Poroka-kdaj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.149
5.754
113
pri taščici
Če nimaš ravno cel dan namena animirati svatov, potem si kar prave ure izbral. Brez veze cel dan in celo noč futrat in napajat svate.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nekdo, ki planira cerkveno in uradno poroko leto vnaprej ima točno ta namen.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.149
5.754
113
pri taščici
Najbrž res, najbrž bo za izvedbo skrbela kaka profi ekipa, tako da naj najprej kar njih vpraša.
Jaz bi se tudi raje v večernem terminu
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.593
113
Nazadnje bil na eni od 10.00 naprej, ker so bile precej velike razdalje. Brez težav, če si za zabavo. Edino to dvojno poročanje bi jaz izločil iz programa za svate. Če se poročiš civilno in cerkveno, potem se greš civilno poročit tisti teden v sredo popoldne na upravno enoto, s svati pa imaš samo cerkveno poroko, ki ima nekaj več vsebine. Civilna je podpis pogodbe pred naveličanim zaposlenim iz JS, ki je slabe volje, ker mora zaradi tebe delati v soboto popoldne. Olajšaj njemu, sebi in svatom.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in ales85

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz pa moje se drugo leto poročiva 25.7.2020 v cerkljah. Planirava cerkveno poroko ob 4ih-5ih in civilno ob 6ih ali 7ih. Bolj pozno uro nameravava izbrati kr je poletje in zna biti zelo vroče. Kakšne so vaše izkušnje, če ste bili na kakšni poletni poroki? Je bila poroka bolj pozno ali kar cez dan?
Sem bil na poroki sredi julija, peklensko vroče. Sicer samo cerkvena, ki se je začela ob podobi uri kot tvoja.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Za cerkveno se ne rabiš poročiti civilno. Župnika nič ne briga (niti ga ne sme), kaj si naredil v civilu.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.593
113
Ne vem kako je sedaj, ampak včasih ni bilo čisto tako, župnik ni smel poročiti para, ki ni bil poročen civilno. To je bila hujša kršitev, za katero je šel v zapor. Potem je bilo nekaj časa prepovedano, sankcije pa več ni bilo.
Ko sem se jaz poročal, je še opozarjal, da bova ja prej uredila civilno poroko. Ampak je nekaj desetletij od tega.
 

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Najboljše so poroke ko se drži svate pokonci cel dan. Ko so vse ceremonije končane in se svate prepelje pred dvorano, kjer se bo zabavalo, recimo tam nekje ob 4 popoldan. Vsi lačni in žejni seveda navalijo na pijačo, ki jo dobrodušno raskirata mladoporočenca. Žeja se seveda pogasi takoj (in tudi spije se vse takoj), lakota pa pač malo počaka, ker sta se mlada odločila, da se gresta še poslikat. In tako svatje čakajo do 7h zvečer, lačni in žejni, nevesta se mora pač slikati. Najboljša je pa izjava "miško to je najin dan, ostale pa ko j.ebe".
 
  • Haha
Reactions: McGiver

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.746
218
63
Jaz pa moje se drugo leto poročiva 25.7.2020 v cerkljah. Planirava cerkveno poroko ob 4ih-5ih in civilno ob 6ih ali 7ih. Bolj pozno uro nameravava izbrati kr je poletje in zna biti zelo vroče. Kakšne so vaše izkušnje, če ste bili na kakšni poletni poroki? Je bila poroka bolj pozno ali kar cez dan?
Midva sva se poročila julija, sicer samo civilno, ne cerkveno. Uradni del je bil na prostem, ceremonija se je začela ob 16:30 uri. Nato smo imeli 2 uri časa za prigrizke, šampanjec in slikanje, ob 19. uri smo se prestavili v gostilno (tudi tak ambient, da smo bili na delno na prostem).
Predvsem pa glej, da bodo cerkvena + civilna lokacija + gostilna relativno blizu, da se ne boste s svati vozili čez pol Slovenije.

Bil pa sem tudi julija na primorski poroki, kjer smo šli sredi popoldneva z ladjo iz Ankarana v Piran in nazaj, tam pa je žgalo.
 

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Lani bil na poroki konec julija z začetkom ob 14:30. Mi smo vsi bili v kratkih hlačah in natikačih, kako je pa ženin preživel v suknjiču in kravati mi še zdaj ni jasno. Zgledal je malo zelen, zdaj a je to bilo zaradi vročine ali poroke, kdo bi vedel. Malo je bilo problemov okoli hrane, ker v tisti vročini ni bilo enostavno zagotovit primerno hlajenje. Nevesta se je nekaj sekirala okrog torte, ki baje ni najbolje preživela transporta v razbeljenem vozilu. Ne vem, meni so te poročne torte ponavadi itak zanič, tako da neke razlike nisem opazil.

Sicer pa sorry vsi vi, ki se radi poročate, ampak jaz ne jebem več teh porok. Pa najprej civilno, pa še cerkveno, pa vmes 2 uri fotkanja mladoporočencev, pa še zmislijo si lokacijo v 3PM da se ja moraš vozit cel dan okrog, za jest pa dobiš kakšne fensi mini kanapejčke med fotkanjem in potem prvo hrano ob 9h zvečer, od doma si pa štartal ob 9h zjutraj, da si lahko pravočasno prispel na lokacijo, ki sta jo mladoporočenca izbrala, ker bo najbolje zgledala na fotkah. Na zadnji poroki, ki je imela tak "program", sva z drago vzela sendviče in jih vmes šla v miru pojest v avto (pri tem sva nahranila še par sestradanih duš, ki se niso naučile principa "ništa nas ne smije iznenaditi"), cerkveni del smo pa lepo preživeli v prijetni družbi somišljencev v bližnji kafani namesto da bi eno uro ali več poslušali blodnje lokalnega pedofila, potem ko smo že prej eno uro poslušali nabijanje lokalnega državnega uradnika.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.593
113
ptil : če ne ceniš tistega, ki te je na poroko povabil, potem je ves program, ki si ga je zamislil res muka. Ampak, zakaj hudiča bi potem šel na poroko? Saj si najbrž dobil vabilo in bi pač vljudno odgovoril, da ne prideš. Skrivanje v bližnji gostilni med poroko je znak velikega nespoštovanja, da ne rečem zaničevanja. Če si ded, rečeš, da na cerkvene poroke ne hodiš in te pač ni. Ne pa kot neka pička stisneš repek med noge in se skriješ. Pa še naješ se vmes, revček.
 

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Pepe, sto ljudi sto ćudi. Eni gledajo na poroko kot na nekaj zase, drugi pač želijo narediti tako da se imajo vsi skupaj fajn. Jaz spoštujem tiste, ki me povabijo, da pridem in sodelujem zraven toliko, kolikor so si oni zamislili (da dobijo darilo in jim lepo zgledajo fotke), če pa oni ne pomislijo na povabljene v tej meri, da jim ljudje niso lačni, žejni in utrujeni - e, si bomo pa sami uredili.
 

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
PS. Recimo na tisti vroči julijski poroki nisem imel nobenih težav, ker sta mladoporočenca bila normalna, šlo jima je, da bi se vsi imeli lepo čeprav na "njun dan", bil sem in na cerkvenem in na civilnem delu in sem švical na +35 tako kot vsi ostali. In je bilo super.
 

paulaner

Pripravnik
6. nov 2016
33
0
6
Ja, žal sem tudi jaz klonil pod pritiski :)

Saj zato sva se pa z mojo odločila da bo slikanje že pred poroko ob 3eh (verjetno bom švical kot konj :bonk:) , da ne bodo svatje preveč čakali....cerkvena ob 5ih, cerkev je 20 metrov od gostilne kjer bo civilna ob 7ih, tko da je vse na enem mestu. Pa tudi ure bodo že take do bo bolj znosno zaradi poletne vročine.

Drugače pa sem bil v zadnjih 3 letih na 6ih porokah in vedno je cerkvena pred civilno, ni pogoj da se prej civilno poročiš.