Peugeot 1.2 puretech mlinček kuri olje

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.313
5.169
113
Naceloma ne....mislim pa da so kasneje od tovarne dobili komando da se pogleda jermen čez luknjo za nalivanje olja....pa en tak C kotnik (special tool) ki ga prisloniš k jermenu čez luknjo...da zmeriš širino jermena..... pač ko se obrablja postaja ožji...

Pa hakl da ga probaš dvignit iz odmične.... če plava gor (če je raztegnjen)

• Všeč mi je
Reactions: novaa in delavec44

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.033
2.081
113
Mojega pogledajo vsako leto in je zaenkrat še kot nov. Je pa že 2020 letnik, ko so menjali na izboljšane jermene in olje je vsako leto pravo na 15 kkm. Avto ima 70 kkm.

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
149
62
28
moj bivši P3008, kupljen nov, letnik 2017, je prvo sranje naredil pri 43000 , ko je sred Italije prižgal rumeno lučko za motor. Oluščen jermen, polno svinjarije po motorju.. Vse "uredili" na pooblaščenem servisu , pri cca 90000 je pa začel piti olja več kot jaz pira.. Je šel po hitrem postopku od hiše - nazaj k pooblaščenem prodajalcu Peugeot. v komisijsko prodajo.. Pa redno servisiran na cca 12000 kilometrov
Aja: ko sem ga peljal na redni servis in spotoma rekel, da mi je začel konkretno kurit olje ( cca liter na 4000 km ) , so rekli, da je to normalno ! Ko sem ga pripeljal v prodajo čez par mesecev , pa me prodajalec vpraša: vam kej več olja kuri? moj odgovor: kje pa, vi mojstri pravite, da ima popolnoma normalno porabo !!
Škoda, pa fajn avtek je bil.. Ampak Stelantisa niti s palco ne pipnem več :(

• Všeč mi je
Reactions: luciano in Hanzi