Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
23.250
7.002
113
Vesela novica za upokojence: delali bodo lahko več.

Upokojenci bodo lahko delali več kot doslej. Mesečna omejitev glede dovoljenega števila ur začasnega ali občasnega dela upokojencev se namreč zvišuje s 60 na 85 ur oziroma največ trikrat v koledarskem letu z 90 na 125 ur, letna omejitev pa s 720 na 1020 ur.

• Všeč mi je
Reactions: mistique in jonny77

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.707
3.342
113
Torej trije desnosučni genijalci, nosilci kapitalističnega razvoja smatrajo, da v JS ni potrebe po drugače kvalificiranem kadru, kot je diploma FDV? Torej je najbolje, da vse ostane kot je in stagniramo še naslednjih 30 let pod vsemi vladami?

Screenshot 2025-05-25 at 17.13.30.png

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.846
4.274
113
... smatrajo, da v JS ni potrebe po drugače kvalificiranem kadru, kot je diploma FDV?
Daj se delat neumnega, resnici na ljubo resnično nebroj zaposlitev v JS zahteva samo faks, najpogosteje vseeno kakšen (izredno primerno za izobražene na FDV). Potem pa se na podlagi formalno dosežene izobrazbe (vseeno katere smeri, izkušnje niso pomembne) določi plačo.

Da je to anekdota, ker zdravniki pa šolniki, pa IT... da pa res ni cel JS isti... je kot bi rekel, da za vožnjo po cesti ni dovolj izpit B kategorije, ker kdo bo pa vozil avtobuse pa kamione, pa motorji... pa traktorji...

• Haha
Reactions: Gatto in aljoman

delter333

Guru
21. maj 2010
2.040
1.749
113
Notranjska
Torej trije desnosučni genijalci, nosilci kapitalističnega razvoja smatrajo, da v JS ni potrebe po drugače kvalificiranem kadru, kot je diploma FDV? Torej je najbolje, da vse ostane kot je in stagniramo še naslednjih 30 let pod vsemi vladami?

Poglej priponko 99032
Absolutno se potrebuje marsikateri kader le po lestvici padeš v nikakršni razred. Jaz svoje sedanje plače ne bi štel v JS niti pod razno.