Okolju prijazni avtomobili

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.803
5.127
113
Ko bo končen rezultat dosežen, boš ti brez tesle na peciklu. Ker za teslo boš prereven. Bo to tudi ok?
On lahko trenutno kiblo drgne še 40 let, baterija bo kot nova, notri itak nič ni, da bi propadlo. Edino dišeče palčke mu utegnejo malo skrajšati čas, ki ga ima, drugače je pa on ready. Važno, da ne smrdi, čeprav on sam od čikov smrdi ko kuga. Najprej eko, pol pa zdravje.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.505
2.698
113
Tebi se zdi smešno, ampak on dejansko res misli da bo njegova tesla 4evah. Edino baterija bo pri 25 letih mogoče res na 90%

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
kaj pa pomeni scvrla? baterijo se komot menja, ti modeli so bili narejeni z tehnologijo za battery swap v mislih, easy ko pasulj.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.255
2.205
113
Iskajoč brata
kaj pa pomeni scvrla? baterijo se komot menja, ti modeli so bili narejeni z tehnologijo za battery swap v mislih, easy ko pasulj.
ali si neumen ali kratkoviden....
kaj so naredili z iphoni? kar naenkrat so začeli počasneje delati....
tukaj bo tudi začelo odpovedovati, ko se bo prevesilo na napačno stran... ali bo menjava baterije ekonomska totalka..
videno s prenosniki: ukaz za popravilo so uredili, vendar so rezervni kosi ekonomske totalke

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.992
1.197
113
Kaj je prepozno?
Jaz se spomnim, kak je bilo fajn vdihovati pline od Golfiča dvojke.
Pa sem še živ.

#darjanmodeon
Ja, to so še bili časi. Sem šel na Veliko planino in mi je zaradi preveč čistega zraka postalo slabo. Še sreča da je bil na Mali planini en Golf 2 pa sem vdihnil parkrat zrak okoli prižganega avta....... Takoj sem se počutil kot v dolini! :cheer: ;)

• Haha
Reactions: WeWatchingYou

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
Sklepam, da je v elektroniki ki komunicira s polnilcem kje napisana serijska. Ali kako tesla ve, da ti ne računa polnjenja?
vin številka je vezana na lifetime free polnjenje. Seveda lahko enostavno to tesla ukine, a dvomim da se bodo šli tega, itak je vedno manj teh avtov... edino če propade tesla, ampak nekdo bi sigurno prevzel te njihove polnilnice, s tem pa se prenesejo obveznosti na novo firmo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.874
7.983
113
Ja .. sam saj VIN številke ne prebere iz tablice za vetrobranskim steklom. Nekje je vpisana. Ko ti bo tisto skurlo, šele takrat se boš poslovil od tesle. Do takrat pa boš baterijo v šajtergi vozil na polnilec, če bo treba. No koliko te poznam :evil::valjamse:

• Haha
Reactions: CLIO15

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
aja ne ne, vin je napisana na večih mestih, v večih komponentah...da bi vse crknilo naenkrat je nemogoče. glavni MCU poganja redundančni sistem, identičen glavnemu, da prevzame če glavni odpove. Hkrati se kopirajo vse pomembne "datoteke" tudi v instrumental cluster računalnik.

možno sicer je, ampak to je zgolj možnost, realni scenarij ni mogoč - no edino če bi avto celi pogorel.

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
aja ne ne, vin je napisana na večih mestih, v večih komponentah...da bi vse crknilo naenkrat je nemogoče. glavni MCU poganja redundančni sistem, identičen glavnemu, da prevzame če glavni odpove. Hkrati se kopirajo vse pomembne "datoteke" tudi v instrumental cluster računalnik.

možno sicer je, ampak to je zgolj možnost, realni scenarij ni mogoč - no edino če bi avto celi pogorel.
Ka si ti ja nor?
Te pa ja boš leto v goreč avto in ven scufo MCU, da boš lahko v drugi Siki free lifetime charge imel. Zravne lahko še števec ven cufneš, te pa ja bo lepo vse toplo in plastično okrog.
Nea moreš to pustiti, da se ti scvre.

Razočaran sem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
Ne ne, če pade avto pod totalko na teslinem seznamu, ti skinejo free, oz sploh ne moreš polnit na njihovih polnilnicah več.

Sicer pa se lahko na starih modeli, tudi na druge načine "pridobi" free suc. Mislim da se prodaja na spletu za 2000$

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
Ne ne, če pade avto pod totalko na teslinem seznamu, ti skinejo free, oz sploh ne moreš polnit na njihovih polnilnicah več.

Sicer pa se lahko na starih modeli, tudi na druge načine "pridobi" free suc. Mislim da se prodaja na spletu za 2000$
Pa saj pravim, da sem razočaran. 2000$?Ka si ti nor, veš koliko čikov je to.
Kot sem rekel, te pa ja boš leto v goreč avto in scufo tisto ven in potem dal v novo letnik 2023, tak da boš lepo tisto filo zastonj. Da bo za čikece ostalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
Ne gre to v letnik 2023, pa centralno enoto je sila težko menjat brez tesle, zaradi certifikatov...

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
Še enkrat, ne postavljaj si mej. EURo tu, EUR tam in so čikeci.:cool:
Saj se spomniš kak te je bolela cifra za tisti jeb... most iz Skandinavije. Dobro, da je bilo filanje zastonj, sicer bi te morali verjetno oživljati. :valjamse:
Te pa ja boš tvego svoje zdravje za čikece. Pa zagrebčani ti to ziher spedenajo. Fulla pucen, za manj kot stane DPF, EGR, turbina, injektorji, pa še kaj pri dizelu.:cheer:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.677
7.447
113
Nea govori, pa tam sta celo dva mosta. skupaj skoraj 100 če se ne motim. No vseeno ceneje, kot trajekt. Tisto imajo res fuckedup narejeno, da nimaš variante prit drugače preko...

Vanja da bi tole? Dvomim da tudi on to zna...to se mora rootat sistem, potem imaš dostop do vsega kar rabiš.

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
Nea govori, pa tam sta celo dva mosta. skupaj skoraj 100 če se ne motim. No vseeno ceneje, kot trajekt. Tisto imajo res fuckedup narejeno, da nimaš variante prit drugače preko...
Ja, da fak no, te pa bi Teslo v letalo spravo, pa do Brnika cukno. Te bi teh 100 EUR prišparal.
Ti se nea znajdeš ravno, ne?
Vanja da bi tole? Dvomim da tudi on to zna...to se mora rootat sistem, potem imaš dostop do vsega kar rabiš.
:eek: :eek: :eek: :eek:
WTF? Tak ga super poznaš, da si že na TI z njim. Te pa ja veš, da on vse zmore. Je... take prijatelje, ki za hrbtom pljuvajo po tebi.