Okolju prijazni avtomobili

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Problem EV je v tem, da se "vsako popravilo" ki ni krito z garancijo napiše predracun v vsaj 4 mestni cifri , nic posebnega pa pri pooblaščenem servisu niso zneski v 5 mestni cifri.
In taki zneski precej hitro povzrocijo ekonomsko totalko.
Tega pri ICE ni. Ce ne drugega se za vecino vozil najdejo rabljeni kosi za pametno ceno in kozolec kjer se ta del zamenja.
Pri EV je pa tudi zagrebski kozolec takoj 4mestna cifra.

Tudi za EVje se lahko greš "popravila" pod kozolcem, če res hočeš. Razbiti avti in pripadajoči deli obstajajo. In so cenejši od tega, kar ponuja pooblaščenc.

Ampak po drugi strani je pa šansa za kaj takega dosti manjša, če ne kupiš znanega krša. Pr dizlu je odpoved sklopke, injektorjev, turbine, dpf skoraj garantirano, če delaš dovolj kilometrov. Da ti crkne driveunit ali baterija ali kaj drugega drazjega na EVju, je pa precej manjša šansa....

• Haha
Reactions: novaa in sad

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Kolk je bil pobuskan?
Brez praske tole ni bilo
En vikend pr kleparju, par malenkosti na podvozju, pa mogoče kje kaka plastika. Vsegaskup manj kot 2 čuka. Seveda pomaga, če znaš sourcat dele (Ie ne letiš za vsak drek pooblaščencu) in poiskat kleparja/ličarja, k nima zlatarskih cen.

All in all kr spodobn prihranek.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Steve

Guru
13. avg 2007
10.187
2.168
113
A si se ti glihkar vklopil? Clovek na temo prelije tok žolča, da je na novo definiral zeleni prehod.

Ko stopi ursula pred mikrofon in naznani prekilic 2035 ice prepovedi, se izklopim. Do takrat pa bom kozlal tu naprej. Dnevno.

Zdaj pa me zanima....kaj je definicija zelenega prehoda?
Za mene je to medijsko - politična parola, ki jo tlačijo v čisto vsak možen kontekst.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Ko stopi ursula pred mikrofon in naznani prekilic 2035 ice prepovedi, se izklopim. Do takrat pa bom kozlal tu naprej. Dnevno.

Zdaj pa me zanima....kaj je definicija zelenega prehoda?
Za mene je to medijsko - politična parola, ki jo tlačijo v čisto vsak možen kontekst.

In potem drugim očitaš, da majo motnje...

jebat ga, introspekcija je jebena reč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.190
7.618
113
pri taščici
Tudi za EVje se lahko greš "popravila" pod kozolcem, če res hočeš. Razbiti avti in pripadajoči deli obstajajo. In so cenejši od tega, kar ponuja pooblaščenc.

Ampak po drugi strani je pa šansa za kaj takega dosti manjša, če ne kupiš znanega krša. Pr dizlu je odpoved sklopke, injektorjev, turbine, dpf skoraj garantirano, če delaš dovolj kilometrov. Da ti crkne driveunit ali baterija ali kaj drugega drazjega na EVju, je pa precej manjša šansa....
Pirpyju zrihtaj OBC za TM3.
Hocejo 1,5k za njega.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.798
6.994
113
MG4 standard, 15kkm 23', končna cena pred registracijo ca 8900€ z vkjučeno subvencijo.

Zdaj mi pa prosim najdte diesel fahrerji podobn dizlski avto (seprav "golf" klasa), k bo mel avtomat, radarski tempomat in bo stal podobno. Niti ne rabi met tolk mal kilometrov. Ali zadnji pogon z vsaj 150HP...
Ne hvali se no... vsi smo plavi od zavisti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.798
6.994
113
Električarji ki se na konje tako obešate, zakaj jih potrebujete? Drag race, od semaforja do semaforja? Ali v čem je poanta da se tako radi primerjate z ICE z enakimi konji?

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Ne hvali se no... vsi smo plavi od zavisti.
Nič se ne hvalim, samo kontriram diesel evangelistom, k nas na vsak način hočejo prepričat, kako se EV ne splača, ker je ze v startu predrag. And yet, v mojem primeru dobim več avta za manj denarja, če _ne_ izberem dizl. Funny, huh?

In vsak lahko to nardi. Več k nardis researcha oz. bolj k se znajdes, ceneje zna bit. Če ti je pa edina referenca za ceno lokaln diler, k uvaza nemsko premijo oz. najblizju salon novih dačii, potem pa razumes, iz česa izhajate... Sam svet ni tok črnobel...

• Všeč mi je
Reactions: Alesss

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Električarji ki se na konje tako obešate, zakaj jih potrebujete? Drag race, od semaforja do semaforja? Ali v čem je poanta da se tako radi primerjate z ICE z enakimi konji?

Dizlasi, k se tako obesate na doseg.. kdaj se peljete 1500km v enem kosu, brez postanka, pomoznosti da ni nobene pumpe vmes?

Sj poanta pr EVjih niso samo konji (čeprav so zelo dobrodosli, sploh ker so basically free), je tudi instant navor in zelo zelo smooth "saltanje". Nazalost noben klasičn avtomatik ne pride niti blizu temu. K nimas ne sklopke, ne prestav, pomeni da imas najbolsi mozn "avtomatik"...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.798
6.994
113
Nič se ne hvalim, samo kontriram diesel evangelistom, k nas na vsak način hočejo prepričat, kako se EV ne splača, ker je ze v startu predrag. And yet, v mojem primeru dobim več avta za manj denarja, če _ne_ izberem dizl. Funny, huh?

In vsak lahko to nardi. Več k nardis researcha oz. bolj k se znajdes, ceneje zna bit. Če ti je pa edina referenca za ceno lokaln diler, k uvaza nemsko premijo oz. najblizju salon novih dačii, potem pa razumes, iz česa izhajate... Sam svet ni tok črnobel...
Stari, GMa imaš... zavedaj se no. To je enako kot da bi se z opelnom hvalil... pa sem 20 let vozil opelne, da bebo pomote.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.798
6.994
113
Dizlasi, k se tako obesate na doseg.. kdaj se peljete 1500km v enem kosu, brez postanka, pomoznosti da ni nobene pumpe vmes?

Sj poanta pr EVjih niso samo konji (čeprav so zelo dobrodosli, sploh ker so basically free), je tudi instant navor in zelo zelo smooth "saltanje". Nazalost noben klasičn avtomatik ne pride niti blizu temu. K nimas ne sklopke, ne prestav, pomeni da imas najbolsi mozn "avtomatik"...
1500 ne... jih pa redno 500 v kosu. Potem pa parkiram in pozabim na avto.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.404
871
113
EU
Tankanje je res zadnja stvar, ki ti roji po glavi pri ICE. Da bi moral zdaj o tem še najmanj vsak dan razmišljat pa kable vlečt je pa malo prehuda.:bonk:

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.189
337
83
Stari, GMa imaš... zavedaj se no. To je enako kot da bi se z opelnom hvalil... pa sem 20 let vozil opelne, da bebo pomote.
Na srečo si z značko ne delam problemov, kot nekateri tukaj. Ni korenjak nč krajsi ali daljsi zarad tega. Nwm od kje ti zaznas hvalo. Men je daily tko kot teb gate; nekaj kar mors met in s cimer se ne ukvarjas.
Besides, ni to edini voz k ga mam. Nor koncept; ampak en avto nemore bit dobr v vsem...