No pri tej zgodbi zagotovo ne drzi da bi policija prevrtala kakrsnokoli kljucavnico. To naredijo gasilci. Vedno, nikoli tega ni pocela ne policija ne milica.Mislim da bo ta primer pokril tvoje vprašanje....
Pred leti je v bloku za Bežigradom zgornjemu sosedu zamakala pipa v kuhinji (al pa je počla cev v steni v kuhinji)....
Posledično se je v stanovanju pod njim, v katerem je takrat živela moja babica vdrl strop/omet...direktno na njeno jedilno mizo...
Štuk se je stresel....sosedje so prijavili ropot....prišla je policija....zvonila...poslušala....in ker ni bilo odziva (babi je bila pri sinu na obisku na drugem koncu SLO)...
Sta policista predvidevala da je lahko prišlo tudi do smrtnega primera (lahko se je nekaj zrušilo na koga)
Elegantno prevrtala ključavnico in vstopila v stanovanje z minimalno povzročeno škodo....
Po intervenciji so me (ne vem sicer kako) uspeli prvega dobiti na telefon (čas mobi regelj je bil še to)....prišel.....sta mi vse lepo razložila zakaj in pod katerimi pogoji sta morala vdreti v stanovanje....
Sem razumel.....in podpisal izjavo da je vse ba svojem mestu (da nista nič premikala in odnesla).....in sta se vidno oddahnila ko sta vidla da ne bo galame z moje strani glede "vloma" (malo wtf glede na to da bi lahko ali reševala življenje ali pa vn nesla truplo)
pri puscanju vode je podlaga za vstop preprecitev nastanka premozenjske skode.