OKvirji pa kar po starem

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
211
142
43
Tebi je en kur** jasno a vseeno moraš, da ne bi poskusil zabiti z nekim butastim predpostavljanjem kajne? Rabiš točno razdaljo, da bo tvoj ego potešen? 4,6 km. Ostalo pa tvoj ego ne rabi.

Takšen pač si, navaden prepotentnež. Tudi take mora zemlja nositi.
Težka bo, razen če živiš v Prekmurju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.161
11.547
113
Najbolje, da jim greš povedat, da oni niso pravi cigani, ker niso iz dolenjske :evil:
Aha, zdej se bova šla te igrice. Vaši Prekmurski cigani so civilizirani, naši pač ne. Tako da ja, stojim za izjavo, da poznaš romsko problematiko kot 14 letnik pičko. Zdej pa le razmisli o mojih nakladanjih, ki si jih demantiral s tem, da živiš švoh 5 km od ciganskega naselja civiliziranih ciganov.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.105
2.085
113
Seveda niso pravi "cigani". Si zaslužijo poimenovanje Romi.
Koliko sporočil v tej temi pa se nanaša na Prekmurje/Prlekijo?

Ko sem na veliko med zidarijo na deponijo vozil, je pred odpadom vedno en kombi stal, pa je lepo vprašal, če je kaj železa, pa ga je preližil.
Enkrat sem celo s polno prikolico direkt v naselje zapeljal, pa so kar tam pobrali, kar je bilo vrednega.
Res pa je, da na parcelo jih pa ne vabim, da bi si kar sami kaj odpeljali.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.853
6.989
113
Aha, zdej se bova šla te igrice. Vaši Prekmurski cigani so civilizirani, naši pač ne. Tako da ja, stojim za izjavo, da poznaš romsko problematiko kot 14 letnik pičko. Zdej pa le razmisli o mojih nakladanjih, ki si jih demantiral s tem, da živiš švoh 5 km od ciganskega naselja civiliziranih ciganov.
Da da, saj vidimo, ti veš vse in še več. Tudi vse cigane očitno izjemno dobro poznaš in točno veš kaj kateri počnejo, koliko jih krade in povzroča probleme in tako naprej. Pa očitno poznaš tudi dosti 14 letnikov. Bravo zate majstr.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
211
142
43
Seveda niso pravi "cigani". Si zaslužijo poimenovanje Romi.
Koliko sporočil v tej temi pa se nanaša na Prekmurje/Prlekijo?

Ko sem na veliko med zidarijo na deponijo vozil, je pred odpadom vedno en kombi stal, pa je lepo vprašal, če je kaj železa, pa ga je preližil.
Enkrat sem celo s polno prikolico direkt v naselje zapeljal, pa so kar tam pobrali, kar je bilo vrednega.
Res pa je, da na parcelo jih pa ne vabim, da bi si kar sami kaj odpeljali.
Kje v Prlekiji so romska naselja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.603
6.219
113
Če je človek nerazgledan, potem misli, da se zemlja konča z državno mejo.
Vem katero naselje ima Daniel v mislih. Že več desetletij nisem bil tam, ampak nekdaj so bili v redu. Drugačni od nas, ampak obvladljivi. Peljal si se s traktorjem skozi njihovo naselje po mivko in si kar po poti parim rekel, da imaš nekaj lopat viška in naj ti za toliko in toliko pomagajo napolniti prikolico. Za naslednjo rundo si iskal druge, ker so prvi morali denar zapraviti. Taki so.
Država je odpovedala, ki je dopustila kriminalcem v ciganskih vrstah, da jim zrastejo krila. Dvigovati pravice in ne stalno kontrolirati obveznosti pri večini ciganov ne gre dobro skozi. Stvari je treba kontrolirati na terenu, ne v pisarni na daljavo.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
211
142
43
Če je človek nerazgledan, potem misli, da se zemlja konča z državno mejo.
Vem katero naselje ima Daniel v mislih. Že več desetletij nisem bil tam, ampak nekdaj so bili v redu. Drugačni od nas, ampak obvladljivi. Peljal si se s traktorjem skozi njihovo naselje po mivko in si kar po poti parim rekel, da imaš nekaj lopat viška in naj ti za toliko in toliko pomagajo napolniti prikolico. Za naslednjo rundo si iskal druge, ker so prvi morali denar zapraviti. Taki so.
Država je odpovedala, ki je dopustila kriminalcem v ciganskih vrstah, da jim zrastejo krila. Dvigovati pravice in ne stalno kontrolirati obveznosti pri večini ciganov ne gre dobro skozi. Stvari je treba kontrolirati na terenu, ne v pisarni na daljavo.
Aja, na Hrvaškem

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.853
6.989
113
En čas so jim malo zrasla krila, pa je znalo tu in tam kaj zmanjkati okrog hiš (se je zgodilo tudi ob obiskih prekmurskih, ki so iskali železo). No, prekmurskih sedaj ni več v naše konce, sosednje pa so njihovi policaji rešili. Vsaj 2x sem videl, kako so po trije policijski kombiji z veliko hitrostjo vozili v naselje in čez nekaj časa že nazaj. Se pa še zmeraj najdejo med njimi posamezni problematiki, dosti pa jih pošilja otroke redno v šole in hodi v službe. Se pozna menjava generacije in da tam nimajo "varstvenikov demokracije".

