Parkiranje pri Lidlu

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
188
127
43
in zakaj točno bi jaz prišel na tvojo parcelo?? kaj mi nudiš? bor mašino, kruh, salamo? KAj je tvoja dodana vrednost, a bi prišel do tebe?
in preden mi odgovoriš, še kar takoj vprašanje zate : kako dolgo misliš, da bi prodajal s takim načinom??

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
188
127
43
pa da ti še malce pomagam : take table ne smeš obesit. tudi za "višino" in "drobni" tisk obstajajo normativi, ki se jih moraš držat

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
188
127
43
nimaš pojma o pojmu...
Najprej si preberi, kaj pomeni nepoštena poslovna praksa in kako jo inšpektor ugotovi, potem pa se le oglasi nazaj :)

jello

Guru
22. sep 2008
11.823
4.989
113
Sem nakazal 6, ziher je ziher, in potem doma s kemičnim na virmanu dodal nulo in faksiral smradom, tako da če jim ni ravno rolice v faxu zmanjkalo je kar se mene tiče zadeva rešena.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sajkek in Ytbnd

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.747
15.113
113
zato, ker iščeš mejne primere, da bi na vsak način opravičil svojo "agendo"... izhajaj iz dejstva, da Lidlu ni interes, da te "zaje**", njemu je interes, da ti prideš, imaš zastonj parking, KO NAKUPUJEŠ pri njem. Ker pa smo še vedno balkanci, samo v malce lepši obleki, pa se najde cel kup padalcev, ki so brezplačna parkirišča uporabljali za svoj namen, ne pa za namen, ki je konec koncev pošten. Lidl je svoje trgovine in prostore kupil , kupil je parkplace, ki ti jih da brezplačno v uporabo, dokler si pri njem. In ta čas parkiranja je IMHO povsem razumen. to , kar ti navajaš, je pa pač rahlo "neumno"... pa mislim, da tudi ti to veš, ampak ja: dajmo dramatizirat popolnoma trivialno zadevo, za katero smo konec koncev "krivi" mi sami, ker ja, slovenski malce lepši "balkanac”" bo izkoristil vsako "luknjo" v sistemu.. bože ne daj, da bi pomislil, da morda parkingi, ki jih je Lidl kupil, le niso namenjeni celodnevnem, celonočnem in še kaj - parkiranju..
parking je v upravljanju od drugih zlikovcev. Lidl je posredno poleg.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.375
5.555
113
Ne tako hipotetičen primer: Lidl ima polnilnice za EV, ki polnijo z 22kW, za napolnit avto rabiš cca 2+ uri, ali moraš potem še doplačat za parkiranje čez brezplačen čas?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.368
835
113
Lidl se gre pač mal grdo igro. verjetno bo zaradi tega izgubil nekaj strank.
Če bi naredili recimo rampe, kot jih ima hofer in nekateri spar-i potem ne bi bilo nobenih pritožb.

Naredi skoraj "bulletprfoof" zadevo in je to to.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.745
4.960
113
Težave z bralnim razumevanjem?

Tole piše v splošnih pogojih uporabe Lidl polnilnice (ki jo sicer upravlja spet nek zunanji partner, drug kot parkirišča):
Uporabnik poda ponudbo za sklenitev pogodbe o polnjenju in uporabi med nami in zadevnim uporabnikom polnilnega mesta s pritiskom gumba »Polni zdaj«. Ponudbo sprejmemo z aktivacijo polnilnega mesta, hkrati pa ponudba predstavlja začetek polnjenja električnega vozila (»postopek polnjenja«). V času trajanja postopka polnjenja je uporabnik upravičen do uporabe polnilnega mesta in parkirišča.

... tko da ja dokler uporabljaš polnilnico je parkiranje gratis, ker je vezano na ločeno pogodbeno razmerje kot samo parkiranje za nakupovanje.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.375
5.555
113
Tole piše v splošnih pogojih uporabe Lidl polnilnice (ki jo sicer upravlja spet nek zunanji partner, drug kot parkirišča):

... tko da ja dokler uporabljaš polnilnico je parkiranje gratis, ker je vezano na ločeno pogodbeno razmerje kot samo parkiranje za nakupovanje.
Bom poročal ko izvem kako se je odvila pritožba.
Namreč v času predvidenega 90 minutnega polnjenja "je polnilnico ven vrglo" in se je po prihodu do avta ponovno zagnalo polnjenje in seveda prekoračil 90 minutni rok "parkiranja". Upravljalci parkirišča so poslali kazen 50€. Sledila je pritožba z dokazovanjem polnjenja in tem, da je polnilnico odklopilo vmes. Se sedaj čaka odgovor.

Silos

Majstr
6. jun 2024
145
302
63
V glavnem, prakso, da se pogodba, ki ima (lahko) za posledico plačilo, sklene avtomatično s tem, da vstopiš na zasebni prostor, kamor vstop fizično ni omejen, bi bilo treba prepovedati. No, severno od nas, po katerih se tako radi zgledujemo, so že prepovedali, ker je prihajalo do absurdnih primerov. Sem linkal nekaj strani nazaj.

Če bi bil ta Nexobiliti Solutions, ki jim je Lidl outsourcal upravljanje parkingov fer, bi na uvoz nabil znak, ki jasno sporoča, da je parkirišče plačljivo (spodaj pa dopolnilna tabla "Prvih 90 min. zastonj"). Samo potem bi bilo verjetno manj profita.

placljivo.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.173
1.095
113
ja ti šment...

Tržni inšpektorat je preveril več parkirišč ob trgovinah Lidl po Sloveniji, kjer je trgovec uvedel nov režim parkiranja. Kot so sporočili, niso ugotovili kršitev.​

Inšpektorat zdaj posebej opozarja, da z uporabo takšnega parkirišča med voznikom in upravljavcem nastane pogodbeno razmerje. Pogoji tega razmerja so določeni s pogoji uporabe, ki so objavljeni na parkirišču.

“Potrošnikom svetujemo, da se pred uporabo parkirišča seznanijo z vsemi pogoji, cenami in drugimi pomembnimi informacijami ter se za uporabo parkirišča odločijo le, če se z navedenimi pogoji strinjajo,” so zapisali na inšpektoratu.

Od kdaj je tržni inšpektorat, pristojen za ugotavljanje ustreznosti prometnih znakov? :evil:

Na začetku je neustrezni prometni znak glede na dejstvo, da je površina dana v javno uporabo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.450
6.084
113