Ker v NSi gamblajo s kripto?zakaj bi naj bil kripto manj obdavčen od ostalega? Zakaj izjema?

Ker v NSi gamblajo s kripto?zakaj bi naj bil kripto manj obdavčen od ostalega? Zakaj izjema?
Glede na odgovor mislim, da si narobe razumel vprašanje, ki je bilo "zakaj bi bila kripto obdavčena manj kot druge zadeve?", "zakjaj izjema pri kripto?". Še posebej je bilo izpostavljeno, da se zaradi absurdnosti ne spušča v višino obdavčitve kar ti jasno nakaže tudi na nestrinjanje z višino obdavčitve, ki je seveda previsoka ampak glej - Matey je tudi lani nekaj zaslužuil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah, letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov in jih bom spet vložil ampak ne v kripto temveč recimo v vrednostne papirje. Zakaj bi bil MrDaco pri teh finančnih mahinacijah obdavčen manj kot Matey?Zato, ker bomo spet odgnali del kapitala iz naše jebene države. MrDaco je lani nekaj zaslužil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah. Letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov, bi jih spet vložil, pa jih ne bom. Torej-zato!
Evo tak razmislja en hecn moz kot si ti.zakaj bi naj bil kripto manj obdavčen od ostalega? Zakaj izjema?
O višini obdavčitev in potratnosti države se ne pogovarjam, ker je vse skupaj že absurd.
Primitivci od Nsi, ki podpirajo bogate.
Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.Da bo kripto obdavcen je bilo vprasanje casa in edino logicno. Smo se pasli, dokler je slo, kdor misli, da gredo take anomalije v nedogled, je naiven.
Kar jaz upam in bi bilo po moje najbolj konstruktivno je, da se razbremeni plače in da pridemo do tega, da se delat bolj splača kot ne...
Prvič berem, da ti država vrne izgubo pri recimo delnicah.Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Ja nič, najbolje da obdavčijo še pravico do sranja. Vsak obisk wc-ja npr, 0.5€ davka.
ti se hecaš?Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Ja nič, najbolje da obdavčijo še pravico do sranja. Vsak obisk wc-ja npr, 0.5€ davka.
Ljubček, kripto kot valuta ni obdavčena. Obdavčena je transakcija, s katero kuješ dobiček. Prav tako, kot je obdavčen dobiček, ki ga ustvariš z razlikami v menjalnih tečajih.Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Me zanima kako njemu uspeva pri kriptovalutah? Osnove ne razume....Ljubček, kripto kot valuta ni obdavčena. Obdavčena je transakcija, s katero kuješ dobiček. Prav tako, kot je obdavčen dobiček, ki ga ustvariš z razlikami v menjalnih tečajih.
Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Skrbi pa za regulacijo, varnost....Prvič berem, da ti država vrne izgubo pri recimo delnicah.
A res? Sem dolarjev kupoval pa prodajal, pa me nihče ni nič vprašal, in to prek osebnega računa na nlbLjubček, kripto kot valuta ni obdavčena. Obdavčena je transakcija, s katero kuješ dobiček. Prav tako, kot je obdavčen dobiček, ki ga ustvariš z razlikami v menjalnih tečajih.
100% profita v 4 letih, s tem da so mi še 0,15 BTC ukradli z shekanega računa. Pa država nič ne ve in noče vedeti.Me zanima kako njemu uspeva pri kriptovalutah? Osnove ne razume....
Joj Matej, nebi jaz kripto enačil z vrednostnimi papirji.Glede na odgovor mislim, da si narobe razumel vprašanje, ki je bilo "zakaj bi bila kripto obdavčena manj kot druge zadeve?", "zakjaj izjema pri kripto?". Še posebej je bilo izpostavljeno, da se zaradi absurdnosti ne spušča v višino obdavčitve kar ti jasno nakaže tudi na nestrinjanje z višino obdavčitve, ki je seveda previsoka ampak glej - Matey je tudi lani nekaj zaslužuil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah, letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov in jih bom spet vložil ampak ne v kripto temveč recimo v vrednostne papirje. Zakaj bi bil MrDaco pri teh finančnih mahinacijah obdavčen manj kot Matey?
Tite vas je itak vse komunhjzle napravo.Parico, baker in optiko, pa Tite ti je štrom potegno, da se lahko zajebavaš.
Želim ti čim več zaslužka in želim si čim nižje obdavčitve za vse tudi za krypto.
Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev. Drugače pa popolnoma podpiram obdavčenje v višini 5% namesto 25% ampak naj to velja za vse - če pa ne, pa spet prosim za razlago zakaj ne, zakaj je kripto tako posebna, da si zasluži manjšo obdavčitev.Joj Matej, nebi jaz kripto enačil z vrednostnimi papirji.
Ne, ker bo imel izgubo.Za prijatla vprašam. Če bo kupil dolar sedaj, ko je malo manj vreden, ga prodal, ko bo EU v qrcu in bo Evro padel. Teoretično bo zaslužil v EURih. Bo obdavčen?
Saj te razumem kaj hočeš povedat, samo kripto je ena taka posebna situacija, da se jo da oziroma jo je smiselno posebaj obravnavat. A bi nam škodilo, če bi postali neke vrste davčna oaza, hkrati pa vseeno kasirali 5%. Ker moj račun pravi tako, da je 5% od nekaj, dosti več, kot 25% od nič.Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev.
Marsikdo ne razume kaj točno je obdavčeno. Potem tudi marsikdo ne vé kaj dobiček je, čeprav privoščim, da bi vedeli.Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev. Drugače pa popolnoma podpiram obdavčenje v višini 5% namesto 25% ampak naj to velja za vse - če pa ne, pa spet prosim za razlago zakaj ne, zakaj je kripto tako posebna, da si zasluži manjšo obdavčitev.
Joj Matej, nebi jaz kripto enačil z vrednostnimi papirji.