OLED TV

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Sat tuner ni glavna stvar, verjetno ga imajo res vsi.
Vprašanje je bila v smeri, če povprečen uporabnik opazi razliko med enim in drugim panelom.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.168
2.812
113
Ja povprečni uporabnik opazi razliko. Vprašanje pa je ali mu je razlika pomembna ali ne.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.059
80
63
Pri nas smo takrat, ko so operaterji začeli zaračunavati obvezno naročnino na pro plus, TV vrgli ven iz paketa, tako da sem iz TV škatel čisto ven.

Rabim kupiti/izbrati TV za starca. Sedaj sta imela 10 let 65" sonyja. Manjše ne. Naročnino imata na T-2, želita biti brez STBja, kar, če prav razumem pomeni, da rabita android, da bosta uporabljala aplikacijo.
LED, OLED, QLED, mini micro ... recimo da gre za nezahtevnega uporabnika. 1-2 uri na dan. Je med eno in drugo tehnologijo res toliko razlike? Recimo, da imaš še malo dioptrije.
Imeti mora še SAT-TV tuner, ker na ne vem katerem nemškem kanalu, ki ga ni v T2 gledata eno kuharsko oddajo. :zavijazocmi:

Jaz sem rekel, naj iščeta največji zaslon/ceno. Se motim?
Za T2 brez STBeja ne rabiš androida. To omogoča večina OSov. Ker bo TV namenjen za starejši osebi z dioptrijo, ali drugimi težavami z očmi, je najbolj primeren TV , ki ponuja visoko udobje za oči, brez utripanja, nizko modro svetlobo, dober kontrast. Med OLED, LED in QLED tehnologijami je OLED zagotovo najboljša izbira, ker najmanj utruja oči, in ga ne bosta gledala samo 1-2 uri na dan.
Danes imajo že praktično vsi TVeji vgrajen SAT sprejemnik.
Predlagam ta dva modela:

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Hvala, ker si opozoril, da ima T2 app tudi za druge OS. :zmaga:
Aplikacija je že na voljo v spletni trgovini Google Play, Samsung Apps, App Store za Apple TV, Amazon Fire TV, LG webOS, VIDAA Smart OS in Titan OS ali za ročno namestitev.
Mislim, da bom izbral nekaj večjega od 65". Ta velikost je bila v trendu pred 15 leti. Ampak ja, gre za isti model v različnih velikostih. Za LG imaš tak product placement, da že res kaj dosti drugega ne gledam.
Kakšna je v praksi razlika med oled in mini led?
Všeč mi je tudi ideja Samsung the Frame - da ni črne škatle na steni, ko je ugasnjen. Ima kdo?

Ker bo TV namenjen za starejši osebi z dioptrijo, ali drugimi težavami z očmi ...
Se mi zdita stara, ampak toliko pa spet ne. Bosta še kar nekaj avtomobilov zamenjala do prvega zdravniškega pregleda.
Dioptrijo imamo vsi v familiji.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.059
80
63
Hvala, ker si opozoril, da ima T2 app tudi za druge OS. :zmaga:

Mislim, da bom izbral nekaj večjega od 65". Ta velikost je bila v trendu pred 15 leti. Ampak ja, gre za isti model v različnih velikostih. Za LG imaš tak product placement, da že res kaj dosti drugega ne gledam.
Kakšna je v praksi razlika med oled in mini led?
Všeč mi je tudi ideja Samsung the Frame - da ni črne škatle na steni, ko je ugasnjen. Ima kdo?

Se mi zdita stara, ampak toliko pa spet ne. Bosta še kar nekaj avtomobilov zamenjala do prvega zdravniškega pregleda.
Dioptrijo imamo vsi v familiji.
Ja, nisi omenil, s katere razdalje se bo gledalo. V trendu so še vedno iste velikosti glede na to iz kakšne razdalje se bo gledalo. Glede OLEDa in mini LEDa. MiniLED je samo izboljšana verzija LEDa, kar mu pri nekaterih modelih omogoča nekoliko višjo svetilnost. Vse ostale lastnosti miniLEDa so slabše od OLEDa.
Ali je prostor, kjer se bo gledalo zelo svetel?
Vsaka večja znamka ima svojo različico funkcije, ki je podobna Samsungu The Frame , vendar jo vsaka imenuje drugače. Hisense naprimer "Canvas TV", LG "Gallery mode", pri G seriji, to je TV, ki je izjemno tenek "Gallery design"

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Razdalja od nosa to TV je +-4m. Že takrat bi bila lahko večja, ampak se je že 65" smatral za nadstandard.
Dnevna je relativno svetla z večjimi okni na vzhod, jug in zahod.
Res pa je, da podnevi večinoma gledano vnuki, ko so na obisku, onadva pa kakšen vikend.
Vsaka večja znamka ima svojo različico funkcije, ki je podobna Samsungu The Frame , vendar jo vsaka imenuje drugače. Hisense naprimer "Canvas TV", LG "Gallery mode", pri G seriji, to je TV, ki je izjemno tenek "Gallery design"
:zmaga: