Plenilec Petrol grozi

javr

Guru
6. dec 2011
2.029
1.197
113
a piše kje za koliko € se gre? Pričakoval bi da je Petrol nekje objavil "delovanje tele pumpe nas košta 100.000€, zaslužimo pa z njo 90.000€, evo vam poročilo finančnega revizorja, zato zapiramo" in s tem odziv županov "ni problema - damo mi 10.000€ in naj bo pumpa še naprej odprta", a tega ni videti nikjer. Neskončno moraliziranje in protestne hoje čez prehod za pešce - to pa ja

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.027
4.427
113
a piše kje za koliko € se gre? Pričakoval bi da je Petrol nekje objavil "delovanje tele pumpe nas košta 100.000€, zaslužimo pa z njo 90.000€, evo vam poročilo finančnega revizorja, zato zapiramo" ...
Če se delaš neumnega in pričakuješ, da ne bo drug rekel: "90k? A ste vi nori, čist neoptimizirano, delavec stane max 3k, elektrika tolkintolk, voda tolk, ni šans da je 90k, banda prevarantska".

Kar vedno berem ko kak lokal podraži... ali pa se zapre... verjetno zaradi bogatije.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

Robert

Guru
21. jul 2007
2.694
534
113
Tolmin
Zakaj bi župani oziroma občine dodajale sredstva, da nekdo )mastno) služi ?
Mar ima Petrol in druge družbe samo eno poslovalnico ?
Je Petrol kaj vlagal v zadnjih desetletjih kaj vlagal v te objekte saj so vsaj po zunanjosti še vedno iz časov globoko v SFRJ in vsaj za meni poznane lahko trdim, da imajo rezervoarje iz tistih časov ?

Prebivalci Solčave, Kostela, Črnega vrha, Rovt,... bi se morali sprehajati pred najbolj dobičkonosnimi bencinskimi servisi in tam delati gužvo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.594
3.630
113
Petrol ima v hrčkolandiji precej manj črpalk in te delajo dosti več profita kot vse petrolove pumpe v Sloveniji. In pol naj še tiste, katere delajo minus drži na infuziji? Zakaj že?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.624
1.333
113
Zakaj bi župani oziroma občine dodajale sredstva, da nekdo )mastno) služi ?
Mar ima Petrol in druge družbe samo eno poslovalnico ?
Je Petrol kaj vlagal v zadnjih desetletjih kaj vlagal v te objekte saj so vsaj po zunanjosti še vedno iz časov globoko v SFRJ in vsaj za meni poznane lahko trdim, da imajo rezervoarje iz tistih časov ?

Prebivalci Solčave, Kostela, Črnega vrha, Rovt,... bi se morali sprehajati pred najbolj dobičkonosnimi bencinskimi servisi in tam delati gužvo.
Ker tam ne služi.
Pa tudi sicer: vsi tisti, za katere Petrol mastno služi: dajte malo pogledat, koliko % njihovega prometa je njihov dobiček. V vsaki normalni firmi je tako majhen % razlog za alarm.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.552
4.405
113
Če prodajaš velike količine nujno potrebnega produkta z nizko maržo imaš jasno razmerje dobička na promet izredno nizko. To ni noben znak za alarm.

Pa kot že 100x rečeno, ko natankaš poln tank in kupiš sendvič za par eur na kasi pustiš 100 eur. Od goriva bo petrol zaslužil manj kot od sendviča, ampak ustavil si se pa zaradi goriva. Torej ali se petrolu splača prodajat gorivo tudi če nič ne zaslužijo? Pomojem da ja.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in BuDi

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.441
816
113
Pustiti Petrolu naj si sami oblikujejo cene goriv. Samo kaj, ko boste potem spet vsi vpili, sa vlada nič ne naredi glede visokih cen goriva.
Mogoče bi pa morali spustiti malo več različnih trgovcev na AC, pa bi se tudi petrol umiril, glede na to da mu že od vekomaj oblast štango drži pri monopolu.

• Všeč mi je
Reactions: Robert in jest5

zakon

Guru
16. maj 2008
9.116
996
113
toti Maribor
Pustiti Petrolu naj si sami oblikujejo cene goriv. Samo kaj, ko boste potem spet vsi vpili, sa vlada nič ne naredi glede visokih cen goriva.
Mogoče bi pa morali spustiti malo več različnih trgovcev na AC, pa bi se tudi petrol umiril, glede na to da mu že od vekomaj oblast štango drži pri monopolu.
So bile cene na AC živi dokaz, kaj se zgodi, ko jih spustiš iz vajeti.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in BuDi

jezek

Guru
24. jul 2008
4.569
1.972
113
Gre za komy konglomerat, parkirišče kadrov, z nebroj direktorji, kateri ima vsak tajnico.... Sem delal leta z njimi....tako odokativno imajo samo v režiji še ene 50posto špeha...., potem pa verjetno še vse pogodbe s pobratenimi društvenini sistemi.... Če bi bil interes verjetno en kranjski šipac pekar porihta poslovanje v enem letu....
Vsaj leta nazaj je bilo tako. Morda so zadnje uprave kaj porihtale, ne sledim

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.263
735
113
tam ko se terc po tori rola
Včasih je na ''naši'' črpalki bil en bencinkelner (manjša, kot v Solčavi), na oni drugi večji, pa sta bila dva. Ampak -pazi malo, avto sta ti natankala, pokasirala in šipe oprala. Po potrebi še gume napolnila. Zdaj so ti noter trije, samo pokasirajo in je to to. Bodo rekli -ja, imata delo tudi s kasiranjem sendvičev, vplačevanjem LOTO,... Če je tankštela, naj bo tankštela. Imajo pa vse drugo, pet polic fotra in pijače, pa eno poličko olja in kakšno žarnico (karikiram, ker žarnic tam nisem zasledil -jih pa iumajo v Merkurju, SPARU,...).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.797
5.394
113
So bile cene na AC živi dokaz, kaj se zgodi, ko jih spustiš iz vajeti.
Predvsem so trenutne cene goriva živ dokaz, kaj se zgodi, ko politiko spustiš z vajeti. Država pobere 40 % več kot leta 2023 ti pove Petrol, ko pri njih kupiš gorivo.
Ali kdo čuti, da s proračunskim denarjem naredi država 40 % več kot leta 2023?

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

tomi

Guru
1. sep 2007
19.064
10.180
113
MB
Predvsem so trenutne cene goriva živ dokaz, kaj se zgodi, ko politiko spustiš z vajeti. Država pobere 40 % več kot leta 2023 ti pove Petrol, ko pri njih kupiš gorivo.
Ali kdo čuti, da s proračunskim denarjem naredi država 40 % več kot leta 2023?
bistveno več trajno nezaposljivih ima varno zaposlitev. to je pa tud nekaj.