Planet Golob

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.718
3.280
113
v lokalni ostariji
Saj ne da si od včeraj, pa tudi naša vlada ni, cestninjenje po E normah (po onesnaževanju) imajo A in D že zelo dolgo, mislim da I tudi, le da tam ne plačujejo več za bolj onesnažene, ampak manj za manj onesnažene. Potato-potejto!
Pri nas se tudi cestnina obračuna glede na euro razred. Tako da imamo to urejeno, ne vem zakaj sedaj svoboda nekaj izumlja kar je ze izumljeno. Lahko bi kvecjemu dodali se par cestninskih razredov (ker euro6 ima sedaj ze kar nekaj nadgradenj, eev ki je dejansko euro5+ pa se obracuna enako kot euro6).

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Samo Svoj

erikson

Guru
25. avg 2007
24.101
7.738
113
Nekaj za Svobodnjak, da bo lahko razmišljal čez vikend o (ne)kvaliteti trenutne oblasti in od kje Boštjančiču drugačni podatki kot od statističnega urada.

Iz podatkov statističnih uradov – tako slovenskega kot hrvaškega – izhaja, da nas Hrvati dohitevajo. Danes povprečna neto plača na Hrvaškem za slovensko zaostaja slabih 10 odstotkov, pred desetimi leti je bila ta razlika več kot 33-odstotna.
"Po podatkih, ki jih imamo mi, je stvar drugačna," vztraja Boštjančič.

Predvolilna davčna tekma se odvija med Golobovim predlogom božičnice in Janševim predlogom dohodninske razbremenitve vseh plač. Predlog Golobove božičnice obljublja višje dohodke od četrtine pa do polne minimalne plače - še v letošnjem letu. Medtem ko bi se Janšev predlog razbremenitve dohodnine odvijal do leta 2028, ko bi zaposlenemu na minimalni plači prinesel 758, tistemu s povprečno plačo pa 1.374 evrov letno več.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.101
7.738
113
Kar se tiče silnih" jurjev plače"-za te silne jurje velika večina "funkcionarjev" žrtvuje precej časa in drugih resursev, hočem povedati, da v tej službi ni delo od 7-15 ure in potem veselo domov, kot jo imate večina državljanov, ki se ljubiteljsko ukvarjate s politiko.(to pomeni udrihanje čez vse, kar ne paše v agendo vsakega posameznika ali njegovih favoritov).
Ali upaš napisati, koliko dni dopusta je letos koristil Golob? Ali pa lani?

Na 24ur se je obnašal kot da nič ne ve, kaj se dogaja v državi in kakšne zakone sprejema (oziroma preklicuje).

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.087
2.451
113
Podpora vladnim ukrepom ostaja neverjetno velika! Še zmerom pa so problem zaščitne maske!

Posnetek zaslona 2025-10-04 081623.jpg

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.437
1.999
113
41
Okoli sebe imam cca 10 ljudi, ki so javno trdili, da Golob je prava smer, ga volili... 4 od teh zdaj na glas priznajo, da so se nategnili /so bili nategnjeni in da večje zmede, kot je zdaj na vladi še ni bilo nikoli.
In da bodo volili na nacin, samo da ni Golob.. 2 med njimi.. Boljse Jansa kot Golob.

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.007
4.393
113
In... na drugi strani imaš volilce, ki že desetletja isto volijo.
Ti so vsaj poskušali, kot se temu reče. In zajebali. Ampak vredno je vztrajati.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.101
7.738
113
Po mnenju kmetijske ministrice znižanje DDV osnovne hrane na 5% (tako kot imajo mnoge sosednje države in predlaga NSi) ne bi znižalo cen hrane, morda bi jo celo zvišalo. Njena rešitev je, da se bodo pogovarjali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.548
7.948
113
In... na drugi strani imaš volilce, ki že desetletja isto volijo.
Ti so vsaj poskušali, kot se temu reče. In zajebali. Ampak vredno je vztrajati.

Res je, na drugi strani so taki. Problem je, da onih izven teh dveh diametralnih polov ni. Pa niti za premico ne gre... Bomo pač dalje brzeli dol in se čudili, kako to in usmerjali prste, kdo je kriv. To ful pomaga, namrec... Kot lahko gledamo ze zadnjih 20 let...

• Všeč mi je
Reactions: sad

delter333

Guru
21. maj 2010
2.191
1.941
113
Notranjska
Haloški pepek, še enkrat- v textu zgoraj je zajet celoten spekter dejavnikov, ki so privedli do stanja danes, vključno s "stroko", ki se je spajdašila s politiko in naredila pogorišče (Lahovnik, TEŠ, Šuštaršič Zujfi ipd...)
Ne vem, kam nekateri tiščite glave, da vam take stvari niso jasne?
Se pravi 2 milijardi minusa do konca leta vse maslo JJ?
Znižana napoved gospodarske rasti medtem ko je za evro območje rahlo zvišana vse rezultat vlade 3,5 nazaj?

