Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.624
7.728
113
Sem že kakšen mesec, dva nazaj napisal, da bo ta prepoved padla. ;)
Sprejeta je bila v času popolnega EV hajpa (neumnost avtomobilske industrije in politikov) in nabitih cen vozil zaradi pomanjkanja vozil na trgu. Avtomobilski proizvajalci so se že zdavnaj vsi obrnili od tega, ker od hypa se ne da živeti, je treba tudi kaj prodati, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo politika pokleknila pred lobisti. ;)

Hibridi in phevi so pa žal nova resničnost, saj je umazani dizel postal nezaželjen (če sem prav videl, je sedaj nekje na slabih 20% trga in še vedno strmo pada). In žal na drug način ni možno ponuditi vsaj približno enake porabe.
Bo pa to zagotavljajo precej težav v prihodnosti. Umaknili se bodo injektorji, adblue in ostale zadeve, prišle bodo pa baterije in elektromotorji, itd.
Po mojem mnenju bodo lastniki rabljenih avtomobilov na slabšem.
Tukaj bi te samo popravil. Dizlov je vedno manj, ker je butlom nekdo vtepel v glavo kako so dizli grdi grdi, da kadijo in svinjajo. Vse kot del zelene zablojene doktrine. Kar je seveda daleč od resnice. Dodaj še strašenje, da zeleni zablojenci ne bodo dizla več pustili nikamor naprej kjer na kupu živi več kot 10 ljudi...
Ponudba je seveda klaverna. Velike krave pa poganjajo bencinski motorji, ki kljub baterijam skurijo več bencina in v zrak izpustijo več svinjarije kot dizel. Da ne omenim ko taki avto zapeljejo na AC. Skratka, upam, da zraven umikanja splošne prepovedi ICE, ljudje spoznajo, da dizel danes ni noben baubau, kar se ekologije tiče. Da bodo pa hibridi manj kvarljivi pa tudi zelo dvomim.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.005
5.152
113
Bo pa zanimiva cena, teh Co2 nevtralnih goriv.
Že sedaj so na trgih kjer so opravičene davkov na goriva v rangu 1,80€ za HVo100 dizel.
Kje je še sintetični bencin...

Lepo bodo zagovornike fosicev nategnili..

mtl

Guru
19. jul 2007
11.131
777
113
Kras
www.mtl.si
Tukaj bi te samo popravil. Dizlov je vedno manj, ker je butlom nekdo vtepel v glavo kako so dizli grdi grdi, da kadijo in svinjajo. Vse kot del zelene zablojene doktrine. Kar je seveda daleč od resnice. Dodaj še strašenje, da zeleni zablojenci ne bodo dizla več pustili nikamor naprej kjer na kupu živi več kot 10 ljudi...
Ponudba je seveda klaverna. Velike krave pa poganjajo bencinski motorji, ki kljub baterijam skurijo več bencina in v zrak izpustijo več svinjarije kot dizel. Da ne omenim ko taki avto zapeljejo na AC. Skratka, upam, da zraven umikanja splošne prepovedi ICE, ljudje spoznajo, da dizel danes ni noben baubau, kar se ekologije tiče. Da bodo pa hibridi manj kvarljivi pa tudi zelo dvomim.
Ne rabiš me popravljati, ker se strinjam s tabo. Sem pozabil dati umazani v narekovaje. ;)
Hibridi bodo zagotovo dražji za popravila. Po mojem mnenju.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

mtl

Guru
19. jul 2007
11.131
777
113
Kras
www.mtl.si
Že sedaj so na trgih kjer so opravičene davkov na goriva v rangu 1,80€ za HVo100 dizel.

Za to sicer nisem čisto prepričan, ampak po mojem mnenju ni ravno ničelna verjetnost, da tudi tukaj pride do sprememb.
In če ti misliš, da ne bo dodatnih davkov na EVje, se konkretno motiš. Žal je Evropa precej odvisna od davščin na goriva in to bo morala nadomestiti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.624
7.728
113

Saj električarji ne bodo izginili. Če bodo ekonomsko smiselni, se bodo obdržali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.957
8.257
113
In zato dizli izginjajo... Ekonomska upravicenost, ni nobene zelene agende zadaj. V primerjavi z bencinarjem so drazji za kupit, drazji za vzdrževati, drazji za registrirat, drzaji za tankat, drazji za zavarovat...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.005
5.152
113
Za to sicer nisem čisto prepričan, ampak po mojem mnenju ni ravno ničelna verjetnost, da tudi tukaj pride do sprememb.
In če ti misliš, da ne bo dodatnih davkov na EVje, se konkretno motiš. Žal je Evropa precej odvisna od davščin na goriva in to bo morala nadomestiti.
Tega bomo prej ali slej deležni vsi.
Po vsej verjetnosti v obliki cestnin