Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.589
8.730
113
darjan No ja, partija enkrat letno potrdi to kar reče vlada na čelu katere je poslovnež in multimilijarder. ;)

MrDaco kaj te zanima? Življenje turista ali realno življenje "malega kitajca"? Za to slednje nisem pravi naslov, na splošno pa na prvo žogo izgleda, da jim nič ne manjka. Takega zidarskega buma še nisem nikjer videl, takih infrastrukturnih projektov tudi ne in nenazadnje imajo vozni park na zelo visokem nivoju.

OK ti in AI vesta, jaz sem se včeraj vrnil od tam in vem kaj s em videl.
Mislil sem kakšno je življenje malega kitajčka. Je zelo vesel, da poteka gigabetonizacija. Uživa v njej? Se z veseljem z družino popelje vsaj 1x na mesec na kak sproščujoč izlet z svojim novim bleščečim EV avtom? Se dobi z kolegi na pikniku na domači zelenici? take primere sem mislil.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.671
2.846
113
Kitajci s tole delno zeleno tablico označujejo NEV avtomobile, to pa so vsi 100% električni, hibridni! in hidrogen verzije.
Takih je po uradni statistiki 16% od vseh vozečih in 60% od vseh novo prodanih. NEV se deli nekje na 60/39/1 (BEV, PHEV, Hydro).

Po domače je procent čistih EVjev za najbolj napredno državo pri električnih avtih, v mestih s cijazenjem in brez želje za prijet volan, z vsemi subvencijami, prisilo in nizkimi cenami...mizeren kar se mene tiče.

V Evropi jim gre še kar dobro, dokler bodo države razmetavale naš denar za njihovo popularnost.

Bučke skratka.

V bistvu kar se avtomobilizma tiče, je eu zelo podobna kitajski. Oboje je plansko gospodarstvo, prostega trga ni. Vse temelji na subvencijah, prisili in prepovedih.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek