Parkiranje letališče Dunaj

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.413
12.882
113
en teden ni niti približne računice, 14 dni pa tudi zelo pogojno...

danes recimo ni nič fraj za en teden kao.

bom kar ostal pri "moji teoriji". (nimam malih dojenčkov in ostali zadev)

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
238
44
28
Štajerska
Še moja sveža izkušnja s Pandaparken:
Najprej cena: 12 dni = 124€
Uporabniška izkušnja:
pozitivna: Rezerviral online. Prišel k njim, če si prvič ti pomagajo pri vpisu v njihov sistem, oddaš ključ od avta, spiješ kofe, te naložijo v njihov minibus in te odpeljejo na letališče. Tu si moraš zapomnit vhod v terminal kjer so te odložili, ker te bojo na istem mestu tudi pobrali. Preden te po vrnitvi poberejo, bi moral v nekem SMSu kliknit na potrditev, da se dejansko vračaš, ki pa ni deloval, tako da sva z voznikom to reševala drugače. Vseeno uspelo.
negativna: dashcam mi je pokazal, da so v teh 12. dneh avto 5x prestavljali po njihovem parkingu. Parking je asfaltiran samo na tistem delu, kjer oddaš in nato sprejmeš avto. Ostali del je lepo makadam, s takimi luštnimi luknjami po katerih gre seveda hitro in kamera zazna srečanje z luknjo kot "izreden dogodek". Celo tako so pridni, da avtomobile prestavljajo ob štirih ponoči. Škoda, da me je kamerca začela pred tem nekaj zezat in videoposnetki niso kompletni ampak jih po cca. minuti "odreže". Zanimivo bi bilo videt, kaj se je še dogajalo v kabini, oziroma če so šli še kam drugam :fredi:

Pod črto: naslednjič bom probal parkirat kje drugje, da bom lahko primerjal obe parkirišči in ta zapis me bo takrat spomnil na to.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.595
512
113
Jaz sem gorenjc.
Zato bi avto pustil kar v eni izmed P+R garaz. Tedenska tarifa je cca 22€, enosmerna karta mestnega prometa z dodatkom za dve postaji (letalisce je izven jedrne cone) pa cca 4€ po glavi.
Sicer je treba na ubahn, pa na vlak, ampak njihov javni transport je milina, eden najboljsih na svetu.
Ne deluje pa ta recept pri nocnih letih, ker vlaki tam nekje od 1. do 5. ure zjutraj spijo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.589
3.908
113
Malo pozno pa vendar: Orange in Panda = isto sr., drugo pakovanje. Kako leto nazaj je Orange prevzel brat od Pande, vse skupaj pa kljub slovenskemu poreklu lastnikov/upravljalcev spominja na "bugarsko/romunsko" navezo z upanjem, da bo avto še vedno (spet) tam ko se vrneš.
Nazadnje sem na Orange ključe predal enemu "romunu" med tem ko je bila racija prometne policije, ker so parkirali po zelenici pred "poslovno zgradbo", kjer je XYZ firm in jih iščeš po pisarnah. Ko smo se odpeljali s kombijem, sem prejel SMS s penali za neoddajo avta v času ko sem imel rezervacijo.
No roko na srce, nazajgrede je bil avto spet tam kjer sem ga pustil in flek od blata na gumi je kazal da ga kaj dosti niso premikali iz tiste luže kjer sem ga pustil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.413
12.882
113
orange ji bila vsaj precej divja liga.

Panda je bila skockana do konca. Ne vem pa kolikrat so prestavli avto v 5 dneh. Vsaj enkrat, to zagotovo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.589
3.908
113
Še enkrat in to preverjeno: Orange in Panda je enako, le da ima Panda pač bolj pošlihtan predaja/prevzem prostor, vse ostalo so iste lokacije po okoliških "njivah".

Se počasi spet nagibam k Mazur-ju. Avto čaka kjer si ga pustil, na potovanju lahko izgubiš ključe, avtobus te vozi 10+ minut - neprecenljivo. ;)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.840
5.061
113
Vedno bolj zanimiv je vlak tja.
Gre iz Maribora oziroma Špilja vsako uro proti letališču Dunaj.
Cena pa tam 25 € za enega v eno stran, če kupiš vsaj kak mesec naprej.
Ko pride še pa Westbahn naslednje leto pomladi pa bo še bolj zanimivo.
Pa ko semering prevrtajo pa bo še hitreje.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in sajkek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.995
5.629
113
Lani je tisti, ki je peljal, šel parkirat mislim, da dve postaji vlaka nazaj. Verjetno smo imeli veliko srečo z voznim redom vlakov, ker je prišel nazaj na letališče v približno pol ure. Ne spomnim se imena postaje, ima pa velik parking, kar sem videl, ko smo se vračali in smo šli vsi z vlakom do te postaje.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.134
39
48
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe