Okolju prijazni avtomobili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.485
7.800
113
pri taščici
Saj ponekod ze hranilniki rezejo špice.
Petrol kozina
Tesla kot kaze ( SC Otocecl se zna iti sezonske SC z mobilnimi hranilniki. Poleti dalmacija, pozimi smucisca....

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.485
7.800
113
pri taščici
Boš napisal še porabo nazaj?
Ali se gremo na suho, kdo ima daljšega.Jaz sem zadnič z EVje imel porabo 6kWh. Za nazaj pa 20.

Sam očitno res sevajenje baterij nekaj škoduje, samo da se s prirejanjem ali namernimi lažmi potrjuje, kak te to je naša izbira fuLLa najhudejša.
Prisrl bi tudi nazaj verjetno.
300 (600) višincev na 500km ni nek hud doprinos k porabi.
Bistveno vec dobis od Ljubljane do zagreba recimo. Pa se ti verjetno ne zdi.
Meni bi zmanjkalo kaksnih 10% do splita. YRWD iz sredisca slovenije,
Pa se ne sekiram prevec. Polnjenje na dopustu mi je del dopusta. Ce bi moral pa to dnevno poceti bi mi pa verjetno "presedlo". Ampak 500+km razdalje delam samo med dopustom.
Ta dopust 3500km v enem tednu. Vecina po drzavi za katero verjetno mislite da nima se niti elektrike. Kaj sele polnilnice. Pa je kljub temu bilo tam 9 polnjenj

• Všeč mi je
Reactions: urby20

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.485
7.800
113
pri taščici
.

Priponke

• IMG_20250719_132220.jpg
    IMG_20250719_132220.jpg
    1,3 MB · Ogledi: 57
  • Všeč mi je
Reactions: LarryClay in novaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.485
7.800
113
pri taščici
Pa se ena "infrastrukturna"
Albanija je edina evrospka drzava ki ima 100% OVE elektriko.
Vecino iz HE..nekaj malega ze postavljajo SE.

Priponke

• IMG_20250723_123351.jpg
    IMG_20250723_123351.jpg
    1,5 MB · Ogledi: 44

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.635
1.340
113
razpis so vceraj zaprli, 8. Pride nov,ne vemo s kaksnimi pogoji
V petek bo nov, enaki pogoji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.262
7.706
113
Vsi, ki imate teslo in nizate porabe - je to prepisano iz BC ali dejansko izracunano med tem koliko kwh ste notri vlili in koliko km naredili. Razlika ni tok majhna...

V petek bo nov, enaki pogoji.
In koliko je magična meja za nizanje subvencij? Prodaja EVjev gre pri nas vztrajno gor.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.901
565
113
Kras
www.mtl.si
Verjetno ko zmanjka denarja. Zadnjih 5 mio (prej je bilo 9 ali 11) je pošlo v dveh mesecih, tako da verjetno bo tudi teh 5 mio. Potem se bo pa videlo, koliko denarja je še. Je pa zanimivo, če bo meja za rabljene še vedno 11/2021. Sedaj bi se morale počasi cene začeti nižati zaradi novega leta in bi lahko dejansko dokaj ugodno prišel do rabljenega EVja.
Prodaja gre pa gor zaradi vedno večje ponudbe cenovno ugodnejših vozil in pa seveda tudi dokaj darežljivih subvencij. In pa vedno več ljudi razume prednosti EVja, ko jih vidijo v živo. Recimo v moji bližini je že en, ki kupuje rabljen EV, čeprav je bil pol leta nazaj popolnoma proti.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

Steve

Guru
13. avg 2007
10.250
2.245
113
Verjetno ko zmanjka denarja. Zadnjih 5 mio (prej je bilo 9 ali 11) je pošlo v dveh mesecih, tako da verjetno bo tudi teh 5 mio. Potem se bo pa videlo, koliko denarja je še. Je pa zanimivo, če bo meja za rabljene še vedno 11/2021. Sedaj bi se morale počasi cene začeti nižati zaradi novega leta in bi lahko dejansko dokaj ugodno prišel do rabljenega EVja.
Prodaja gre pa gor zaradi vedno večje ponudbe cenovno ugodnejših vozil in pa seveda tudi dokaj darežljivih subvencij. In pa vedno več ljudi razume prednosti EVja, ko jih vidijo v živo. Recimo v moji bližini je že en, ki kupuje rabljen EV, čeprav je bil pol leta nazaj popolnoma proti.

Lahko pokažeš te cenovno ugodne avtomobile brez subvencij?

Sicer pa so te subvencije komedija. 5 mio zadostuje za slabih 700 vozil. Lani je v slo bilo prodanih preko 50k vozil. Torej je to kaplja v morje.
In brez subvencij je celotna eko zgodba končana.
Čudovit primer od včeraj....švabi so dali ven razpis za offshore propelerje - brez subvencij. Število ponudb? 0

Zakaj brez subvencij? Ker je zdaj tukaj že vzorec...ko zaškripa v državnih blagajnah, so prvo kar se reže eko neumnosti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.810
7.300
113
Kaj bi naj bil smisel tega napisanega? Seveda bodo subvencije, dokler ne pridemo do neke točke, ko več ne bodo potrebne.

Tako so recimo pred leti bile marsikje javne brezplačne polnilnice, sedaj pač več niso.

Počasi pač traja tranzicija, glavno da bo.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.620
332
83
Zakaj pa bi iskal cenovno ugodne avtomobile brez subvencij, če pa lahko dobiš za njih subvencije? In dokler subvencije so, ne vem zakaj jih ne bi koristil?

To je enako kot če bi šel v trgovino po pralni stroj, ki je v akciji pa rekel ne hvala, grem raje v drugo trgovino po enega, ki ni v akciji.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.250
2.245
113
Zakaj pa bi iskal cenovno ugodne avtomobile brez subvencij, če pa lahko dobiš za njih subvencije? In dokler subvencije so, ne vem zakaj jih ne bi koristil?

To je enako kot če bi šel v trgovino po pralni stroj, ki je v akciji pa rekel ne hvala, grem raje v drugo trgovino po enega, ki ni v akciji.

Preberi še 1x kaj je mtl napisal, potem še 1x preberi moj odgovor in probaj ugotovit, kaj ima to skupnega s tvojim vprašanjem

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.620
332
83
Preberi še 1x kaj je mtl napisal, potem še 1x preberi moj odgovor in probaj ugotovit, kaj ima to skupnega s tvojim vprašanjem

Sedaj bi se morale počasi cene začeti nižati zaradi novega leta in bi lahko dejansko dokaj ugodno prišel do rabljenega EVja.
Prodaja gre pa gor zaradi vedno večje ponudbe cenovno ugodnejših vozil in pa seveda tudi dokaj darežljivih subvencij.
Lahko pokažeš te cenovno ugodne avtomobile brez subvencij?
Da se razumemo - subvencije so take kot so. Ko jih ne bo več, jih pač ne bo. Zelena agenda gor ali dol. In če subvencije so, ne vem zakaj jih ne bi koristil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.810
7.300
113
Čuj Steve a se z znanci tudi "kregaš" okoli fasad, TČ, SE, ipd, ko dobi subvencije za te njihove investicije ali ti samo EV gredo v nos?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.010
7.086
113

Zadnji čas, da se subvencije ukinejo. Zakaj? Ker jih plačujemo vsi. Vsi, tako ICE vozniki, kot tisti ki avtomobilov sploh nimajo.
Sem bil del zgodbe subvencij okoli SE, dovolj da vidim dejansko kaka (nategunska) shema je to.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in Hanzi