Okolju prijazni avtomobili

Clancy

Majstr
20. avg 2007
946
452
63
Pred dobrim mesecem sem vplačal aro za ID.4. Po tem cirkusu z subvencijami, mi je prodajalec šel na roko in ponudil 5k€ cenejšega, podobno opremljenega Tiguana eTSI. Ker lahko polnim doma in imam SE, bi z nakupom, brez subvencije dražjega ID.4 prišel na nulo nekje v 4-5 letih.
Kaj bi naredili na mojem mestu? Bencin ali elektrika?

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.107
2.325
113
Pomurje
Pred dobrim mesecem sem vplačal aro za ID.4. Po tem cirkusu z subvencijami, mi je prodajalec šel na roko in ponudil 5k€ cenejšega, podobno opremljenega Tiguana eTSI. Ker lahko polnim doma in imam SE, bi z nakupom, brez subvencije dražjega ID.4 prišel na nulo nekje v 4-5 letih.
etsi je plug-in? Če ti pokriva 80km tvojih dnevnih voženj, potem da.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.751
11.910
113
EU
Dizel :evil:

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.139
9.288
113
Vprašanje za poznavalce: Če bi se v naslednjih mesecih odločali za nakup 4x4 električarja SUV, kaj bi izbrali?
Pogoji: 4x4, 5 sedežev, mora biti sposoben vleči prikolico vsaj 1t NDM, imeti mora domet vsaj 450 km (brez prikolice) in ne sme biti kak polizdelek.

Je pogoj da je suv vsaj 175 mm oddaljenost od tal?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
862
149
43
Ni ravno pogoj, pride pa prav malo večja oddaljenost. Avto bo sicer vožen po urbanem okolju, se bo pa zgodilo, da bo uporabljen tudi v bolj neprijaznem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.393
9.560
113
Vprašanje za poznavalce: Če bi se v naslednjih mesecih odločali za nakup 4x4 električarja SUV, kaj bi izbrali?
Pogoji: 4x4, 5 sedežev, mora biti sposoben vleči prikolico vsaj 1t NDM, imeti mora domet vsaj 450 km (brez prikolice) in ne sme biti kak polizdelek.

Kateri so sploh na voljo, da ustrezajo, si najbrz že sfiltriral...

Jaz osebno... Ce ne bi rabila avta vceraj (beri stari se je popolnoma pokvaril, zdaj sem pa brez) in se lahko pocasi umirjeno odlocim, pocakam par teh mesecev. Ravno to je cas, ko se bo pokazal odziv na konec subvencij. Mogoce cene vseh ne bodo vec take, kot so bile prej. Pa ne bi VAGa :evil:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
20.017
1.478
113
Zatežil bo, naj spusti ceno ID.4. Ker bi jo, ker se bojijo, da jim bodo avti ostali ... Morda ne za 5K, za par jurjev pa ziher. In vzameš ID.4

• Všeč mi je
Reactions: Clancy in sajkek