Raje se dvigni na višjega in piši resnične podatke namesto čistih laži na podlagi svojega noseka.Lahko bi se spuščal na tvoj nivo, pa se ne bom. Še vedno velja moj prejšnji zapis.
Raje se dvigni na višjega in piši resnične podatke namesto čistih laži na podlagi svojega noseka.Lahko bi se spuščal na tvoj nivo, pa se ne bom. Še vedno velja moj prejšnji zapis.
Kako lepo je lagat in ker se nobenemu ne da preverit, potem kar velja?
Peking ima precej boljši zrak, kot ga je imel 10 let nazaj, še vedno je z naskokom slabši od evropskih prestolnic (vseh).
Koncentracija PM delcev je 2 do 3x višja od koncentracije v Berlinu, Parizu, Dunaju, itd. Še od precej svinjske Ljubljane je 2x slabši.
Res me fascinira navdušenje nad svinjskimi vzhodnjaki, ko se niti približno ne zavedate v kakšen raju v povprečju živimo (Slovenija + EU).
Provinca ima 10M prebivalcev na svojem otoku, kar je proti Kitajski (1.4B) približno 0,7%. Bravo Kitajci? Sveta preproščina.Bravo kina
![]()
Že čez štiri leta bodo popolnoma prepovedali prodajo avtomobilov s klasičnimi motorji
Kitajska provinca Hainan je uradno potrdila, da bo od leta 2030 prepovedala prodajo novih avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem.avto-magazin.metropolitan.si
Za začetek bi bilo dovolj opravičilo, ker pišeš čiste laži, ampak pač ne gre. Pa že drugič si požrl lastno besedo o "konec debate". In kot sem napisal, ja sem bil na Kitajskem in v Pekingu, ni to nek hud osebni dosežek, kot si ga ti predstavljaš.Si bil kdaj na kitajskem? Jebala te AI, tocno to je problem vas metricev, da znate samo copy / pastat pa pametovat na osnovi tega. Pri njih se zadeva izboljsuje iz leta v leto napredujejo, pri nas pa kaj? Prodaja tipkovnic se je dvignila (tipke CTRL, C, V magicno umirajo), vse drugo pa nazaduje. In brez problema, tocno se zavedam kje sem rojen, v kakem zivim in kako idilicno bi sele lahko bilo, ce bi bili pametnejsi kot smo. Po eni strani vsi pametni v kaki idili smo po drugi pa katalizatorje rezete, friteu olje v tanke zlivate pa vse drugo zaradi par evrov. Res ne vidis kaka diametrala je to? Sej pravim, s takimi NE more bit bolje. Oni bi da jebu a da ne uđe... Razpucej si glavo model, pa ostali tebi podobni tudi k ste cisti smeh. Trend je vazen, ne samo aktualno stanje oz. karkoli ti v danem trenutku prav pride, da se samopotrjukes. Alter znalac...
Glavni razlog je lepo opisan v članku. Zmanjšati odvisnost od nafte. Če ne bi na Kitajskem lepo poskrbeli za *ogromne* zaloge, bi tenko piskali zadnje mesece, ko je 20% svetovne nafte nedosegljive. Tudi v EU bi lahko nehali stvar zavijati v celofan (beri ekologijo) ampak lepo javno razgrnili, da ne bomo več podpirali odliva kapitala za črno zlato, ker je dobava preveč nestabilna in pride z ogromno *dodatne neželjene prtljage*.Bravo kina
![]()
Že čez štiri leta bodo popolnoma prepovedali prodajo avtomobilov s klasičnimi motorji
Kitajska provinca Hainan je uradno potrdila, da bo od leta 2030 prepovedala prodajo novih avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem.avto-magazin.metropolitan.si
Problem EU je, da je EU. Ne moreš skupaj vreči xx držav in računat, da se bodo nekaj zmenili.Glavni razlog je lepo opisan v članku. Zmanjšati odvisnost od nafte. Če ne bi na Kitajskem lepo poskrbeli za *ogromne* zaloge, bi tenko piskali zadnje mesece, ko je 20% svetovne nafte nedosegljive. Tudi v EU bi lahko nehali stvar zavijati v celofan (beri ekologijo) ampak lepo javno razgrnili, da ne bomo več podpirali odliva kapitala za črno zlato, ker je dobava preveč nestabilna in pride z ogromno *dodatne neželjene prtljage*.
