pita krompiruša

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
A mate kak frej plac v službi...
evil.gif
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke. Posujemo ga z moko in zalijemo z vodo, tako da dobimo srednje gosto zmes, katero po okusu solimo. Piščančje krače, bedrca... narežemo na koščke. V naoljen, ne preveč velik pekač, zlijemo zmes krompirja z moko in na to zmes nato položimo koščke piščančjega mesa. Zadevo pečemo na zmerni temperaturi (cca. 180 stopinj) v pečici okoli 50 minut (odvisno tudi od gostote zmesi), nakar po vrhu polijemo še 0,25 l sladke smetane ter pečemo, da dobi zlato - rumeno barvo.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
0
36
112
če boš kupovala testo, ga kupi na tržnici (je veliko tanjše in je pita boljša), ne kupit tistega listnatega v mercatorju ali sparu