Sprašujem da imamo pisno. Lahko daš tudi v okvirček.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.548
7.948
113
Jaz ne poveličujem nikogar... Mi je pa res Nataša dokaj všeč. Iz povsem drugega razloga. Istega kot mi je recimo bila Ljudmila (da ne bo levo desno preveč zbegalo koga). Zna dva povezana koherentna stavka povedat, razložiti svoje stališče (pa naj se z njim strinjam ali ne), ne da bi bilo potrebno zmerjat, zaničevat ali osebno diskreditirati na najbolj primitiven in prostaški način. Pač en nivo zna držat, kar je sicer higienski minimum za politika (in človeka nasploh), dasiravno ga povprečen Janez s tabo na čelu zaničuje in uspe meje minimuma in dna kar naprej prestavljat.

Nič od tega ni zaradi spola. Jaz glede spola nimam nikakršnih problemov in zadržkov in ne pride v enačbo. Kadar bi to komu pasalo ali pa ne.

B81

22. jul 2007
39.190
12.022
113
To, da ti je Natasa vsec, je jasno vsakemu tu...
Kakorkoli, ne spomnim se, da bi naredila karkoli narobe za casa predsedovanja, a slamastika na soocenjih, kako ne ve nic o poslih moza in potem se fiktivni racun na RK (ki zelo verjetno ni bil edini)...to je sodu izbilo dno in vsak bi rekel, wtf.
In za Musara dokazane poslovne kace in delovanje podjetij, dokazana njena goljufija, pa ljudje to vseeno podprete.

No tu nekje smo. Slovenci. Skriti za pozitivno zunanjo podobo in prijazno besedo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.548
7.948
113
kako ne ve nic o poslih moza...

Ja tukaj se je kar nekaj žolča prelilo. A ve ali ne ve in kaj ve, ve samo ona.

Sem pa takrat rekla na nacelni ravni in to drzi se danes - povsem mozno je da žena ne ve, kaj mož dela in on ne, kaj ona dela. In takrat sem vas vprašala, kaj vi pocnete v življenju, da vsak v piko razume in zastopi, ki si 5min cajta vzame. Jaz iskreno ne vem, kaj moj pocne. Okvirno ja, ampak da vidim nek "njegov izdelek" ne vem, a je OK ali ni ali kaj... Enako obratno. Lahko mu kaki svoj flop pokazem, pa recem, da je cista perfekcija, pa ne bo vedel ali je res ali ne. Druge kot verjeti en drugemu nimava na razpolago ali pa se lahko zahvaliva en drugemu za sodelovanje. Seveda to pomeni, da ga lahko serje še pa še, pa jaz ne bom vedela. In kot receno...obratno.

In se tebi osebno in ne prvič - kaj jaz podprem, podprem samo na volišču. Prosti cas namenjam drugim in drugje. Da se nisem nasla na tem svetu cloveka s katerim se 100% strinjam in 100% ne, in tega brezkompromisno in lojalno zagovarjam, je ocitno moja posebnost. To enim nikakor ne prebije, ni možno... No, za tiste potem najbrz glede na moj prejšnji post velja, da sem leta 2022 obkrozila Nataso in NSI.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: tomi in jest5

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.164
17.682
113
Okoli sebe imam cca 10 ljudi, ki so javno trdili, da Golob je prava smer, ga volili... 4 od teh zdaj na glas priznajo, da so se nategnili /so bili nategnjeni in da večje zmede, kot je zdaj na vladi še ni bilo nikoli.
In da bodo volili na nacin, samo da ni Golob.. 2 med njimi.. Boljse Jansa kot Golob.
Kakšne so pa kaj reakcije preostalih 6? Zaslepljeni kot Svobodnjak ?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.324
4.181
113
Ljubljana
hmpg.net
A ve ali ne ve in kaj ve, ve samo ona
Ajde tisti, ki še niso vse pozabili:
""Zagotovo sem imela najvišjo plačo v Aktivi Group," je predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar leta 2007 dejala v pogovoru za oddajo Tednik na TV Slovenija. Od tam pa je odšla, ker naj ne bi bilo več potrebe po njenem delovnem mestu, prav tako ji delo v odnosih z javnostjo naj ne bi ustrezalo. "Predsednik uprave Aktiva Group je finančni genij in je naredil to, kar je naredil. Mislim, da je prav, da se začnemo tudi v Sloveniji zavedati, da bogati ljudje obstajajo in tudi morajo obstajati," je dodala v pogovoru s televizijskim voditeljem Slavkom Bobovnikom, ki je tudi javno podprl njeno predsedniško kandidaturo."