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.161
11.547
113
En čas so jim malo zrasla krila, pa je znalo tu in tam kaj zmanjkati okrog hiš (se je zgodilo tudi ob obiskih prekmurskih, ki so iskali železo). No, prekmurskih sedaj ni več v naše konce, sosednje pa so njihovi policaji rešili. Vsaj 2x sem videl, kako so po trije policijski kombiji z veliko hitrostjo vozili v naselje in čez nekaj časa že nazaj. Se pa še zmeraj najdejo med njimi posamezni problematiki, dosti pa jih pošilja otroke redno v šole in hodi v službe. Se pozna menjava generacije in da tam nimajo "varstvenikov demokracije".
No tukaj pri nas smo še zelo daleč od tega, večina jih ne hodi v šolo, 15 letne deklice porivajo vozičke z dojenčki in imamo nov krog. Tukaj se dogajajo stvari, ki sem jih opisal. Sam tebi ego ne da, da bi se normalno pogovarjal, rajši ljudi zmerjaš z levičarji in drekaš.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.603
6.219
113
Na nek način niso sami krivi, da so jim ponekod državni organi desetletja dovolili preveč in so na površje izplavali tisti najslabši. Kdo bi vozil po omejitvah po cesti (že sedaj noben ne), če nikoli ne bi bilo nobene kontrole?
Meni je sicer znanec, ki je živel zelo blizu tega naselja in mi jih je enkrat zrihtal za delavce, rekel: "Meni več pokradejo beli cigani kot črni". Če mu je zmanjkal kardan, ki ga je kupil pred par dnevi, je bilo bolj verjetno, da ga najde pri sosednjih kmetih na priključku kot v ciganskem naselju. Stari jih občasno imel za delavce v vinogradu. Videl sem, da je oster z njimi, kar se dela tiče, ko pa je bila malica, pa so z njim vred jedli in pili vsi enako in tudi plačal je vse enako. Tako cigane kot "civile".

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.853
6.989
113
No tukaj pri nas smo še zelo daleč od tega, večina jih ne hodi v šolo, 15 letne deklice porivajo vozičke z dojenčki in imamo nov krog. Tukaj se dogajajo stvari, ki sem jih opisal. Sam tebi ego ne da, da bi se normalno pogovarjal, rajši ljudi zmerjaš z levičarji in drekaš.
Tudi tukaj imas primere, ko 15 letnice porivajo vozičke, pri 20tih pa ima že 2 ali 3 otroke. Ampak ti verjameš, da se svet vrti samo okoli težav, ki jih ti vidiš. O zmerjanju pa je škoda izgubljati besede, kar daješ, to dobiš.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
211
142
43
Prekmurski hodijo vsaj v osnovno šolo, tisti iz Goričkega delajo v Avstriji, za cajta socializma so poleg Prekmurja delali tudi še vsaj v Radgoni.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.853
6.989
113
Na nek način niso sami krivi, da so jim ponekod državni organi desetletja dovolili preveč in so na površje izplavali tisti najslabši. Kdo bi vozil po omejitvah po cesti (že sedaj noben ne), če nikoli ne bi bilo nobene kontrole?
Meni je sicer znanec, ki je živel zelo blizu tega naselja in mi jih je enkrat zrihtal za delavce, rekel: "Meni več pokradejo beli cigani kot črni". Če mu je zmanjkal kardan, ki ga je kupil pred par dnevi, je bilo bolj verjetno, da ga najde pri sosednjih kmetih na priključku kot v ciganskem naselju. Stari jih občasno imel za delavce v vinogradu. Videl sem, da je oster z njimi, kar se dela tiče, ko pa je bila malica, pa so z njim vred jedli in pili vsi enako in tudi plačal je vse enako. Tako cigane kot "civile".
Pri njih je težko ne voziti po omejitvah, ker je v praktično vsakem naselju radar. Predvidevam pa, da tudi kazni redno plačujejo in ne zgolj zlagajo na kup.

Znanec ti je povedal tako kot je (trenutno gledano). Kar se dela tiče je pa lahko hitro problem, nenadoma mu je zbolela mama in mora domov pa take fore.

Potencial je v vseh, samo red mora biti, ne pa, da imaš zmeraj za sabo nekoga, ki te ujčka in skrbi, da ti slučajno ne bi bila kršena kakšna pravica, o dolžnostih se pa niti pogovarjajo ne.

Enega poznam, ki je v 10 letih iz kolesa in barake sedaj na starejšem mercedesu C razreda, zraven barake pa je postavil novo hišo in garažo, sedaj pa kupil še sosednjo parcelo. Je pa priden in tudi večina bratov, ne pa vsi. Zraven njegove hiše pa že vsa ta leta stoji ista razpadajoča baraka, kjer živi nekdo drug, ki mu delo pač ne diši.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.161
11.547
113
Tudi tukaj imas primere, ko 15 letnice porivajo vozičke, pri 20tih pa ima že 2 ali 3 otroke. Ampak ti verjameš, da se svet vrti samo okoli težav, ki jih ti vidiš. O zmerjanju pa je škoda izgubljati besede, kar daješ, to dobiš.
Ti si pravi mojster v kazanju s prstom na druge pri stvareh, ki jih sam počneš. Vaši cigani so svetlobna leta pred našimi kar se civiliziranosti tiče. Pri nas se dogajajo stvari, ki si jih, dokler jih ne doživiš niti predstavljat ne moreš. Odkar imamo več policije v mestu je bolje, ampak daleč od neke približne normalnosti. Vse je pa posledica premnogih let samih pravic brez dolžnosti, ali beri, odsotnost učinkovite palice, del ki sodobnemu levičarju kova Lukec Meščev ne bo nikol jasen. Rubež kazni je bil velik premik v pravo smer, pa so ga budale zminirale. Ko me boš pa nehal tlačit v to skupino zblojencev, bova pa mogoče, ampak res mogoče našla kaj skupnega.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji