Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.796
7.695
113
je pa res, da te slovenske zgodbe o svakih, ipd, so čisto irelevantne...za globalni trg smo nič od nič...tako da je potrebno takšne zgodbice jemati z rezervo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.800
15.459
113
kod Džej-Zija
jaz povsem razumem, da šleper mora delat za čim manjši denar, če bo to kitajc, ali pa tesla električar, bodo sami prevozniki dovolj hitro ugotovili (in seveda za njihov namen uporabe)..
Malo si falil kalbo-vo poanto. Šleper je fajn, da dela čim ceneje, ampak bistveno je, DA DELA. Kaj ti nuca poceni vzdrževanje, če je ves cajt na servisu? Oportunitetni stroški tu zelo hitro presežejo vzdrževalne "prihranke".

Tu se bojo morali Kitajci še hudo dokazat, ker dober gospodar je najbolj konzervativen z vztrajanjem pri robi, ki deluje.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.557
14.989
113
nisem, meni je logično da če šleper DELA, da je to najceneje na dolgi rok in največji izplen.

in tukaj smo zdaj na onem vzvišenem nemcu, češ da kitajc ne dela, in je na konc drag... hm kaj pa če bo delal?!?! ne vem, presenečajo vsak mesec...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
985
218
43
Malo si falil kalbo-vo poanto. Šleper je fajn, da dela čim ceneje, ampak bistveno je, DA DELA. Kaj ti nuca poceni vzdrževanje, če je ves cajt na servisu? Oportunitetni stroški tu zelo hitro presežejo vzdrževalne "prihranke".

Tu se bojo morali Kitajci še hudo dokazat, ker dober gospodar je najbolj konzervativen z vztrajanjem pri robi, ki deluje.
No, tako nekako, ja. Zato so pa nekateri prlimani na MB za vsako ceno. Servis je drag, ampak potem pa zadeva dela kot je treba.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.796
7.695
113
SPloh še ni kitajcev tu, šleparjev, pa se še menite, kak so krš roba. Svaka čast :)

kaj je te pri EV problem, da bi crkovalo? Motorji so "večni", baterije isto...tu ni treba vsake X km menjavat olje, pa da bi kaj zaribalo..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.800
15.459
113
kod Džej-Zija
nisem, meni je logično da če šleper DELA, da je to najceneje na dolgi rok in največji izplen.

in tukaj smo zdaj na onem vzvišenem nemcu, češ da kitajc ne dela, in je na konc drag... hm kaj pa če bo delal?!?! ne vem, presenečajo vsak mesec...
A si s svojo firmo pripravljen bit testni morski prašiček? Kaj pa, če bo delalo? Si ne znam predstavljat resne firme, ki bi takole afne guncala s svojim poslom. Menjava proizvajalca se bo v večini primerov zgodila, ko bojo firmaši PREPRIČANI, da bo delalo, prej pa ne. Saj veš, skrben gospodar.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.557
14.989
113
ja, mogoče pa bo 1% ali 2 % takih ko bodo vseeno testirali kak šleper ali dva pod dobrimi pogoji, zakaj ne. Potem pa tako če se izkaže nekaj za bolje, narava naredi svoje..
spet se ponavljam, nikar se bat za prevoznike.
aja pa še nekaj, firme ki ne uvajajo in testirajo novotarij, so zadaj, in jih sistem poje. Sploh v teh časih.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
114
224
43
Itak ne bo noben pri zdravi pameti šel takoj cele flote zamenjat. Bodo pa verjetno probali z enim, dvema, tremi tovornjaki za test. Najprej za lokalne dostave. In če se bodo tukaj izkazali, bodo postopoma šli testirat naprej na mednarodni špediciji. Spet dva, trije tovornjaki. In če bo tudi tukaj TCO nižji, bodo lahko šli v postopno večanje števila Kitajcev v floti.

Edit: vidim, da je sajkek podobno napisal.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
985
218
43
Po sajkovi logiki bi po EU vozilo vse polno Kamazov. Veliki, močni kamioni, cena cca slaba 1/2 MB, servis pa tudi na pol zastonj... Ampak vsak teden 2x.
Nenavadno pa je, da vidiš v RU vse polno MAN, MB, Scania...

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.557
14.989
113
ti si pa precej funkcionalno nepismen...

če bi kamaz bil cenejši in oh in sploh, bi jih bilo polno, zagotovo (očitno ni) . Vendar tezko tvoj orešček to razume.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.300
5.516
113
Sploh se ne želim mešat v tole debato, ampak me zanima kako Kitajski kakršenkoli cestni transport laufa, ker so vsi kamioni v ...?

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.557
14.989
113
točno to, tam so vsi lačni in čakajo na dobrine...da s kolesi pripeljejo. sploh nisem pomislil.
Vsi furajo scanie in MBje.. druge ni.