Sem si pogledal Nemčijo. Rekel bom samo tako...poglej na renault.de koliko stane petka. Med 28k in 35k.
Torej vso tvoje sanjanje v zadnjem odstavku se je v trenutku sesulo v prah.
Vidiš o tem govorim....sanjariš nekaj kar ti misliš da bo, pa samo en obisk Renault.de tvojo teorijo instantno sesuje
Moram zapisati, da sem prav fasciniran nad ljudmi, ki tako nonšalantno in samozavestno trdijo neumnosti, pri tem pa druge obkladajo s sanjači, brez da bi prej vsaj malo preverili dejstva. Ali znali brati. Očitno ti je ta gnev do EVjev odvzel vso razsodnost.
Ker se mi ravno da, ti bom napisal, zakaj tvoj pogled na renault.de ne pomeni popolnoma nič in si napravil napačen zaključek.
1.) Subvencije v Nemčiji so se zaključile decembra 2023, petka EV je bila predstavljena februarja 2024. Torej, je ne moreš vzeti za primer, ker ne veš, kakšna je/bi bila cena pred subvencijo. No, morda jo ti veš, pa jo zapiši. Jaz je nisem našel, pa verjamem, da je tudi kdo drugi ne bo. Ker enostavno ne obstaja.
2.) Jaz sam napisal, da si poglej, kaj se je zgodilo s ceno EV avtomobilov V NEMČIJI po ukinitvi subvencij. Večini so se cene znižale ali pa so kar naenkrat prišli ven ''akcijski'' modeli, ki so cenejši. V NEMČIJI, ne v Sloveniji in ne v Pakistanu ali Indiji. Naključje?
3.) Primerjava cene v Sloveniji in Nemčiji je popolna neumnost, ker predvidevam, da zelo dobro veš, da proizvajalci cene avtomobilov oblikujejo po regijah/državah. In neto cene večine avtomobilov v Sloveniji so bile/so nižje kot v Nemčiji. Predvidevam, da ti je jasno, zakaj se je nekatera leta tudi tretjina prodanih novih vozil v Sloveniji takoj odpeljala nazaj proti Nemčiji? Verjetno ne zato, ker so trgovci bedaki in so delali izgubo. Drugo naključje?
4.) Kljub točki 3, ti bom še tole napisal: zadnje leto marsikateri kupec novega EVja v Sloveniji raziskuje tudi možnost, da bi kupil nov ID3 ali ID4 v Nemčiji in tako ujel par tisočakov, ker je cena v Nemčiji nižja kot pri nas. Čudno ne, do ukinitve subvencij v Nemčiji nobenemu kupcu to tudi na kraj pameti ni prišlo. Predvidevam, da ne zato, ker so bili neumni, sedaj so pa kar naenkrat spregledali, kot Kasandra (ali kaj je že bila tista žajfnica). Spet naključje?
Nič, jaz grem po fajn dnevu na ICE motorju sladko sanjat, ti pa še naprej ta EV gnev zlivaj.
Bi ti pa res priporočal, da drugič prej nekajkrat vdahneš in še enkrat premisliš, preden stisneš Objavi. Ker s takimi neumnostmi samo dokazuješ, da si enak kot prezavzeti zagovorniki EVjev, le da v drugo smer.
Ali to vodi v konstruktivno debato, za katero sem vedno, si pa poizkusi sam odgovoriti. Meni se res ne da ukvarjati z nekom, ki noče niti poslušati/brati in razumeti, kaj mu kdo piše, temveč na vse načine fura svojo agendo. Pa naj bo EV zagovornik ali pa proti EV.
Pa lahko noč, jutri me čaka spet dolg dan. Spet brez EVja. Upam, da boš lažje spal

.