Mislim, da smo šli kolektivno FUL predaleč v tem, da slepo teptamo vse pred sabo v imenu mnenj in idej. Za tiste, ki ne marajo filozofiranja: postali smo zelo nestrpni. Argumentov za to ni, čeprav jih eni imajo, drugi pa ne. Za uspešno komunikacijo je pomembno kaj misli drugi in ne ali ima prav ali ne.
zakon , nič ni narobe s tem, da si prepričan v svoj prav in se ne strinjaš z drugačnimi idejami, ampak če želiš debatirati a nisi zmožen debatirati drugače, kot obtoževati in žaliti, potem se raje ne oglašaj, ker informacije, ki jih prenašaš ne tvorijo osnovnih elementov potrebnih za izmenjavo zdravih informacij oz. debato

Za debatiranje so potrebne vzajemne oz. zdrave transakcije (in te vključujejo argumente). Križne ("bedaki", "zato ker sem jaz tako rekel"...) niso ok...Aja, pa zdaleč nisi edini, ki to počneš. Včasih situacije oz. realnosti (in izbor oblasti je ena takšnih) ne moreš spremeniti, lahko pa kaj narediš glede svojih odzivov.
Ne maram dajat nasvetov, še manj biti pokroviteljski, ampak najbrž ravno to sem...
Bleferendum scena v Sloveniji je po mojem mnenju zrcalo nesposobne politike in iz tega ven je referendum postal tudi orodje dela volilnega telesa za izražanje nesoglasja z volilnim rezultatom (dejstvo), naslovi v medijih, z željami izraelske vlade (ali katerekoli druge), glasovi v glavi...