A se ni tako včasih delalo?Sistem je enostavno resljiv. Slikanje avta pred placilom. V primeru sumljivih stvari obvezno pripeljati avto na vpogled.
Avto se ob sklenitvi zavarovanja v določenih primerih (t.j. sklenitev kaska na novo, dodajanje kasko kritij glede na predhodno leto ali pa tekom samega zavarovalnega leta, menjava zavarovalnice v kombinaciji s kasko kritji, itd.) še vedno pogleda in fotografira, serviserji pa nikoli niso bili cenilci ampak so samo posredniki pri sami cenitvi in pofotografirajo poškodbe ter vse skupaj potem pošljejo v cenitev/odobritev na zavarovalnico pri čemur so kdaj pa kdaj zelo.. hmm... kreativni.A se ni tako včasih delalo?
Avto je pogledal zavarovalničar , potem so to prenesli kar na "poblaščene" ličarje ki so bili tudi cenilci,...da se optimizira poslovanje in dobički.....kao.
Odvisni. Jaz sem avto fotografiral kar doma in prijavil skodo, dobil zapisnik na mail in to je to.
Vse škode ki so jasne in enostavno rešljive, se lahko uredijo takole preko spleta, ne rabiš hodit na cenilno mesto, čakat da si na vrsti itd.,Odvisni. Jaz sem avto fotografiral kar doma in prijavil skodo, dobil zapisnik na mail in to je to.
Če je škoda kompleksnejša ali ne čisto jasna, je seveda potreben obisk cenilca, ampak za ene uporabnike ni nikoli nič vredu, sam da se pritožujejo.Jaz sem pa nazadnje pri Triglavu prijavil škodo prek splet, moral narest ene 6 fotografij iz vseh kotov, pa na koncu kljub temu moral do cenilca. Torej popolni waste of time.
A si predstavljaš halo združenja avtokleparjev in ličarjev, a sedaj nas imajo pa za prevarante in nas bodo še preverjali za vsako škodo...Sistem je enostavno resljiv. Slikanje avta pred placilom. V primeru sumljivih stvari obvezno pripeljati avto na vpogled.
Čas definitivno prihranijo, saj jim - če ne drugega - ni potrebno fizično obiskat več različnih mest in to je samo eden od več različnih primerov prihranka časa. Cenitve oz. izdelava naloga za popravilo pa so praviloma narejene zelo hitro, seveda pa se lahko to razlikuje od primera do primera tako kot se od primera do primera med seboj razlikujejo tudi škode oz. njihova kompleksnost.Časa ne prihranijo, ker cenitev potem traja par dni, namesto par minut.
Se spomnim na pooblascenega mojstra od zavarovalnice kateri je bil specializiran za menjavo stekel, povrh tega sam uvazal taisto robo. Posel se dandanes cveti verjamem.A si predstavljaš halo združenja avtokleparjev in ličarjev, a sedaj nas imajo pa za prevarante in nas bodo še preverjali za vsako škodo...![]()