnem iskat se on naveliča čakat in da nazaj vozniško in zaželi srečno vožnjo!
grims-1.gif

Podatke o lastniku vozila bodo policisti preverili samo če je kaj sumljivo. Recimo če se ne nehajaš na domačem okolišu, če so neke čudne tablice (tablica KP sredi MS voznik iz KR), če imaš nek nov oz. kraje-željan avto ipd.!

Aja kazen, če nimaš dokumentov pri sebi je bila vsaj včasih 40EUR! Ampak kot rečeno ta kazen je v praksi večinoma samo opozorilo.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
prevoz.org

Poiščeš nekoga, ki gre iz tistih koncev v tvoje, ga prosiš, da se dobi s človekom, ki ima tvojo prometno in ti jo pripelje, ti pa mu stisneš par evrov ali kak pir.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
prevoz.org

Poiščeš nekoga, ki gre iz tistih koncev v tvoje, ga prosiš, da se dobi s človekom, ki ima tvojo prometno in ti jo pripelje, ti pa mu stisneš par evrov ali kak pir.
aplauz.gif

Že na dopust sem šel brez prometne(preko meje),iz dopusta tudi.Kaj bi komplicirali,samo vozi miki.
write.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.336
7.714
113
pri taščici
Original imam doma v omari, v avtu imam kopijo(zaradi kaska, preberite pogoje), policaju ob kontroli povem razlog zakaj imam kopijo, do sedaj še ni bil problem, tudi appolo mislim da je nekoč napisal da ne komplicirajo.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja no, po eni strani, če imaš kasko proti kraji, niti ni tako slaba zamisel.

Si predstavljaš, da skočiš za 15 min v Špara, prometno pustiš v avtu (v 15 min ti pa res nemorjo avta ukrast), pa ti ukradejo avto?
Če kličeš policijo, ti, se mi zdi, še kazen napišejo, ker si pustil v avtu dokument od avta; posledično ti kasko za krajo preneha veljati ( nej bi mogu priložit prometno + original oba ključa)...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.241
751
113
Kolker vem tega ni vec. Nekdo mi je to eazlagal se ne spomnem vec kdo.
Vozi se naprej brez, lo prides domov jo pa vzami, ce te pa ustavijo pa na lep nacin poves da si jo doma pozabu pa pomojem be bo nobenga problema.

sad

Guru
24. avg 2007
22.041
10.752
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Hja no, po eni strani, če imaš kasko proti kraji, niti ni tako slaba zamisel.

Si predstavljaš, da skočiš za 15 min v Špara, prometno pustiš v avtu (v 15 min ti pa res nemorjo avta ukrast), pa ti ukradejo avto?
Če kličeš policijo, ti, se mi zdi, še kazen napišejo, ker si pustil v avtu dokument od avta; posledično ti kasko za krajo preneha veljati ( nej bi mogu priložit prometno + original oba ključa)...
Kasko za krajo ti ne velja, ker ne moreš priložit original prometne, ne zato, ker ti policist napiše kazen za to
grin1.gif
.
Pogoji zavarovalnice so jasni. Jaz se tudi vozim s kopijo v avtu, razen, če grem v tujino gre original prometna v denarnico (ne v avto).
Do sedaj nobenih težav, res pa, da se do policistov normalno obnašam in ne kot en razvajen bed.ak.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.577
825
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj to je itak traparija, da zavarovalnica komplicira, ce ob kraji ne mores predloziti prometnega dovoljenja ... Itak ce policaji ne komplicirajo nekomu zato, ker ima s seboj samo fotokopijo, potem tudi lopovu ne bodo komplicirali, ce bo predlozil samo fotokopijo
grims-1.gif
... Drugje to ni obvezno... Recimo kolikor vem imajo Italijani prometno zataknjeno kar za vetrobranskim steklom (obvezno)... zato imajo tudi ponavadi vozila, ki so uvozena iz Italije, ob strani vetrobranskega stekla "klipsno", kamor se zatakne veoznisko ali pa na steklu nalepljeno srajcko ...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Kolker vem tega ni vec. Nekdo mi je to eazlagal se ne spomnem vec kdo.
Vozi se naprej brez, lo prides domov jo pa vzami, ce te pa ustavijo pa na lep nacin poves da si jo doma pozabu pa pomojem be bo nobenga problema.

Ja naj ne bi bilo problema. Jaz ga nisem imel.