Ne razumem pa recimo, zakaj EU tako kot nekoč Kitajska enostavne ne prepove prodajo kitajskih avtomobilov, razen če kitajsko podjetje ne stopi v »joint venture« z EU podjetjem in skupno proizvodnjo. Scenariji so znani, na kitajskem so ze zelo obnesli. Ni vrag, da se česa ne bi naučili. Težava pa je tudi v politiki, ker se gleda samo do naslednjih volitev, namesto vsaj petkrat dlje.
Seveda, svoboda ima svojo ceno, ampak načeloma ostajamo v tej državi točno zato. Kdor želi, da se mu pove kdaj naj vdihne in koliko, bi že zdavnaj lahko spokal v eno od držav, kjer delajo točno tako. Eni gor jamrajo kako nas kao prehitevajo in kako smo bedni. Če sprejmemo 14 urne delovnike za mezdo za xx let in nobene svobode, ni vrag, da bi lahko postali precej bolj konkurenčni Kitajcem in drugim. Pa kdo to želi?Ta otok je btw vecji ko slovenija, pa se pri nas jamra kako ne gre samo z EV…
problem so itak samo ljudje, stevoti kalboti ipd…tu ima kitajska prednost ker pac recejo tako bo. Svojo svobodo v eu placujemo z lastno neumnostjo, malo diktature vseeno ovca rabi ker sama ni sposobna prezivet
Že pri preprostem dvigu carine, je Ursula bila na zagovoru v pri Ši Džinpingu. Ne rabim ugibat, da jo je Ši opozoril, da brez njihove elektronike bomo že samo perilo prali na roke in Duracell nam bo lahko še samo qvarčne ure na steni poganjal (karikiram).Ne razumem pa recimo, zakaj EU tako kot nekoč Kitajska enostavne ne prepove prodajo kitajskih avtomobilov, razen če kitajsko podjetje ne stopi v »joint venture« z EU podjetjem in skupno proizvodnjo.
Malo se zapletaš in še tretjič si požrl besedo o "brez debate", ampak ok, načelen pač nisi.Kaksen osebni dosezek? Jaki problem kupit karto pa it. In kaj si videl tam? Si se dusil v smogu ali kaj? Prvic sem komaj cakal, da spokamo. Naslednjic je bilo cisto drugace, ze kot v LJ naprimer. To pravita moj nos in oci, ne AI. Nimam problemov s priznavanjem necesa, kar mogoce ni v splosni agendi tukaj. Tudi potovati nek se mi res ne zdi nek hud dosezek v teh casih. Ajde da bi sel s Tomosom, uno bi blo nekaj ... avion to pac ni, mogoce zate.
Malo si se zgubil v svojem pluvanju.Malo se zapletaš in še tretjič si požrl besedo o "brez debate", ampak ok, načelen pač nisi.
Seveda ni dosežek, je pa zanimivo, ker tolikokrat sprašuješ, če je kdo bil na Kitajskem, kot, da si edini, ki rad stopi na letalo in zasvinja svet, da gre malo okoli. Eko, pa to. In spet, tvoj nos ni merilo kaj si vohal prej ali kasneje, merilo so dejanski rezultati. Postavil si trditev, da je Peking bolj čist od EU prestolnic. Dejstvo je, da ni in to niti od ene ne. To, da je tam boljši zrak kot xx let nazaj je tudi dejstvo, samo tega nisi trdil.
Nimaš problema priznat, da pišeš laži, to je tvoj problem. Pa biti načelen, da ne boš debatiral o tem.
Zanimivo, da si opazil pljuvanje, čeprav ga ni bilo, nisi pa opazil dejstev o katerih si lagal. Še četrtič.Malo si se zgubil v svojem pluvanju.
Inteligentnemu kot praviš da si, ne bo problem ugotoviti kje.