Dejstvo je, da je desnica zagovornik kapitala, in da so se na njegovo stran postavili točno tisti kot ponavadi.Ne vem sicer kaj se ti je zgodilo ampak ne mine vec dan ko ne obkladas folka z desnimi itd… a so ti racun ugrabli?
Jaz razumem da ma vsak svoje prepricanje. Vsake tolko tud koga za dr razglasim ampak dej smiri dozivljaj no. Rines v neko radikalno retoriko ki nikomur ne koristi, se najmanj pa idejam ki naj bi ti bile blizu
Dajte, no, saj vas že 20 let gledam tle, poznamo en drugega kot star dnar. Če je nekdo užaljen, ker mu rečem desničar, naj se od take ideologije oddalji, ker mu očitno na eni ravni ne ustreza. To ni žaljivka, le pove, da so "vaša" ravnanja predvidljiva ko premica. Lahko bi vnaprej navedel nicke, ki bodo proti. (To se mi zdi grozno smešno, bogpomagaj.)
Nikakor se ne grem radikalizma. Z retoriko "ta rdeči" zganjam satiro in se norčujem, po eni strani iz radikalnežev, po drugi strani pa ravno s formulacijo "ta rdeči" tudi iz sebe.
Radikalno ni reči "mi ta rdeči" (komunistov sploh ni več v tej državi...), radikalno je biti potrošnik, ki se je postavil proti ukrepu, ki je zate, ker si potrošnik, znižal ceno goriva, samo zato, ker politik, ki je sprejel tak populistični ukrep, ni tvoja intimna opcija.
(Spet, se norčujem tako iz Kučana, ki je to formulacijo o Jugoslavijo uporabil kot iz vseh tistih, ki ga zaradi tega ne morejo videti, so pa vsi vsaj na svet prišli v tej tako demonizirani Jugi. Pa vsaj njihovi starši do lastne nepremičnine itn.)
Če te je pa zmotila referenca na korono: kot je pojasnil Mazzini (dr. znanosti iz kognitivnih procesov), je šlo pri nasprotovanju ceplj. proti covidu za proces v odločanju, podoben vožnji mimo odcepa na AC. Ko si enkrat mimo, tistega odcepa ne boš več srečal, ker si se že odpeljal mimo, tudi če se voziš še celo leto v avtu. In enako je z odločitvijo za/ proti ceplj., ko si (lahko na čisto nezavedni ravni) sprejel odločitev, da si proti, je praktično nemogoče to odločitev spremeniti. Odcepa za novo odločitev ne boš več mogel srečati.
In vlečem vzporednice: si potrošnik, ki ne mara Goloba in zato si proti regulaciji. Tako odločitev si pač sprejel. Do tega imaš vso pravico. In tukaj se lahko zafrkavamo še 100 strani, pa ne boš mogel sprejeti, da je odločitev o regulaciji cen zate vsaj kot potrošnika lahko načeloma koristna.
Ja, je lahko slaba za P., za njegove delničarje, za njegovo upravo, za tiste ljudi iz vukojebine, kjer jim bojo iz zanalašč pumpre zaprli in za čudeže regulacije trga in ne vem kaj vse so mi še našteli. Tega ne zanikam. Le vseeno mi je in mislim, da bi bilo lahko 99,9% ljudem na forumu tudi. In norčujem se, ker tega ne morete sprevideti. Čeprav je to čisto človeško, kot sem pokazal z navedbo Mazzinijeve razlage.
(Navedel sem politični ukrep Žerjava, ki sem ga podprl z vsemi štirimi, čeprav SLS ni bila nikoli moja intimna opcija. Pa nisem dobil niti komentarja: "sej si vosu, ampak si vsaj načelen za svoj žep. A veš, da imaš tudi ti po svoje plašnice na glavi?". Zato provociram s "ta črnimi in ta belimi", da bi vsaj prebrali, s čim tečnarim. In morda sodbudil kak razmislek.)