Plenilec Petrol grozi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.416
1.432
113
Sem že nekaj let nazaj napisal. Sem prepričan, da se lahko zelo enostavno izračuna, pri kateri točki znižanja davščin, bi se toliko povečala prodaja goriva poleti s strani tujcev, da bi se nateklo v blagajno več. Imajo v JU dovolj zaposlenih, da lahko to tudi ročno izračunajo. In bi tako tujci tankali pri nas, ne pa na Hrvaškem. Tako pa nimamo nič.
Pozabljaš da večina v JU zna samo kavo pit. Pa trosit neumnosti, ki nimajo nobene veze z tistim črnilom na papirju...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.317
3.790
113
Biti desničar je res zanimiva reč.
Višji davki? Nočemo, teh pa ne rabimo! Vitka država, država ima luknje v rokah (it. pregovor) in kar je še tega!
Višja cena bencina, da bo firma z miljardo prometa imela več prihodkov, njeni meneđerji pa višje (brez skrbi, brez bonusov zjutraj ne vstanejo niti s postelje) bonuse? Hočemo!
Kdo bo pa plačeval višje cene bencina? Mi... Ah, mi že ne, ker se ne vozimo po AC... (Resno?)
Aha, (levičarska) foušija do managerskih plač je eden od tvojih problemov.
Državi, ki bo kot 30% lastnik dobila 10-20 mio€ manj dividend, je pa itak vseeno.
Bodo nadoknadili ta izpad prihodkov s komunalnim prispevkom za nadstreške, vrtne ute, letne kuhinje...
.
Ja, resno. Podobno kot levičarji: "Pripada nam državno/subvencionirano/socialno stanovanje v Lj. in državna službica.
Plačali bodo pa bogati prasci™ z 2 jurja neto plače...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.062
4.083
113
Ljubljana
hmpg.net
Država je dovolila monopol Petrolu (citiral sem zakon, po katerem bi ga lahko sankcionirali, pa ga ne. Zakon ni sprejela ta vlada)
Država je zaprla trgovine ob nedeljah, Petrol pa je lahko še naprej prodajal vse izdelke, čeprav recimo so pri alkoholu z lahkoto uredili tako, da se ne sme prodajat po določeni uri. (Alkohol je prepovedano prodajati med 21 in 7 uro, in trgovine (in Petrol), ki so med tednom odprte dalj, moraj to spoštovati - 10 člen Zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA). Zakon ni sprejela ta vlada).

Torej, še enkrat, dobiček, ki ga ima Petrol, ga ima tudi (morda predvsem?) zaradi tega, ker mu je država to dovolila.
Sedaj pa od tu naprej ugotavljajmo, kako država zatira Petrol.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.768
10.120
113
Aha, (levičarska) foušija do managerskih plač je eden od tvojih problemov.
Državi, ki bo kot 30% lastnik dobila 10-20 mio€ manj dividend, je pa itak vseeno.
Bodo nadoknadili ta izpad prihodkov s komunalnim prispevkom za nadstreške, vrtne ute, letne kuhinje...
.
Ja, resno. Podobno kot levičarji: "Pripada nam državno/subvencionirano/socialno stanovanje v Lj. in državna službica.
Plačali bodo pa bogati prasci™ z 2 jurja neto plače...
V enem postu uspeš nametat skupi managerske plače, levičarje, socialna stanovanja, državno službico in kakopak Ljubljano....ubogo dete desničarsko. Pa še tisto realno blodnjo, ki jo izpostaviš, pozabiš da tu bodo kasirale občine, če bodo...
Če bi pa ta isti predsednik uprave za isto stvar bil boj z neko drugo vlado, bi se tvoje frustracije drugače brale, ker bi že našel način, da bi bil boj Petrola z državo levičarsko sranje.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi in jonny77

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.376
1.333
113
ti si leveičar v temi o zdravnikih.

Biješ težak boj za ubobožane in izmozgane dohtarje.
Po tvoje je torej približno enako težko
* priti do zdravnika (v doglednem času)
* zaviti z avtoceste na lokalno pumpo in tankati po regulirani ceni.
Če že primerjamo nterese in kdo se za kaj zavzema.

