Plenilec Petrol grozi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.853
8.308
113
Zgoraj smo brali, da je P. v času uprave Drobne Popovičeve kupil pumpe Crodux. Kaj naj bi bilo s to investicijo narobe, nimam pojma, se pa ne zdi nedobičkonosna (lahko pa je marsikaj: bila je predraga, je premalo dobičkonosna, niso naši naredili posla (beri: pobrali provizij zraven),...).

Menda P. zdaj DP-jevo toži (kar se mi zdi, btw., abotno in primerljivo s tem, kako RTV toži vsakega svojega bivšega direktorja... Spet: a bo res kdo sposoben kdaj hotel iti v upravo državne firme? Če je normalen, se raje doma čoha.).

In še, DP je pa v žlahti s Tino Gaber in takole je Golobinec poslal signal upravi, da se naj ne zafrkava.
Ce bodo na sodiscu dokazali namerno oskodovanje naj placa. Delnicarji pac niso molzne krave tud ce si predsednik uprave.

Ce je pa golob neke signale tako poslal ga je pa treba ovadit. Preprosto.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

tony

Guru
23. jul 2007
10.259
1.795
113
Fora je da ti ga jemlje iz zepa. Z regulacijo na Ac zmanjsuje dobicek podjetju katerega delni lastnik je drzava. Hkrati pobere manj DDV na liter na AC. Od tujcev. A ti ga se daje v zep?
Teoretična demagogija. Od tega denarja ne bom nikoli nič konkretnega imel. Ta denar je za državljane skorajda imaginaren.

Če imajo desničarji pravico navijati za nižje davke (ker od višjih posamezniki nimajo kakor nobenih koristi, klinc gleda državo) imam jaz pravico navijati za regulirano ceno bencina (čeprav bo država pobrala manj dividend P., ker klinc jo gleda).

V bistvu eni in drugi tukaj navijamo za isti cilj, le tako hudo ste politično opredeljeni, da ne morete tega videti (ali lahko vidite? Pa samo mislite, da ne smete reči? Ne vem.).

tony

Guru
23. jul 2007
10.259
1.795
113
Ce bodo na sodiscu dokazali namerno oskodovanje naj placa. Delnicarji pac niso molzne krave tud ce si predsednik uprave.

Ce je pa golob neke signale tako poslal ga je pa treba ovadit. Preprosto.
Oba veva, da se iz obojega ne bo nič izcimilo.

Rešitev je: umik lastništva države iz P., drugo je bolj bob ob steno. Prej tega tovarišijskega kapitalizma ne bo konec.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.853
8.308
113
Teoretična demagogija. Od tega denarja ne bom nikoli nič konkretnega imel. Ta denar je za državljane skorajda imaginaren.

Če imajo desničarji pravico navijati za nižje davke (ker od višjih posamezniki nimajo kakor nobenih koristi, klinc gleda državo) imam jaz pravico navijati za regulirano ceno bencina (čeprav bo država pobrala manj dividend P., ker klinc jo gleda).

V bistvu eni in drugi tukaj navijamo za isti cilj, le tako hudo ste politično opredeljeni, da ne morete tega videti (ali lahko vidite? Pa samo mislite, da ne smete reči? Ne vem.).
Nihce ti ne oporeka pravic. Sam ne pisarit da mi drzava denar daje v zep ce ga v resnici jemlje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.296
4.733
113

Saj z regulirano ceno ni nič narobe.
Narobe je da pri nas z regulirano ceno gorivo dražje in trgovec lahko crkne.
Pri Hrvatih pa z nižjo ceno več zasluži.

Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo.
BP je že crknil v Evropi in ga namerava prevzeti Shell.

Je to prav da bo tak močan igralec v Evropi??

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in BuDi

tony

Guru
23. jul 2007
10.259
1.795
113
"Saj z regulirano ceno ni nič narobe."

Kapo dol.

" Narobe je da pri nas z regulirano ceno gorivo dražje in trgovec lahko crkne."

Ja, sam, še dražje je bilo zaradi deregulacije.

Ni edini način za zaslužek samo z višjo maržo, lahko tudi več narediš na količini z nižjo. In z regulacijo je zdaj nižja cena na AC.

" Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo."

Pa smo spet tam. Kako lahko sploh nekdo, ki živi od plače omenja pravičnost v istem stavku s korporacijo, ki naredi 7 mrd EUR letnega prometa?

"Nam je smešno"

Ali, povem drugače, skopirano iz enega transparenta od dva dni nazaj: ne gremo v noben boj, razen v razredni boj. In zdajle trobiš v rog družbenega razreda, ki ni tvoj.

" Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo."

Nigga, pls. Ne, na vesti me boš imel... :-D

To so prazne marnje, izsiljevanje tovarišijskih kapitalistov, ki se grejo ego tripe. Mi pa tle tipkovnice obnucamo... A ni to brezveze?

"BP je že crknil v Evropi in ga namerava prevzeti Shell.

Je to prav da bo tak močan igralec v Evropi??"

I don't care. Neither should you. Ker nimaš v žepu mrd EUR.

sad

Guru
24. avg 2007
21.940
10.632
113
kalbo: ker že stalno vlečeš to analogijo z mobilnimi operaterji: če se prav spomnim je ob nakupu frekvenc noter zaveza za x% pokritost Slovenije (ali prebivalcev). Torej si privat družba to vkalkulira noter in delanje izgube tiste tvoje bazne postaje ni problem. Da niti ne omenjam, da mora tista bazna postaja biti tam, da ne pridemo na situacijo v Ameriki, ko ti par metrov iz mesta ven signal crkne. Pa čeprav si meščan, ki imaš 100% signal doma.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.809
10.142
113
kalbo: ker že stalno vlečeš to analogijo z mobilnimi operaterji: če se prav spomnim je ob nakupu frekvenc noter zaveza za x% pokritost Slovenije (ali prebivalcev). Torej si privat družba to vkalkulira noter in delanje izgube tiste tvoje bazne postaje ni problem. Da niti ne omenjam, da mora tista bazna postaja biti tam, da ne pridemo na situacijo v Ameriki, ko ti par metrov iz mesta ven signal crkne. Pa čeprav si meščan, ki imaš 100% signal doma.
Se strinjam. Verjemi pa da se marsikak nameščeni kader v vseh teh letih s tem ni strinjal, imeli so pa podobne argumente, kot tile, ki mene sprašujejo če bi vzel v najem pumpo v Solčavi, al pa če me zanimajo Mercatorjeve avtomatske pumpe, ki se itak na teh lokacijah nikol niso prijele.

Če me pa spomin ne vara, je regulacijo nafte ukinit že sprobala neka druga vlada in jo uvedla nazaj, ker so cene ponorele, neregulirane cene so ostale na AC. Me pa v bistvu resno zanima koliko tujcev dejansko tanka pri nas na AC, bi bilo zanimivo videt uradne podatke koliko resnično izgubijo trgovci z nafto. Na prvo žogo so na AC pumpah po mojih občutkih tankal samo tovornjakarji in par tistih ki so se zakalkuliral. Če bi tankali vsi, bi blo zanimivo videt številke.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.296
4.733
113
Evo tukaj imaš strukturo cene v Nemčiji
Preisbildung und Struktur https://share.google/lNUVhAo5WhdbXhKuN

Pri njih je povprečna marža recimo 9%

Screenshot_20250626_074715_Chrome.jpg

Se pravi 15 centov na liter.

In naši bi pa naj delali z 9 centi.

No saj mogoče se jim izide ker v Nemčiji je minimalna plača po novem 15€ bruto na uro.

Kar je 2640€ bruto na mesec za zaposlenega.
In ja bodo v kratkem zaprli veliko črpalk da ne bodo delale ponoči.

Sedaj pa če pogledaš to na cene polnjenja električnih avtomobilov je pa tam marža taka da glava peče.

Cena elektrike je v povprečju tam 12 centov z davkom in če bi bilo samo 9% marže bi to zneslo 13,1 cent.
Veš pa da ne moraš polnit pod 39 centov na javnih polnilnicah. (Petrol) oziroma 35 cent gremo na elektriko pa še tam imajo provizijo za začetek polnjenja 50 cent.

Da pa greš na hitro pa nimaš pod 45 cent / Lidl oziroma res spodobno pa je 70 centov pri nas v Avstriji se da za 55 do 60 centov.

Tak da dajte red narediti na vseh področjih, sploh pri zadevah ki so financirane iz EU skladov.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.853
8.308
113
Se strinjam. Verjemi pa da se marsikak nameščeni kader v vseh teh letih s tem ni strinjal, imeli so pa podobne argumente, kot tile, ki mene sprašujejo če bi vzel v najem pumpo v Solčavi, al pa če me zanimajo Mercatorjeve avtomatske pumpe, ki se itak na teh lokacijah nikol niso prijele.

Če me pa spomin ne vara, je regulacijo nafte ukinit že sprobala neka druga vlada in jo uvedla nazaj, ker so cene ponorele, neregulirane cene so ostale na AC. Me pa v bistvu resno zanima koliko tujcev dejansko tanka pri nas na AC, bi bilo zanimivo videt uradne podatke koliko resnično izgubijo trgovci z nafto. Na prvo žogo so na AC pumpah po mojih občutkih tankal samo tovornjakarji in par tistih ki so se zakalkuliral. Če bi tankali vsi, bi blo zanimivo videt številke.
Ti mas en tak debatni problem.

Das analogijo. Vec uporabnikov ti argumentirano pove zakaj ni enako pokrivanje z mobilnim signalom in pokritost s crpalkami ampak ti vztrajas pri svojem. Iz cistega ega.

Ne vem ali si ti v temi predlagal predelavo na 24/7 avtomatske crpalke. Ampak se te ki so po sloveniji avtomatske (in to na obmocjih kjer je precej vec ljudi kot v solkanu in imajo vecji kupno moc) se prodajajo. In resen interesent je kar nekaj denarja zabil v procesu nakupa in odstopil.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.708
2.436
113
Emona / Carnium
Še ena analogija na avtomatiko in obenem v 3pm in povsem offtopic...na CRO "naplatnoj postaji" Lučko (gotovinska plačila) je vedno ogromno vozil oz. veliko več, kot na Demerju (kreditne) par km prej. Ali je to zaradi tega, ker gredo plačila s kartico precej hitreje in je število vozil dejansko tu večje, ali gre vseeno več ljudi na Lučko kovance metat v kanglico?

Čeprav me nihče ni vprašal, jaz grem raje na avtomat tankat, ker preprosto hitreje opravim.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.809
10.142
113
Ti mas en tak debatni problem.

Das analogijo. Vec uporabnikov ti argumentirano pove zakaj ni enako pokrivanje z mobilnim signalom in pokritost s crpalkami ampak ti vztrajas pri svojem. Iz cistega ega.

Ne vem ali si ti v temi predlagal predelavo na 24/7 avtomatske crpalke. Ampak se te ki so po sloveniji avtomatske (in to na obmocjih kjer je precej vec ljudi kot v solkanu in imajo vecji kupno moc) se prodajajo. In resen interesent je kar nekaj denarja zabil v procesu nakupa in odstopil.
Kakšen ego? Pišem svoje mnenje, ki ga argumenti niso spremenili, ne dmem met svojega mnenja?