Plantarni fasciitis

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.493
1.509
113
Ima kdo kaj izkušenj s tem? Sodeč po bolečinah in dejstvu, da je najhuje zjutraj ko vstanem ali pa ponoči (če vstanem) je po opisu točno ta "diagnoza". Čez dan se izboljša, čez noč spet slabše. Pred tednom sem si znosno stanje (beri, ni bilo hujših bolečin pri daljših pohodih), bistveno poslabšal ko sem na neki aktivnosti bosonog veliko skakal in "plesal".
Berem, da pomaga rolanje tenis žoge po podplatu. Kak nasvet koga, ki se je s tem soočal bi me zanimal, da se tole uredi čimprej. Kreme ala Muay ali Voltaren kaj pomagajo ali je to bolj blažev žegen?

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.662
8.055
113
Masaza... Lahko je peš:
Lahko so tudi zobcaste žogice, pac variacije na temo...

Jaz sem lena za te stvari in sem nabavila tole:
Tega konkretno zna bit, da vec ni, ampak spet je 101 varianta...

Zadeva je odlična in mi je pomagalo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.897
4.972
113
Ima kdo kaj izkušenj s tem? Sodeč po bolečinah in dejstvu, da je najhuje zjutraj ko vstanem ali pa ponoči (če vstanem) je po opisu točno ta "diagnoza". Čez dan se izboljša, čez noč spet slabše. Pred tednom sem si znosno stanje (beri, ni bilo hujših bolečin pri daljših pohodih), bistveno poslabšal ko sem na neki aktivnosti bosonog veliko skakal in "plesal".
Berem, da pomaga rolanje tenis žoge po podplatu. Kak nasvet koga, ki se je s tem soočal bi me zanimal, da se tole uredi čimprej. Kreme ala Muay ali Voltaren kaj pomagajo ali je to bolj blažev žegen?
Neverjetno, ravno teden nazaj sem to isto stvar prebiral. Zjutraj ali ponoči težko štartaš, čez dan pa še kar nekako gre. Staramo se...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.493
1.509
113
Jap, sploh ne govori, ponoči po prstih stopam na nogo, ker boooli. V sredo bom videl kaj bo rekel maser/fizioterapevt sicer pa je tale predlog, ki ga je Jabe dala zanimiv.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.897
4.972
113
Me je spomnil, da so mati pred leti od neke akviziterke nabavili en grelni masažni aparat za noge. Moram jutri poiskati kje je založen.