Okolju prijazni avtomobili

sad

Guru
24. avg 2007
22.139
10.826
113
Glej, za 2 čukeca dobiš recimo 10+ let starega Megana bencinarja, ki bo z relativno malo stroški opravljal vlogo družinskega avta. Ne mi mešat nekih jajc od Dač sem noter. Ob tem, da je še vedno 150% več od dveh čukecov.
Recimo potencialno primerljiv PHEV bi bil Ampera, ki jih dobiš za okrog 7 jurjev, ampak s 300.000 prevoženimi. Ne vem no.

sad

Guru
24. avg 2007
22.139
10.826
113
Megani bodo imeli tam okrog 150.000, pa avto nima nekih težav in se da vse porihtat dokaj ugodno in najbolje, da to sosed Joža zrihta za eno pivo.
Kdaj boš TI kupil tega “Twingota” za DRUŽINSKI avto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.414
7.768
113
pri taščici
Ce bi imel pet vrat je dovolj velik za otroka v vrtec peljat. Ce imas samo enega ga lahko peljes tudi spredaj.
Za po notranjosti lj ringa ne rabiš vedno 5m ladje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.746
7.289
113
Ja to so pač jajca, saj bodo tudi S, 3 in Y kdaj tako poceni...samo pač morajo "dozoret" avti, ne pa pričakovat takih cen po nekaj letih...

sad

Guru
24. avg 2007
22.139
10.826
113
Ja to so pač jajca, saj bodo tudi S, 3 in Y kdaj tako poceni...samo pač morajo "dozoret" avti, ne pa pričakovat takih cen po nekaj letih...
S je zunaj 13 let. To ni dovolj dolgo?
eGolf je zunaj 10 let. Pa ga kupi za prvi avto. Ravno za do gostilne in nazaj.
Ti bo sedaj kapnilo, zakaj so poceni, rabljeni EVji neprimerni za prvi avto?
Na kitajskem pa že 3-4 leta stare EVje samo še na smetišča vozijo. Eko recikliranje my ass.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.746
7.289
113
Koliko so pa stari tisti ICEji ki jih dobiš za par jurijov in kateri modeli to?

na hitro avto.net golf da ima ceno 2000€ mora bit tam letnik 2003 ... torej 22 let!

bev

Majstr
25. apr 2017
469
308
63
Btw, forumasa z nickom ICE poznam od leta 2001.

Že to da imaš nick po svojem prevoznem sredstvu nakazuje na to, da si zelo "special" in pri dveh evjih imaš zelo verjetno preveč časa v življenju.

Mislim resno, kdo pri zdravi pameti bi si dal nick recimo škoda ali ice?

10% degredacije v 9 letih? In verjetno tudi 100kwh nova baterija za 5k €? To so Darjan pravljice za lahko noč

bev

Majstr
25. apr 2017
469
308
63
Že to da imaš nick po svojem prevoznem sredstvu nakazuje na to, da si zelo "special" in pri dveh evjih imaš zelo verjetno preveč časa v življenju.

Mislim resno, kdo pri zdravi pameti bi si dal nick recimo škoda ali ice?

10% degredacije v 9 letih? In verjetno tudi 100kwh nova baterija za 5k €? To so Darjan pravljice za lahko noč
Ne vem kaj ima nick veze ampak če že hočeš.... sem imel za nick svoje pravo ime pa me je en blesavi bivši moderator banov, ker sem ga neki šimfu. Ene 8 let nazaj. In ker sem hotu glih odgovarjat na temo električarjev .......
Kdo pri zdravi pameti si da nick steve če mu ni tako ime?
Kar se baterije tiče mi je pa vseeno kaj si misliš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.746
7.289
113
sori, ampak omenil si egolfa, zato sem gledal golfe...

megan je že v osnovi cenejši od golfa, ker je eno pač jajc, drugo pa nemška revež premija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.242
7.682
113
je na kupe, predvsem je pa prvi kupe. Tudi ne ravno družinski avto. Ta drug je pa 16 let star. Ni pa jajc, kot pravi darjan. Sva imela točno takega 10 let in je šel od bajte samo zato,ker je postal premali. Zdaj, ko so otroci malo zrasli, bi pa spet kamot šlo.

Dejstvo je, da imajo ICEji ene 50 let podlage napram EVjem. Problem rabljenih EV je kratek staž in prehiter razvoj novih. Ne moreš rabljenega za neko pričakovano ceno glede na nabavno prodati, če je čez par let na trgu nov in boljši ali vsaj z večjim dometom za skoraj enak denar. Dokler se ta norija ne neha, toliko časa bo to tako. Se pa bo, še vsaka se je. In takrat se bo vzpostavil en normalen trg tudi za EV. Dokler pa dejansko lahko izbiraš med par let starim EVjem, ki je samo par jurjev, če sploh, cenejši od novega EVja, ti imaš pa denarja za 15 let starega megana, potem je težava, da. Konec koncev si tudi par let starega ICEja ne moreš privoščiti in težava v tem, kaj avto naprej žene, ampak prazen tošl.

sad

Guru
24. avg 2007
22.139
10.826
113
sori, ampak omenil si egolfa, zato sem gledal golfe...

megan je že v osnovi cenejši od golfa, ker je eno pač jajc, drugo pa nemška revež premija.
Dej mi prosim 10 let starega eMegana pokaži. Omenil sem tudi tvojo ljubljeno S, kak te nisi poiskal S v ICE izvedbi.
Sorči.
je na kupe, predvsem je pa prvi kupe. Tudi ne ravno družinski avto. Ta drug je pa 16 let star. Ni pa jajc, kot pravi darjan. Sva imela točno takega 10 let in je šel od bajte samo zato,ker je postal premali. Zdaj, ko so otroci malo zrasli, bi pa spet kamot šlo.

Dejstvo je, da imajo ICEji ene 50 let podlage napram EVjem. Problem rabljenih EV je kratek staž in prehiter razvoj novih. Ne moreš rabljenega za neko pričakovano ceno glede na nabavno prodati, če je čez par let na trgu nov in boljši ali vsaj z večjim dometom za skoraj enak denar. Dokler se ta norija ne neha, toliko časa bo to tako. Se pa bo, še vsaka se je. In takrat se bo vzpostavil en normalen trg tudi za EV. Dokler pa dejansko lahko izbiraš med par let starim EVjem, ki je samo par jurjev, če sploh, cenejši od novega EVja, ti imaš pa denarja za 15 let starega megana, potem je težava, da. Konec koncev si tudi par let starega ICEja ne moreš privoščiti in težava v tem, kaj avto naprej žene, ampak prazen tošl.
Točno to.
Ampak dejstvo je eno. S tem 15 let starim Meganom se lahko še vedno 5 let voziš brez velikih izrednih stroškov. S 15 let starim EVjem pa niti ne. Baterije še s strani EV ekstremistov za tako opevan hišni hranilnik niso več uporabne. Baš eko.
Aja, pa še to. Če greš generacijo nazaj pri Meganu lahko že za dobrega čukeca ujameš avto, ki bo še vedno opravljal svojo nalogo.
Pa pustimo to, nima veze. Hotel sem samo pokazati, kaki bedak je en tukaj. Pa mi je že škoda časa, ker itak vemo, kje smo.