Priznam (in se kesam), včasih sem bil usmerjen bolj levosrednsko, pa vedno volil LDS in kasneje njihove kopije (z vedno novimi obrazi). Pri Serpentinšku sem pa zaključil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.819
8.278
113
Zelo dobro... Slabši izraz (namesto le: mazohizem) uporabljam slabšalno, zanalašč (če bi se dalo, bi dal še kaj zraven), ker so desničarji tako lepa, tridimenzionalna tarča :-D.

Sadizem je nad samim sabo, saj bi ob izpolnitvi želje po ponovni deregulaciji tudi bogataš (verjetno je tvoja predpostavka, da so desničarji bogataši? Niti ne, kot lahko vidimo v tej temi.) plačeval dražji bencin. In kot običajno, več imaš, večji škrtuh si. Hočeš višje cene, te pa te bolijo.

Kako to, da te lahko nategne desničarska demagogija?

Reciva, da je tvojih letnih prihodkov 1 miljon (pa jih, brez zamere ni, če jih je 100 jurjev, je več kot spodobno). Ampak Petrol jih ima pa 1 mrd (ne da se mi niti preveriti, ampak recimo). Je res težko poštekati, da imaščisto matematično mnogo, mnogo več skupnega z nekom na minimalcu kot z unim prašičem, ki izsiljuje vse nas, iz uprave P.?
Sam tok da te mal zbudimo… a si ravnokar primerjal placo fizicne osebe s prometom podjetja? No tok o tem kok razumes problem regulacije in vmesavanja drzave v gospodarstvo.

Ta regulacija nima nobenega vzgiba v pocenitvi derivatov za kogarkoli. Gre za nagajanje ker ostali lastniki drzavi ne pustijo vmesavanja v poslovodstvo podjetja. As simple as that. In ko bo nek smucar moral sam placat 15k eur za priprave ker bodo sponzorji pocasi sli, naj na tv pove da nima vec sponzorjev ker jih drzava zaj.ebava. Pa da vidmo s kom se bo golob se lahko slikal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.602
4.038
113
Daj, vsaj ti nam prihrani poceni populizme. Smučar si je že v času petrolovega zlatega sponzorstva lepo sam moral plačat ne samo priprave ampak celo sezono. Hkrati ga je ta isti petrol, zlati sponzor, ob plačilu goriva fehtal za prispevek za...pardon, bruhnil sem...smučarje.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.435
7.174
113
Petrol bo jutri za eno uro zaprl vsa prodajna mesta (razen na AC).

Družba Petrol je v luči optimizacije poslovanja, ki jo je sprožila nedavno sprejeta Uredba o regulaciji cen, danes začasno zaprla prva štiri prodajna mesta, za jutri pa napoveduje enourno zaprtje vseh prodajnih mest v Sloveniji, z izjemo tistih ob avtocestah. Zaradi nedavne zaostritve regulacije cen goriv v družbi Petrol uvajajo začasne ukrepe optimizacije poslovanja; eden izmed njih je tudi začasno zaprtje določenih prodajnih mest (PM) po Sloveniji. Z današnjim dnem je družba Petrol zaprla štiri prodajna mesta: PM Petrina, PM Črni Vrh nad Idrijo, PM Solčava in PM Podkoren. Prav tako bo družba Petrol v torek, 24. junija, za eno uro, med 12. in 13. uro, zaprla vsa prodajna mesta v Sloveniji, razen prodajnih mest na avtocestnih lokacijah.

tony

Guru
23. jul 2007
10.225
1.781
113
Ker je očitno to postala igra pokra, in se čaka, kdo prvi pomežikne, predlagam: naj država jutri odproda ves 30%+ delež Petrola. Sledil bi kreš delnice. (Pa seveda ne bo, ker naša borza ni dovolj likvidna. Škoda.)

