Res pa je kaj MTL pravi, da zaenkrat pri električarih ne moreš izbirat bolj lepših polnilnic kot pri ice.
mtl tega ne pravi, ampak pravi, da je to talibaniziranje v katerokoli smer popolnoma neproduktivno in brezvezno.
Vsekakor je pa dejstvo, da jaz lahko z mojim ICEjem nategnem tam tudi čez 1100km, če je potrebno, tako da ne potrebujem razmišljati o tankanju in se lahko ustavim kjerkoli meni paše. Razumem pa tiste, ki letijo proti cilju, meni se recimo dopust začne s štartom od doma in ne šele, ko pridem na cilj.
Mi pa ni popolnoma jasno, zakaj nekateri čutite te potrebe po opravičevanju svoje izbire, pa naj bo od tega, kar sem komentiral, do zapisov o uspešnih polnjenjih in recimo objavljanju fotk gneče na bencinskih ali polnilnicah. Res, ni mi jasno, kaj sploh želite s tem doseči. Recimo meni je veliko ljudi reklo, da je naš EV brez veze, ker je prešvoh, absolutno premajhen doseg, itd. V redu, hvala pač ne vozi EVja, ampak jaz ne rabim ne trepljanja po rami in ne talibaniziranja, ker točno vem, zakaj se ta EV uporablja in mi dol visi za mnenje nekoga drugega. Absolutno ga pa ne vsiljujem ali prepričujem, da naj nabavi EV. Če je srečen z ICE, sem tudi jaz srečen.
Bom pa še eno kost navrgel: velikokrat zasledim, kako je zelo fajn, da zvečer priklopiš doma EV in zjutraj je poln in ne rabiš obiskovati umazanih bencinskih in se tam gužvati. No, občasno moram zaradi večih dejavnikov dejansko vsak dan polniti EV in meni to ni fajn, temveč brezvezna obremenitev. Morda sem pa čuden, ampak jaz bi raje šel tistih enkrat na teden na bencinsko in izgubil 5 minut. K sreči ni to vedno in še kdo drugi polni avto.
Aja, pa to mi že sedaj ni ok, pozimi v mrazu in dežju mi bo šlo še bolj na živce.
Vsem želim varno vožnjo in čim manj talibaniziranja, pa naj bo v EV ali ICE.