Planet Golob

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.409
8.283
113
To receno, mislim, da je jasno, da jaz ne vidim recimo goloba kot levega in janso kot desnega, ampak oba kot prašiča, ki se tepeta, cigavo bo korito. Ce bo zdaj izjava "druga plat iste medalje" kaj bolj jasna nekaterim, ki jim prejsnjic ni bila. Dva bolj enaka v svojem delovanju tezko najdes.

Pri nas nimamo samo dveh akterjev, ampak še celo zaledje. Z golobom so do korita prišli še vsi "od nobenega hlapci" - RTVjevci, "neodvisni" novinarji, NVOji, aktivisti, propadli politiki (SAB, LMŠ), sekretarji v JU...

Da nekdo skrbi za mobitele na RTV, je prvi v vrsti na protestih, potem pa dobi funkcijo v odboru RTVja je ostudno. Vodiš LGBT društvo in ustanoviš I8M, postaneš minister ( kateri zaposli svoje frende, kateri delajo od doma brez merodajnih KPIjev in si izplačujejo dodatke za preobremenjenost - za pokazati pa nimajo nič). Nekaj protestiraš v javnosti, tvoj NVO pod novo vlado dobi 100.000€ sredstev letno za razpise, službe se delijo na zaupanje...

Janša&co je kurji tat v primerjavi z rabotami Golobove vlade. Zakaj mislite, da je celotni aparatus krulili, ko je Janša sestavil prejšnjo vlado? Zakaj ta aparatus tako molči na vse podvige Goloba? Ampak višek korupcije je bila mama od Tonina v računovodtsvu firme, kjer je vlada kupila maske in nabava respiratorjev nad ceno (v času ko so si države kradle pošiljke zaščitne in medicinske opreme).

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad, B81 in aljoman

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.599
2.547
113
1766043793594.png

Veljavnost glasovnic obravnava Zakon o volitvah v državni zbor, kjer v 76. členu najdemo naslednjo opredelitev: »Neizpolnjena glasovnica in glasovnica, na kateri ni mogoče ugotoviti, za katerega kandidata je volivec glasoval, sta neveljavni. Glasovnica je veljavna, če je volivec glasoval na drugačen način, kot je določeno v 73. in 74. členu tega zakona, pa je iz nje jasno razvidno, za katerega kandidata je glasoval.«

• Všeč mi je
Reactions: B81

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.014
8.305
113
LOL no, ko pa davek odvedeš pa durs, furs dostopaš in zvem, tist pa ni pravica...

brezveze se zapenjaš. V nefunkcionalnih skupnosti so že zdaj pritiski in verjetno se pod pritiskom hodi volit.

krasen primer... imaš edavke, banke, zvem, brez pooblastil dostopam do vsega od mojega, npr... Že tukaj se lahko gremo, koliko žena alterašev ima prosti dostop do njegovega TRR - toliko o zaupanju o nezlorabah.

Da ene države imajo digitalno volitve, to ne pomeni, da s tem nimajo težav in ne pomeni, da jih mi ne bomo imeli. Pač smo Balkanci. Kolikokrat mene izovete tu brez veze koga volim in ugibate in provocirate - kaj šele, če bi bila vaša žena. Kake zagovore bi morala držat, če bi sploh imela možnost sama poklikat, kaj šele, da mi ne bi za hrbet gledal, če "prav" delam. Tak vam pa žena, pa polnoleten sin reče doma: "ja ata, bom "prav" obkrožil" in gre za tisto škatlo in ima možnost obkrožiti, kot dejansko misli, da je prav in potem pride ven in pokima in vsi srečni in imajo mir.

Oziroma, da bo lažje se v to vlogo spraviti - naredi presek že čez sam ta forum in lastnim pisanjem in mnenji, ki jih imate nekteri o svojih drugih polovicah in si zamisli, da ni nujno da boš ti njo prehitel, ampak bo ona tebe. Na družinskem računalniku z vsemi certifikati gor se lahko tudi vsak otrok sprehodi po vseh in nekaj klika.

dolgo časa sem bila za digitalne volitve, še ko so bile v futuristični zamisli, ker sem mislila, da funkcionira povsod, kot je pri nas doma. Ko tema ni bila, koga boš volil, ampak samo a gremo skupaj na volišče ali vsak zase in kdaj in a gremo pol kaj kam pojest ali kaj... Nikdar me nihče ni vprašal, koga sem volila, niti da bi mi sugeriral, koga "moram, če nisem neumna". Ampak ščasoma sem ugotovila, da je to bolj izjema kot pravilo in v takem okolju pa ne morem podpreti, da se ne zagotovi volitev, ko dejansko ima vsak možnost se ne kloniti raznoraznim pritiskom. Danes se bojujem predvsem z mojim, ki se mu zdi normalno da se ob nedeljskem kosilu zmeni, koga se bo volilo po tem, jaz pa nočem povedat, niti ko me otrok sprašuje. in ponavljam tole zgoraj, kot vam že vrsto let in upam, da bodo otroci hitreje dojeli, ker tukaj še čakam, da se zaobjame ta koncept... Ko bo ponotranjen pri veliki večini državljanov, hkrati s samokontrolo, da se ne zlorablja stvari, ki so na dohvat ruke in bi šle skozi nekaznovano, takrat se lahko začnemo pogovarjati o digitalnih volitvah.

