Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.126
479
83
45
dolenska
tole so 3 do 3.5 kg piščanci (bele kokoši), ženin nečak jih nakupi male, lepo napita in nato očisti in lokalno proda... to so konkretne ptice, da sem imel primer, da se weber ni zaprl, ko sem jo dal na piksno... sem poiskal eno sliko od prejšnje peke, pa tale je bolj majhen bil :)

Poglej priponko 100025

Torej za družino, z dvema majhnima otroka, je več kot dovolj, če ne želiš še 2 dni jest postano meso :)
Js mam tudi težave s domačo preutnino, ker je prevelika za webra. To rešujem v džemiju, ker ima dodaten obroč pod pokrovom.