Planet Golob

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.593
16.912
113
Zato, ker bomo spet odgnali del kapitala iz naše jebene države. MrDaco je lani nekaj zaslužil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah. Letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov, bi jih spet vložil, pa jih ne bom. Torej-zato!
Glede na odgovor mislim, da si narobe razumel vprašanje, ki je bilo "zakaj bi bila kripto obdavčena manj kot druge zadeve?", "zakjaj izjema pri kripto?". Še posebej je bilo izpostavljeno, da se zaradi absurdnosti ne spušča v višino obdavčitve kar ti jasno nakaže tudi na nestrinjanje z višino obdavčitve, ki je seveda previsoka ampak glej - Matey je tudi lani nekaj zaslužuil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah, letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov in jih bom spet vložil ampak ne v kripto temveč recimo v vrednostne papirje. Zakaj bi bil MrDaco pri teh finančnih mahinacijah obdavčen manj kot Matey?

B81

22. jul 2007
38.689
11.642
113
zakaj bi naj bil kripto manj obdavčen od ostalega? Zakaj izjema?

O višini obdavčitev in potratnosti države se ne pogovarjam, ker je vse skupaj že absurd.

Primitivci od Nsi, ki podpirajo bogate.
Evo tak razmislja en hecn moz kot si ti.
Se bo pac naprej koristilo kartice ali pa za vec speljalo drugam v drzave, kjer so bolj prijazni. V vsakem pimeru bo kratko potegnila le drzava, ki niti 5% ne bo prejela, ampak ok ni frke, saj ne rabimo...

Pozabljate tudi, da bi se vecina dnarja porabila doma.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.358
968
113
Da bo kripto obdavcen je bilo vprasanje casa in edino logicno. Smo se pasli, dokler je slo, kdor misli, da gredo take anomalije v nedogled, je naiven.

Kar jaz upam in bi bilo po moje najbolj konstruktivno je, da se razbremeni plače in da pridemo do tega, da se delat bolj splača kot ne...
Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Ja nič, najbolje da obdavčijo še pravico do sranja. Vsak obisk wc-ja npr, 0.5€ davka.

sad

Guru
24. avg 2007
21.853
10.474
113
Kripto je valuta, in nobena valuta na svetu ni obdavčena, zakaj potem ta. A samo zato, da ima država nadzor nad ovcami in njihovimi financami. A država kaj nudi za kripto valute? Vsak vlagatelj v kripto nosi rizik sam, dobiček bi pa država pobrala.
Ja nič, najbolje da obdavčijo še pravico do sranja. Vsak obisk wc-ja npr, 0.5€ davka.
Prvič berem, da ti država vrne izgubo pri recimo delnicah.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.020
2.428
113
Pomurje
ti se hecaš?

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in BuDi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.499
11.525
113
kod Džej-Zija
Ljubček, kripto kot valuta ni obdavčena. Obdavčena je transakcija, s katero kuješ dobiček. Prav tako, kot je obdavčen dobiček, ki ga ustvariš z razlikami v menjalnih tečajih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.921
7.353
113

kriptovaluta je valuta le v imenu,z izjemo mogoče BTCja:

tukaj bi se pa očitno lahko še celo nekaj pregovarjali...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.636
6.853
113
Za prijatla vprašam. Če bo kupil dolar sedaj, ko je malo manj vreden, ga prodal, ko bo EU v qrcu in bo Evro padel. Teoretično bo zaslužil v EURih. Bo obdavčen?

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.636
6.853
113
Glede na odgovor mislim, da si narobe razumel vprašanje, ki je bilo "zakaj bi bila kripto obdavčena manj kot druge zadeve?", "zakjaj izjema pri kripto?". Še posebej je bilo izpostavljeno, da se zaradi absurdnosti ne spušča v višino obdavčitve kar ti jasno nakaže tudi na nestrinjanje z višino obdavčitve, ki je seveda previsoka ampak glej - Matey je tudi lani nekaj zaslužuil, denar porabil, je lepo zaslužek zaokrožil krog po trgovinah, letos se mi je spet nabralo nekaj prihrankov in jih bom spet vložil ampak ne v kripto temveč recimo v vrednostne papirje. Zakaj bi bil MrDaco pri teh finančnih mahinacijah obdavčen manj kot Matey?
Joj Matej, nebi jaz kripto enačil z vrednostnimi papirji.

• Haha
Reactions: jest5

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.593
16.912
113
Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev. Drugače pa popolnoma podpiram obdavčenje v višini 5% namesto 25% ampak naj to velja za vse - če pa ne, pa spet prosim za razlago zakaj ne, zakaj je kripto tako posebna, da si zasluži manjšo obdavčitev.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.636
6.853
113
Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev.
Saj te razumem kaj hočeš povedat, samo kripto je ena taka posebna situacija, da se jo da oziroma jo je smiselno posebaj obravnavat. A bi nam škodilo, če bi postali neke vrste davčna oaza, hkrati pa vseeno kasirali 5%. Ker moj račun pravi tako, da je 5% od nekaj, dosti več, kot 25% od nič.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: delter333 in jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
14.588
2.336
113
Emona / Carnium
Poanta je v enačenju obdavčenja dobička, ki v obeh primerih izhaja iz prodaje v določenem momentu zaradi razlike med nakupno ter prodajno vrednostjo in tu ne razumem v čem je tista razlika na podlagi katere meniš, da bi si kripto zaslužila drugačno/manjšo obdavčitev. Drugače pa popolnoma podpiram obdavčenje v višini 5% namesto 25% ampak naj to velja za vse - če pa ne, pa spet prosim za razlago zakaj ne, zakaj je kripto tako posebna, da si zasluži manjšo obdavčitev.
Marsikdo ne razume kaj točno je obdavčeno. Potem tudi marsikdo ne vé kaj dobiček je, čeprav privoščim, da bi vedeli.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.921
7.353
113

pa bi jih na onole mnenje pravnika moral. Če ima v imenu valuta, še ne pomeni da je res valuta. Prjatlu, če je manj len kot ti, pa reci, naj vseeno prebere oni link.

citat:
Med domačimi pravnimi viri velja v zvezi z regulacijo kriptovalut omeniti zlasti novi Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2),10 ki v 56. točki 3. člena virtualne valute opredeljuje kot digitalno obliko vrednosti, ki je ne izda ali za katero ne jamči ne centralna banka ne javni organ in ki ni nujno vezana na zakonito uvedeno valuto ter je brez pravnega statusa valute ali denarnega sredstva.

Z veseljem posprem, da se kripta ne obdavči, ampak glumiti, da je v kategoriji, v kateri ni, da bi se to doseglo, pa vseeno ni treba. To je vnaprej izbubljena bitka.