OTP banka

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.371
234
63
Celje
Saj banka ze lepo vraca denar, komitenti zmagujejo na sodiscih. Sploh Otp ni mel nobenih varovalk in bo spusil vecino primerov.
Potrjujem. Poleti sem enemu Mehičanu ponoči kupil letalske karte. Poskusil je nakup pri treh ponudnikih, prvi dve plačili sta bili zavrnjeni, v tretje mu je uspelo. Na srečo so me SMS-i zbudili, tako da sem takoj po uspešnem plačilu blokiral kartico, da si ni še kaj lepega privoščil. Me zanima, kam je letel za 1400€... :) OTP rešila zadevo tako, kot se šika. :zmaga:

Je pa res...tale nočna plačila zadnji mesec so pa adijo pamet... :mad:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.413
470
83
Meni so letalske karte, sicer v drugi banki, kupili ko sem na Oneplus uradni strani kupil telefon... so jim skripto vtaknili v uradni page, pol pa na darkweb. Tudi uradno priznali... Blokiral takoj ko dobil sms, dobil vse nazaj, novo kartico, razen opravičila Oneplus-a, ker so pa kitajci tega niti nosem pričakoval.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.371
234
63
Celje
Kako je prislo do vdora?
Niti ni bil vdor. Kreditna Visa je bila uporabljena za nakup oz. podatki iz nje. Prvi dve plačili sta zahtevali 2FA, tretje pa ne, tako da jim je v tretje uspelo. Ponoči (iz četrtka na petek) sem kartico v aplikaciji blokiral, zjutraj klical support, v sredo sem imel doma že novo kartico. Sredstva so vrnili po nekaj dneh, po kakšnem mesecu oz. malo več pa so še uradno javili, da je postopek zaključen. Vmes so seveda z Viso še razčiščevali, če bi slučajno obstajala kakšna opcija, da sem jaz ta nakup avtoriziral, ampak to je normalno standardni postopek. Če bi recimo ugotovili, da je nakup kakorkoli bil avtoriziran iz moje strani, bi me za ta znesek zopet bremenili.