Policija

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.293
771
113
tu in tam
In zagotovo jih ne posojas sorodnikom. Ergo: zakaj bi se ti zdelo mozno da avto od MOLa vozi eden od sinov zupana?
Svojega niti ne posojam, ker ima vsak svojega v mojem sorodstvu-edino pred cajtom sinu, če se je hotel kdaj preganjat po zasneženi gozdni cesti.(ker 4WD)
ergo: pri šerifu je vse možno, vsaj po mojem in tudi ptički o čivkajo take stvari..
hm, a ga zagovarjaš?:cool:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.423
1.435
113

• Jezen sem
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.217
5.124
113

Naprave za tovrstno prisluškovanje ima tudi slovenska policija, a tega vrsto let ni želela priznati. Uporaba je z zakonom prepovedana, je odločilo ustavno sodišče

Kdaj je to sodišče prepovedalo? Sicer rahlo dvomim da vojska/policija nimata kakih bolj naprednih izraelskih zadev za skeniranje telefona...glede na izkušnje kolega iz tekme v Stožicah..... :D

Apollo8 ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.907
8.391
113

Naprave za tovrstno prisluškovanje ima tudi slovenska policija, a tega vrsto let ni želela priznati. Uporaba je z zakonom prepovedana, je odločilo ustavno sodišče

Kdaj je to sodišče prepovedalo? Sicer rahlo dvomim da vojska/policija nimata kakih bolj naprednih izraelskih zadev za skeniranje telefona...glede na izkušnje kolega iz tekme v Stožicah..... :D

Apollo8 ?
Od odlocitve US se ni nic posodabljalo/kupovalo in po vseh nadgradnjah omrezij tudi nic ne bi delovalo. Policija ne more kupiti opreme za katere nima zakonske podlage. Kake izkusnje si ti mel v stozicah ne vem, glede na to kaj nudijo dobavitelji iz drzave ki si jo omenil pa dvomim da bi tvoja izkusnja bila lahko povezana s njimi. Kakrsnakoli je ze bila. Ampak da ne bo dvomov: ne uporablja se nobene opreme ki bi imela vpliv na tvoj telefon. V podrobnosti pa pac ne moremo it ane.

Edino kar bi koristilo na taki tekmi je ravno IMSI catcher ki bi poregistriral kdo vse je prisel na javno prireditev. Ampak ga nasa zakonodaja ne dovoljuje. Ko bo kak teroristicen napad se bomo pa cudili kako da nesposobna policija nic ne more in nic ne ve.

• Všeč mi je
Reactions: erikson in Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.401
113
Če je policiji uporaba prepovedana ali to velja tudi za (proti)obveščevalno-varnostno službo/agencijo (aka SOVA)? Pomojem da ne, ker so z internimi podzakonskimi akti pokrite te dejavnosti. In "policija" itak legalno dobi namig od takih agencij če je treba.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.907
8.391
113
Bistvena razlika med temi sluzbami je to, da mora policija na sodiscu dokazovat zadeve. In transparentno pokazat od kje kak podatek. Zato je nekoristno kaj imajo obvescevalci. Oni tudi mednarodne linije pokrivajo pa je to neuporabno za policijsko delo.

Seveda se info izmenjuje ampak nima direktnih koristi za predkazenske in kazenske postopke.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.401
113
Torej ne moreš trdit da IMSI catcherje uporablja dejansko SOVA, pa podatke preko "veriženja" agencij posreduje policiji? Kaj pa je problem našim poslat podatke recimo mosadu pa jih oni javijo dalje?

• Haha
Reactions: kamela213