Planet Golob

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.935
904
113
Lani je neurje podrlo več drogov daljnovoda na našem koncu. Pa ni bilo vmes nobenega drevesa kot v teh primerih ampak zgolj dva ali trije strohneli drogovi 20kV daljnovoda. Od dopoldneva smo čakali na elektriko do nekje sedmih zvečer, pa še to smo imeli srečo, ker so električarji rekli, da je treba postaviti nov drog, oni pa so bili brez kombinirke, ker je stara šla v odpis in so kratkomalo rekli, da bomo čakali vsaj do jutra, razen, če kje najdemo kako kombinirko (bila je sobota ali nedelja, ne spomnim se točno). K sreči se je en strojnik javil na klic domačina, prišel iz 8 km oddaljenega kraja in skopal luknjo za betonske temelje droga daljnovoda, da so zadevo uredili.

Ni povsod elektrika 24/7/365 samoumevna dobrina, kot se bere iz zapisov nekaterih tukaj.

Nihče ne pravi, da je elektrika samoumevna, temveč se kritizira avtorja, ki ima v rizičnih krajih vse odvisno od elektrike.
Takšen biser kot je, si bo sedaj verjetno omislil ehranilnik namesto agregata.

Za vse zlate ribice, 2014 je bil obsežni žledolom v Sloveniji.

V Sloveniji, ki je malo večje selo pa res pokličeš kolega na drug konec:
"Janez, nujno rabim, plin, kuhalnik, agregat, bencin in še štromarja"

Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.

PS: Vsekakor je elektro omrežje lokalno dotrajano in prebivalci bogo za hrbtom, bodo prišli zadnji na vrsto.
Denarja je omejeno in najprej se dela tam, kjer z omejeno vsoto narediš največ, beri področja z več odjemalci.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.935
904
113

Ta članek je skoraj tako, kot izjave po volitvah, ko so vsi zmagali.

Povečuje se tako št. zaprtih, kot na novo odprtih, skupno jih je celo več. Pri d.o.o. je enako.
A če si zgolj plačanec namesto novinar, pri zadnji koloni ne izračunaš procentov.

Iz prakse. Veliko popoldancev (ki dela storitve za fizične osebe) zapira (zaradi povečanih davčnih obremenitev in omejitev) in nadaljujejo na črno.

Torej imamo več plastni problem.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.087
8.375
113
Ali je kje kaki podatek o porazdelitvi plac v dolocenih starostnih kategorijah? Ugibam in lahko seveda zelo narobe (zato sprašujem, ce kdo ve, a se taka statistika vodi ali ne), da imajo mlajsi, t.j. mlade druzine in mladi pari nizjo placo od starejših. Pri visanju minimalne place in vestnem racunanju uradnih minimalnih zivljenjskih stroškov jih delamo (še bolj) kreditno nesposobne. Sploh, ce ze slucajno imajo otroka preden so nasparali dovolj svojega, da lahko zaprosijo za kredit za preostalo kupnino...

Denar na roke ne resuje rega problema, dasiravno bi se kreda lahko odplacevala. Dobiti se je pac ne da... Posledicno pa ni nobenih ovir drzati najemnine visoko in še višje. S tole politiko, ko se po medijih vlece PR, kako se bo bogate s praznimi nepremicninami obdavčilo, sem se spet resneje lotila spremljanja nepremičnininskega trga, ker zna biti, da prihaja cas, ko se bo koncno splačalo investirati v nepremicnine.

To je stvar posameznika in zdrave pameti. Ne rečt, da EV ni bil toliko poln, da bi se peljal do črpalke po plinsko bombo in kuhalnik na Ptuj v Merkur. Cena je divjih 36 eur. Vmes napolnil svoj prazen EV in se vrnil vesel domov k svoji ženi brez toplega mleka.

Mi živimo relativno blizu Maribora in so izpadi na mesečnem nivoju. Včasih 5 min, včasih uro. Kaj boš naredil če si med kuho, in ne veš kdaj se vrne elektrika? Ja hitro po jeklenko in kuhalnik in vrti kuhalnico dalje.

Lahko pa se vsedeš pred telefon in po portalih jočeš in šimfaš Goloba. Tudi to je ena od opcij.
ne boš verjel ampak kupu ljudi so take zadeve druga galaksija, bognedaj kak € dat več za ogrevanje....videno pri mojih sosedih. Ampak kočija p amora biti ko t se zagre

• Všeč mi je
Reactions: sad in MrDaco

B81

22. jul 2007
39.593
12.266
113
Ali je kje kaki podatek o porazdelitvi plac v dolocenih starostnih kategorijah? Ugibam in lahko seveda zelo narobe (zato sprašujem, ce kdo ve, a se taka statistika vodi ali ne), da imajo mlajsi, t.j. mlade druzine in mladi pari nizjo placo od starejših. Pri visanju minimalne place in vestnem racunanju uradnih minimalnih zivljenjskih stroškov jih delamo (še bolj) kreditno nesposobne. Sploh, ce ze slucajno imajo otroka preden so nasparali dovolj svojega, da lahko zaprosijo za kredit za preostalo kupnino...

Denar na roke ne resuje rega problema, dasiravno bi se kreda lahko odplacevala. Dobiti se je pac ne da... Posledicno pa ni nobenih ovir drzati najemnine visoko in še višje. S tole politiko, ko se po medijih vlece PR, kako se bo bogate s praznimi nepremicninami obdavčilo, sem se spet resneje lotila spremljanja nepremičnininskega trga, ker zna biti, da prihaja cas, ko se bo koncno splačalo investirati v nepremicnine.
ko to berem se mi resno dozdeva, da bivši predlog davčne reforme ne bi bil slab za narod :rolleyes:

Če volitve dobi leva vlada, bo dokaj hitro uveden čakajoč neprem. davek, da se bo "pozabilo" do 2030, kripto davek pa ne bo na 25, ampak prej 30 ali 40%...

erikson

Guru
25. avg 2007
24.622
8.169
113
Ali je kje kaki podatek o porazdelitvi plac v dolocenih starostnih kategorijah? Ugibam in lahko seveda zelo narobe (zato sprašujem, ce kdo ve, a se taka statistika vodi ali ne), da imajo mlajsi, t.j. mlade druzine in mladi pari nizjo placo od starejših.
V javnem sektorju zaposleni dobijo tudi dodatek za stalnost (dodatek za delovno dobo) v višini 0,33 % osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe. Tako da imajo starejši delavci na enakem delovnem mestu samodejno višjo plačo.