• Haha
  • Ljubezen
Reactions: sajkek in nacek

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.068
5.690
113
Mislim, da e volitev ni predvsem zato, ker nobena pomembna stranka ni sposobna oceniti, kako točno bi na volilni izid vplivali volivci, ki sicer na volitve ne pridejo, volili pa bi v e varianti.
Pritiski v družinskem krogu pa so možni in se gotovo dogajajo tudi pri sedanji obliki.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.359
10.467
113
MB
Mislim, da e volitev ni predvsem zato, ker nobena pomembna stranka ni sposobna oceniti, kako točno bi na volilni izid vplivali volivci, ki sicer na volitve ne pridejo, volili pa bi v e varianti.
Pritiski v družinskem krogu pa so možni in se gotovo dogajajo tudi pri sedanji obliki.
razumel bi ta argument z desne kjer so volilci starejši pa baje ruralci.

kak pa je izgovor da tega ne podprejo levi?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.068
5.690
113
Noben ni prepričan, če ne bo potem nenadoma zrasla kaka Piratska stranka ali nekaj njej podobnega ...
Če bi bili vladajoči prepričani, da bodo "novi" volivci volili njeno opcijo, bi bilo za e volitve že vse pripravljeno.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
283
58
28
Demokraticne volitve. Kdor dobi najvec glasov od tistih, ki so se javili, zmaga. Nikjer ne pise, da se mora strinjati s teboj 100% in ni mozno, da so vsi enako zanič. Torej obkrozis najboljsega po tvojem mnenju.

Da se volivec ne zna ali noce v dani situaciji odlociti, je infantilno. Odraslemu cloveku pa tale zagata niti ne predstavlja neke silne zagate.

Kje si zaznala zagato v mojem pisanju ali načinu razmišljanja?

Ti pomagam; nimam zagate. Jaz imam rešitev (zase) in jo udejanjam. Ti in podobno razmišljujoči pa tudi. In jaz se samo križam. Pa ne samo ko gre za volitve. Zabetonirani ste v sistemu in ga hranite, ker dobite nazaj drobtinice. In ob tem trepljate en drugega po rami kako pomembni ste (niste, samo povem). Tudi prav, kar se mene tiče.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.976
4.120
113
In to je narobe. Zelo narobe.
Ne ni, še za referendum je kvorum nonsens; samo dodatna možnost, da skozi okno vržemo 6+M€ (mislim da je to cena enega referenduma), folku pa se jabe!

Naj parlament z resnim izglasovanjem/potrditvijo razpisa referenduma prevzame odgovornost za rezultat! Če se že sami niso sposobni odločit/zmenit kako in kaj.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
283
58
28
Demokracija nima cene. In če so ljudje nezainteresirani za izražanje svoje volje, potem je nekaj narobe. Zelo narobe. Kvorum bi to mogoče zaznal, čeprav je jasno, da pri nas obstaja (vsaj zaenkrat) opcija, ki je sposobna spraviti na volišča dovolj ljudi.

Jaz sem bolj za opcijo na listku v smislu "sem prišel, da ne boste mislili, da mi je vseeno".

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.976
4.120
113
Čakaj in potem bi ob naših "vesoljskih" volilnih udeležbah bil kvorum koliko? In ko ga ne bi dosegli, bi volitve ponavljali v nedogled; ker referendum je jasna stvar, ni kvoruma, je pač padel, pri volitvah pa rabiš končni rezultat zdaj in ne po 5 ponovitvah.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.592
9.755
113
Demokracija nima cene. In če so ljudje nezainteresirani za izražanje svoje volje, potem je nekaj narobe. Zelo narobe. Kvorum bi to mogoče zaznal, čeprav je jasno, da pri nas obstaja (vsaj zaenkrat) opcija, ki je sposobna spraviti na volišča dovolj ljudi.

Jaz sem bolj za opcijo na listku v smislu "sem prišel, da ne boste mislili, da mi je vseeno".
In s podatkom da tebi ni vseeno bi naj storili kaj?

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
283
58
28
Statistika.
Imam pač možnost jasno povedati, da se ne strinjam z naštetimi in /ali sistemom samim. Trenutno je nimam. In logika "izberi najboljšega med slabimi" vzdržuje stanje, kjer nimam možnosti povedati, da se s to logiko ne strinjam.

B81

22. jul 2007
39.555
12.235
113
A da mi ne bi zlorabili dig.volitev?

Sam sem bolj za obvezne volitve. Res bi stale 2x toliko, ampak to bi bla majhna cena za prikaz stanja duha cele drzave.