Cela ta vojna je brezvezna, Petrol je od nekdaj bil državno lovišče (že kadrovanja uprav so bila vedno ven in not na hojladri) in s tolikšnim deležem države niti ne more biti drugače.

Nekdo ni prebral učbenika Thatcherjeve, ki nas je naučila, da se države v vlogi lastnika ne da izsiljevati, ker ta pravega interesa lastnika kapitalista do dobička nima. Ga ima pa, recimo, za populistično slabo izgledajoče ukrepe, kot je zaprtje pumpe v zadnji vasi ob meji... In spet bo firma dobila novo upravo, vsako le še bolj nesposobno od prejšnje. Kdo bi pa hotel delati v taki tovarišijski zgodbi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.768
10.120
113
Bodo naši tdadesni povedal kok so to pametne poslovne poteze. Petrolovce pr men zaenkrat ven vleče Petrol go.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Ted

Guru
8. sep 2007
1.721
595
113
Petrol bo jutri za eno uro zaprl vsa prodajna mesta (razen na AC).

Družba Petrol je v luči optimizacije poslovanja, ki jo je sprožila nedavno sprejeta Uredba o regulaciji cen, danes začasno zaprla prva štiri prodajna mesta, za jutri pa napoveduje enourno zaprtje vseh prodajnih mest v Sloveniji, z izjemo tistih ob avtocestah. Zaradi nedavne zaostritve regulacije cen goriv v družbi Petrol uvajajo začasne ukrepe optimizacije poslovanja; eden izmed njih je tudi začasno zaprtje določenih prodajnih mest (PM) po Sloveniji. Z današnjim dnem je družba Petrol zaprla štiri prodajna mesta: PM Petrina, PM Črni Vrh nad Idrijo, PM Solčava in PM Podkoren. Prav tako bo družba Petrol v torek, 24. junija, za eno uro, med 12. in 13. uro, zaprla vsa prodajna mesta v Sloveniji, razen prodajnih mest na avtocestnih lokacijah.
Najmanj nenavadno je, da Petrol zaradi reguacije cen na AC navaja padec dobičkonosnosti na AC, iz protestne note pa bi iz ekonomskih razlogov zapiral bolj odročne črpalke, kjer je regulacija cen zadnjih 30 let povsem enaka. Zakaj Petrol ne zagrozi z zaprtjem črpalk na AC? A so slednje vendarle bolj dobičkonosne kot tiste lokalne/oddaljene/dislocirane?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.495
4.385
113
Če je problem v regulaciji cene goriva naj nehajo točit gorivo za en teden, pa naj samo sendviče pa pivo prodajajo. Mislim da so že 20 let nazaj govoril da se goriva ne splača prodajat in če nebi folk športnih napovedi, piva pa sendvičev kupoval bi lahko kar zaprli vse (spomnimo se na kerbrov zakon in prepoved prodaje alkohola po 21h, petrol jamral da bo ob ves dobiček. Ko so ukinjal trgovine v nedeljo tudi petrol po trepalnicah izglasoval izjemo ...).

• Všeč mi je
Reactions: tony

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.942
4.373
113
Če je problem v regulaciji cene goriva naj nehajo točit gorivo za en teden, pa naj samo sendviče pa pivo prodajajo.

Petrol je zaprl bencinske servise Petrina, Črni Vrh nad Idrijo, Solčava in Podkoren. V torek pa bo med 12. in 13. uro zaprl vsa prodajna mesta po državi, razen na avtocestah.

V Petrolu bodo o zapiranju posameznih prodajnih mest obveščali predstavnike občin in lokalne skupnosti ter širšo javnost. Ukrepe bodo prilagajali glede na razmere na trgu in nadaljnji razvoj regulatornega okolja, so še zapisali.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.495
4.385
113
Skrbni Petrol skrbi za dobrobit državljanov in je javna tajna da bodo še par servisov na podeželju v kratkem zaprli. Sam se že pripravljam da bo med njimi tudi moj lokalni, potem bom pa res moral Darjana upoštevat, da je lažje "tankat" EVje kot bencin.

• Všeč mi je
Reactions: tony