Okolju prijazni avtomobili

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.722
4.963
113
EV expert Bjørn Nyland drove the Tesla Model Y Juniper 1,000 km in just 9h25m—matching diesel car performance.
In a recent endurance test, electric vehicle expert Bjørn Nyland drove the updated Tesla Model Y Long Range 1,000 kilometers in just nine hours and 25 minutes.
The result places the Model Y among the fastest and most efficient EVs he’s tested over that distance, matching or exceeding the performance of many diesel vehicles.
Nyland, known for his rigorous range and charging tests, started the run in Norway with a full 82 kWh battery, according to CarUp. The journey covered terrain across Norway and Sweden’s west coast. After just over two hours of driving, the vehicle still had more than 11% battery left, a performance Nyland called “pretty crazy.”
The first stop came after 330 km, just outside Gothenburg. Upon plugging in, the Tesla hit 225 kW of charging power. “That’s really okay,” Nyland remarked. Continuing through Halmstad and Falkenberg, he noted how quiet the car remained even on rough roads and praised its energy efficiency, saying, “It is insanely efficient.”
Tole mi ne gre skupaj. 330km z "enim tankom"? Ni to v bistvu zelo malo, če ima deklarirano 600km+?

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
395
68
28
Nisem gledal videa, a pomoje furajo 10%-60% bat.
Tist da je tudi 1 pitstop bil po 330km, pa je pomoje napaka

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.173
324
83

3ka še bolš k Y. Če v tole enkrat porinejo 100kWh, pa nehajo škrtarit pr hitrosti polnjenja, je game over (za evropske znamke).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.178
2.148
113

3ka še bolš k Y. Če v tole enkrat porinejo 100kWh, pa nehajo škrtarit pr hitrosti polnjenja, je game over (za evropske znamke).

Game over za tvojo kitajsko jajco mogoče, ki še je kitajci nočejo.

Drugače pa bjorn lahko dela tudi 2k km pod štandgasom, realnost pa izgleda malo drugače.

Čisto slučajno ima zdaj znanec Y long range, 3 leta staro. Po darjanovo je degredacije ravno nekje 0.0005%.

Vožnja 550km iz A do Rovinja - 2x polnjenje vmes, sicer ne vedno do 100%, ampak tako je zahteval avto, ker drugače ni polnilnic vmes. Torej avto določi kdaj moraš srat, se pretegovat in kavice srkat.
matching diesel car performance - umiram od smeha :)
Z dizlom si na tej razdalji ravno na pol tanka.
In to bi naj bilo the "fastest and most efficient EV"?? Aja novi model...ki naredi mogoče 50km več.

Saj ne vem ali se tu nekdo norca dela, nima stika z realnim svetom, ali je samo f00kjen?

Aja sem vozil malo to teslo. Lepo potegne, ampak podvozje??? Omfg, v kaj tako zanič trdem se že dolgo nisem vozil. Moja karjola se vozi ko S klasa proti temu

Steve

Guru
13. avg 2007
10.178
2.148
113
Glede čas polnjenja: 2x je stal skoraj pol ure. Torej skoraj 1 ura za kavice, sendviče in pretegovanje in štrom tam stane skoraj isto kot dizl. Vsakemu svoje, eni so ljubitelji izgubljanja časa, ampak meni osebno se zmeša.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.175
7.608
113
pri taščici
Osebno sem bil prej dlje z dizlom na pumpi kor sedaj z EV ;)
(Gledam celo leto ne posamezno polnjenje ;) )
Ker ga v večini primerov filam doma ;)
Sicer pa da je bjorn 82kwh baterijo spraznil v 330km do 11% je vozil preko omejitve verjetno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.527
7.264
113
Problem znanca je da rine na hrvaćko, kot vsaki klen slovenec ne?
Ampak EV trg se ne obremenjuje s tem, kaj je problem slovencelja…
Naj gre znanec malo na sever in se cudi polnilnicam na vsakem vogalu

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.697
561
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
no, ce se ze gremo EV vs dizl,

takle zgleda dizl do evropske prestolnice, to z nic postanki, vzgi pa vozi dok ne prispes :cheer:
pa naj EV znalci povejo kolkrat bi polnali na taki razdalji ob taki povprecni, to leti 200+ preko DE kjer lahk :evil:

1750784938998.png

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in novaa

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.798
10.137
113
Problem znanca je da rine na hrvaćko, kot vsaki klen slovenec ne?
Ampak EV trg se ne obremenjuje s tem, kaj je problem slovencelja…
Naj gre znanec malo na sever in se cudi polnilnicam na vsakem vogalu
Utimater, a zdej bom mogu dat 50 jurjev za EV in še svoje druge navade prilagodit? E moj darjanče nevede pokaš argumente kontra EV.