Okolju prijazni avtomobili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.163
8.857
113
pri taščici
Ja samo kalbo dela drmr po omrezju samo s porabo.
Midva pa se z oddajo.
Ce je toliko viskov, potem dajmo madzarom elektriko vsak vecer. Ker ze imajo omejitve rabe elektrike. Najbrz ne zato ker imajo viske.
Ce imamo toliko viškov, ne vem zakaj bi jutri povor cna cena elektrike 181€/MWH. Kar je skoraj 2x trzne cene ki jo imamo na poloznici

Priponke

• price_plot (9).png
    price_plot (9).png
    263,9 KB · Ogledi: 4

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.461
9.633
113
Ja to on prav... Da glih zdele najbolj soncnice delajo, ko vse prek teče... In da nas je tok, da je samo sranje. Tudi tole lepo pokaze, kaki silni efekt imamo sonckarji. Nic od nic...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.461
9.633
113
No, daj mi malo pomagaj... Kaj bi se zgodilo in kako bi to nate in kako name direktno vplivalo? Takrat smo vsi samooskrbni, po moje. Eni bolj eni manj, eni bliže temu cilju, drugi malo bolj oddaljeni. Kje si v tej zgodbi ti?

Lahko tudi obrnes vprašanje. Kaj bi se zgodilo, ce bi vsi samo jemali ven, notri pa ne bi noben nic dal? Ker tisti, ki proizvajajo so nebodigatreba, oni ki samo jemljejo pa kao vse gor drzijo. (Matr, ko da bi bila v nekem drugem podforumu).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.607
15.155
113
kod Džej-Zija
Nekako takole gre. Če vsi naenkrat odklopimo porabnike, v omrežju nastane višek energije, ki začne dvigovati frekvenco omrežja, kar je nevarno za naprave. Elektro firme so zadolžene za stabilizacijo omrežja in posledično začnejo odklapljati proizvodnjo. Če bi bil v omrežju še višek, sčasoma to privede do sesutja sistema in blackouta. Zato ob velikih presežkih elektro odklaplja sončnice.

Zakaj je net metering po definiciji subvencija? Ker se večina energije proizvede v terminih nizke potrošnje. To svojo proizvodnjo pa potem kompenziraš v drugih terminih z drugimi, dražjimi viri. Poenostavljeno: proizvajaš štrom v junk terminu, vlečeš taboljšega. Razen če imaš hranilnik za viške. Česar od fizičnih oseb nima skoraj nihče. Da se lahko gremo sončnice, zahteva vlaganje v omrežje, posledično dražja omrežnina. Torej prihranke sončničarjev plačujemo vsi preko višje omrežnine. Recimo zaradi hranilnikov, v katere elektro firme na veliko vlagajo.

Da se zastopimo, vse lepo in prav, samo ne se trkat po prsih, kako prispevaš s proizvodnjo k skupnemu dobrem in kako ne vplivaš na omrežje. Poskrbela si zase in jaz ti to privoščim, zaslug za narod nimaš pa prav nobenih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.461
9.633
113
Nekako takole gre. Če vsi naenkrat odklopimo porabnike, v omrežju nastane višek energije, ki začne dvigovati frekvenco omrežja, kar je nevarno za naprave.

A za ta odklopljene :evil:

Poenostavljeno: proizvajaš štrom v junk terminu, vlečeš taboljšega. Razen če imaš hranilnik za viške.
Kateri junk termin? Zate isto velja, res mas klincev timing. Medtem pa ti ne proizvajas nic nikoli in samo vlečes. Imas ti hranilnik? Za stabilizacijo omrezja. Odklopis vse v taboljsih terminih in vkeces v junk? Al po tvoje obremenjuje samo, ko gre noter, ko ven, pa ne?

Da se zastopimo, vse lepo in prav, samo ne se trkat po prsih, kako prispevaš s proizvodnjo k skupnemu dobrem in kako ne vplivaš na omrežje. Poskrbela si zase in jaz ti to privoščim, zaslug za narod nimaš pa prav nobenih.

Da se zastopimo, vse lepo in prav, ampak da mi po vsem napisanem na tem forumu, ko spremljas in sodelujes v temah, naprej meces, da si lažno lastim zasluge za narod na temo elektroomrezja in sisteibucije, je bulšit in ga prihrani za bolj dovzetne nanj. Jaz bolj direktno in bolj jasno ne morem napisati, da jaz nimam prav nobene zelje skrbeti za omrezje in njega stabilnost. In bulšit je, da ti nimas SE, ker bi pa te. Usput pa nehote in nenamerno, cim ga obremenjujem manj in cim od drugod jemljem energije manj, kot ce SE ne bi imela, vseeno obremenjujem manj. Ki je sicer moja zadnja skrb in noben faktor pri odlocitvi, ampak spotoma se tak pac obrne in pac vec kot cinicnega nasmeska res ne zmorem, ko mi očita in nekaj servira z laznega moralnega pediestala nekdo, ki je v tej zgodbi se hujši.